Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στην τοπική κοινότητα Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.


Με κάθε λαμπρότητα η τοπική κοινότητα Αγίου Νικολάου Βόνιτσας τίμησε την Κυριακή 10 Μαΐου τον πολιούχο και προστάτη του χωριού, Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις.    Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου  κηρύγματος.
Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, της Αρτοκλασίας και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος..... 

Τη φετινή χρονιά προσήλθε και συμμετείχε σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες ο Αιδεσιμολογιώτατος  π. Λάζαρος Κουτσογιάννης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων. Στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως αυτής υπάγονται εκκλησιαστικώς τα Βούνενα της Θεσσαλίας, ο τόπος δηλαδή του μαρτυρίου του Αγίου.                   Ο πατήρ Λάζαρος μας κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για τα θαύματα και γενικότερα για τη ζωντανή παρουσία στη ζωή των ανθρώπων, του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουνένοις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο