Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: Συμμετείχε στην Λευκάδα στον εορτασμό της 151ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Μητέρα Ελλάδα



ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εορτασμός της  151ης επετείου 
της Ένωσης της Επτανήσου
με την Μητέρα Ελλάδα
21/5/2015 - Νήσος Λευκάδα

      Ολοκληρώθηκαν οι γιορτές για την 151η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Στην κεντρική εκδήλωση, την δοξολογία στον ιερό ναό του Παντοκράτορα Λευκάδας, η Αμφικτίονας  Κα Καλέζου Δέσποινα (πρώην Λυκειάρχης Λευκάδας) εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. 
    Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στους τάφους του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και Σταύρου, οι οποίοι βρίσκονται στο χώρο της εκκλησίας, πίσω από το ιερό.
      Η Δέσποινα Καλέζου είναι από τη Βόνιτσα Ακαρνανίας και έχει εργαστεί στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Λευκάδας. Πρίν την συνταξιοδότησή της ήταν Λυκειάρχης.......


  
     Αυτή τη περίοδο, στο πλούσιο συγγραφικό έργο της, συμπεριλαμβάνεται και η καταγραφή των γεγονότων στην Ακαρνανία, μέσα από τα αρχαία κείμενα.
      Σε προσεχές άρθρο μας,  θα δημοσιεύσουμε την εργασία της όταν ήταν φοιτήτρια Φιλολογίας. Το περιεχόμενο της εργασίας είναι μοναδικό,  με καταγραφές από την ζωή της τότε Βόνιτσας.
Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων συγχαίρει την Κα Δ. Καλέζου και παραθέτει το κείμενο του πανηγυρικού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο