Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Φώφη Γεννηματά στο Αγρίνιο: "Το αρχηγοκεντρικό ΠΑΣΟΚ τελείωσε" (vιdeo-φωτο)

               Με ομιλήτρια την Φώφη Γεννηματά πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.
           Η κα Γεννηματά μιλώντας για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος ανέφερε ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον βηματισμό του και την επικοινωνία με τους ανθρώπους που το στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια καθώς πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία του κόμματος:..........




    "Ερχόμαστε από μια πολύ βαριά ήττα. Καταφέραμε να πάρουμε ένα μονοψήφιο νούμερο που δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα έλεγα ότι είναι σαν να εκχωρήσαμε το σύνολο του κοινωνικού μας χώρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ενα θεμα που θα πρεπει να αντιμετωπίσει Η ήττα μας δεν είχε ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για «εξαέρωση» αυτού του χώρου. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο χώρος αυτός έχει χαθεί. Υπάρχει και ζητά απεγνωσμένα έκφραση. Η πρόκληση για εμάς είναι αν έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα να τον εκφράσουμε ξανά".
      Η ίδια αναφερόμενη στην εκλογική συρρίκνωση, τα λάθη του παρελθόντος, και την λειτουργία του κόμματος έστρεψε τα βέλη της στις ηγεσίες Παπανδρέου-Βενιζέλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ήδη τελείωσει το αρχηγοκεντρικό ΠΑΣΟΚ όπου "οι πρόεδροι αποφάσιζαν είτε στην Χαριλάου Τρικούπη είτε στην Ιπποκράτους, είτε μόνοι τους είτε με ένα στενό πυρήνα φίλων στελεχών, χωρίς να έχουν επικοινωνία με την βάση του κινήματος.
    "Η εκλογική συρρίκνωση δεν οφείλεται μόνο στην κρίση αλλά στις αδυναμίες και τα προβλήματά μας που ήρθαν στην επιφάνεια.Εδώ και πολλά χρόνια λείπει η οργάνωση, διότι αν υπήρχε, θα μπορούσαμε  να μεταφέρουμε το μήνυμα σωστά όταν αναγκαστήκαμε να σηκώσουμε μόνοι μας την ευθύνη διαχείρησης της κρίσης. Δεν είχαμε καμία επικοινωνία με την βάση του κινήματος,  το κόμμα είχε γίνει αρχηγοκεντρικό και οι πρόεδροι επί σειρά ετών αποφάσιζαν είτε στην Χαρ. Τρικούπη, είτε στην Ιπποκράτους είτε ξανά στην Χαρ.Τρικούπη, είτε μόνοι τους, είτε με ένα στενό πυρήνα φίλων-στελεχών.
Αυτό έχει ημερομηνία λήξης,  έχει ήδη τελειώσει.
     Υποκαταστήσαμε την πολιτική με την επικοινωνία και την παραγωγή παραπολιτικής. Κοιτούσαμε πως ο ένας θα χτυπήσει περισσότερο τον άλλον. Παρασυρθήκαμε στον κυβερνητισμό και μετά φτάσαμε στο άλλο άκρο μέσα από το μνημόνιο, διεκόψαμε τελείως τις σχέσεις μας με τους μαζικούς χώρους, δεν βρήκαμε μια μέση οδό επικοινωνίας και διαλόγου και αυτά πρέπει να χτίσουμε για να τα ξαναβρούμε.Τώρα που μετατοπιζόμαστε στις ρίζες μας θα πρέπει να ξανασυναντηθούμε"
    Σκληρή κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "προστέθηκε στην λογική αντιμνημόνιο πουλώντας ελπίδα, και σήμερα αναγκάζεται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα", ενώ προεξόφλησε ότι η χώρα βαδίζει ολοταχώς σε ένα τρίτο μνημόνιο.
    "Συνεχίζουμε την εξάρτηση ίσως με λίγο καλύτερους όρους. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τις δεσμέσεις και τα μνημόνια αν δεν έχεις ρεαλισμό και σχέδιο.Δεν βγαίνεις από το μνημόνιο καλλιεργώντας απλά και μόνο ψευδαισθήσεις βαφτίζοντας διαφορετικά τους θεσμούς και τα προγράμματα.Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης είναι ορατά και θα έρθουν γρήγορα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Παράλληλα υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής συνεργασίας με την ΝΔ λέγοντας ότι ήταν μια αναγκαστική επιλογή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε τότε μια κυνέρνηση εθνικής ενότητας: "Καταρρεύσαμε γιατί συνεργαστήκαμε με την δεξιά και ταυτιστήκαμε μαζί της, δεν αναδείξαμε ότι και αυτό ήταν μια αναγκαστική επιλογή. Συνεργαστήκαμε μαζί τους όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε μια κυβέρνηση εθνικής  ενότητας γιατί δεν ήθελε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.Συνεργαστήκαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να κάνει την κυβέρνηση της αριστεράς και μάλιστα τότε δεν χρειαζόνταν να συνεργαστεί και με ακροδεξιούς, λαικιστές, αντιευρωπαϊστές.
     Καταρρεύσαμε γιατί η κοινωνία δεν μας συγχώρεσε ότι υπήρχαν στελέχη που πρόδωσαν τις αξίες μας και τις αρχές μας,  και δεν καταφέραμε οι ίδιοι να υπερασπιστούμε την διαδρομή και την ιστορία μας. Ενοχικά κλειστήκαμε στο καβούκι μας αφήνοντας τον χώρο μας ανυπεράσπιστο.
   Θα πρέπει στο συνέδριο να σταματήσει το αυτομαστίγωμα να κάνουμε την αυτοκριτική μας με ονοματεπώνυμα, για να μην θολώσει η ιστορία μας και να μην απελευθερώνονται κάποιοι για να συνεχίσουν τα ίδια".
    Η ίδια τόνισε αμέσως μετά την ανάγκη άμεσης ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τον καλύψει και να τον εκφράσει με τόσες μεγάλες αντιθέσεις και αντιφάσεις στο εσωτερικό του, για να αναφερθεί αμέσως μετά  στο περιβόητο άρθρο του κ. Πανούση στα ΝΕΑ, ζητώντας εκ νέου την παραίτηση του.
"Ένας άνθρωπος με αυτό το κύρος, με αυτή την πανεπιστημιακή πορεία είναι σε αυτή την θέση ακριβώς για να υπερβεί τις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ή λοιπόν θα πρέπει να συγκρουστεί με αυτούς και να επιβάλλει την διασφάλιση του αυτονόητου, την ασφάλεια δηλαδή των Ελλήνων πολιτών, των ίδων των αστυνομικών και του κύρους της αστυνομίας, ή αν δεν μπορεί θα πρέπει να μην είναι σε αυτή την θέση.Γι'αυτό ακριβώς ζητήσαμε και την παραίτηση του".
    Το παρών στη εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης,  πολιτευτές του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία και στελέχη της αυτοδιοίκησης.

http://cityvoice.gr/
 BINTEO


0afofi3
0afofi5
0afofi7
0afofi6
0fofi1
0afofi10
0afofi8
0afofi9
0afofi11






1 σχόλιο:

  1. Προφανος αγαπητο ξηρομερο news μαλλον εισαι[ πολιτικοποιημενο blogger],σε αναρτηση προ λιγων ημερων αναφερατε με αρθρο τον ερχομο και ομιλια της Κυριας ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ,και εστειλα μηνυμα που στηριζα των Κυριο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την αναγκη συμπραξης ΓΕΝΝΗΜΝΑΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και δεν το αναρτησατε μπορειτε να μου πειτε το λογο που δεν το αναρτησατε, και αν η δημοκρατια ειναι δικαιωμα του καθενος να εκφραζει τις πολιτικες προτιμησεις του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο