Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

KKE: Περιοδεία στις πλημμυροπαθείς περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας



         Στις  πλημμυροπαθείς περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας στα Τ.Δ. Κλεπά, Αράχωβας και Περίστα περιόδευσε το Σάββατο 18 Απρίλη κλιμάκιο της ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και βουλευτή του κόμματος.
       Κατά τη διάρκεια της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με κατοίκους και το πρόεδρο του Τ.Δ. Κλεπά. Όπως επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από τις έντονες βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου που δημιούργησαν εκτεταμένες καταστροφές στην ορεινή Ναυπακτία. Ιδιαίτερα  στο Τ.Δ. Κλέπα όπου πολλά σπίτια παρουσιάζουν προβλήματα λόγω της καθίζησης.........

 
     Στις συναντήσεις εκφράστηκε η οργή των κατοίκων που έχουν αφεθεί στο έλεος των καιρικών φαινομένων, κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, της περιφέρειας, της δημοτικής αρχής που παρά τις υποσχέσεις δεν έκαναν απολύτως τίποτα 3 μήνες τώρα. Ακόμη και το δρόμο που οδηγεί στο χωρίο τους η αποκατάσταση έγινε με προσωπική εργασία και έξοδα των κατοίκων, τους υποσχέθηκαν από την πρώτη στιγμή λυόμενα για να στεγαστούν οι πληγέντες που παραμένουν στα ετοιμόρροπα σπίτια με κίνδυνο τη ζωή τους.          Η ΔΕΗ ξήλωσε το ρεύμα σε περίπου 15 κατοικίες και τώρα ζητάει από τους πληγέντες τέλος επανασυνδέσεις και σχέδιο ηλεκτρολόγου, κόστος που φτάνει 400 – 500 ευρώ. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν οτι δεν υπάρχει καμία γνωμάτευση από δημόσια αρχή που να πιστοποιεί τις ζημίες στα σπίτια, μόνο τους λένε προφορικά να μην μείνουν μέσα, τους λένε επίσης προφορικά οτι σε μια ευθεία γραμμή 100 μέτρων από το επίκεντρο των κατολισθήσεων υπάρχει κίνδυνος(δηλαδή σε όλο το χωριό) οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση ζητούν άμεσα να προχωρήσουν οι μελέτες και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία την δική τους και των οικογενειών τους.
      Ο Νίκος Μωραΐτης κατήγγειλε την αδιαφορία της κυβέρνησης όπως το είχε κάνει και από το βήμα της βουλής στην συζήτηση σχετικής ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ (Συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης). Τόνισε τα πλημμυρικά φαινόμενα για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ΕΕ, που θωρακίζει την κερδοφορία των ομίλων, δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε γιατί το κέρδος των κατασκευαστικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετείται περισσότερο σε άλλους τομείς. Το ΕΣΠΑ και η συνέχειά του το ΣΕΣ δεν εντάσσουν και δεν εγκρίνουν τέτοια αναγκαία έργα που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες γιατί δεν οδηγούν σε ικανοποιητική κερδοφορία για τα μονοπώλια.
          Επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δημιουργήσουν λαϊκή επιτροπή να διεκδικήσουν «να αποζημιωθούν στο σύνολό των ζημιών, να παγώσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ΟΓΑ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους και απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο