Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ξαφνικό “χαράτσι” στα χωράφια – Γιατί φέτος οι αγρότες πρέπει να ζητήσουν τη βοήθεια λογιστών

Εκατοντάδες χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2014 απέκτησαν εισοδήματα από γεωργικές δραστηριότητες έχουν φέτος για πρώτη φορά την υποχρέωση να δηλώσουν στην εφορία και «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση εκτάσεων γης», για τα αγροτεμάχια και τους αγρούς που κατέχουν και εκμεταλλεύτηκαν προκειμένου να παραγάγουν τα προϊόντα τους......

Το τεκμαρτό αυτό εισόδημα πρέπει να το υπολογίσουν σε ποσοστό 3% επί των αντικειμενικών αξιών των ιδιοκτητών εκτάσεων γης και να το δηλώσουν στα έντυπα Ε2 και Ε1. Θα πρέπει δε να πληρώσουν επί του «εισοδήματος» αυτού του φόρου 11%-33%.
Ταυτόχρονα, όμως, το ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοχρησιμοποίηση εκτάσεων γης, κάθε αγρότης θα μπορεί να το δηλώσει και ως εκπιπτόμενη δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα που απέκτησε από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας και με τον τρόπο αυτό, να γλιτώσει φόρο που ισοδυναμεί με το 13% επί του τεκμαρτού αυτού ποσού.
Για τον ακριβή προσδιορισμό του «εισοδήματος» αυτού, όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να ζητήσουν τη βοήθεια λογιστών, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να υπολογίσουν τις αντικειμενικές αξίες των χωραφιών τους, ακολουθώντας μια διαδικασία που απαιτεί τη συμπλήρωση πολύπλοκων εντύπων και την πραγματοποίηση πλήθους μαθηματικών πράξεων.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

sinidisi

5 σχόλια:

  1. Μπαβο στον ΣΥΡΙΖΑ .Ξεκκινησε την κατακρεουργιση των Παραγωγων.Στις επομενες εκλογες ουτε 4της εκκατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποτε δε πρεπει να πληρωσουν ολο θα περνουν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ.ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας μην το πουμε χαρατσι ..... δεν γινεται να μην πληρωσουν οι αγροτες ...μεχρι και αγροτικα μεγαλου κυβισμου που εχουν καποιοι , τα τελη ισοδυναμούν σαν να εχουν μοτοσυκλετα . ας μην τα θελουμε ολα δικα μας .... δεν ειναι ιδική ομαδα οι γαιοκτήμονες .... ποιος ελευθερος επαγγελματιας , περνει αποζημιωσεις , και τοσα αλλα εξτρα που περνουν οι αγροτες ... για τους μικρους αγροτες , δεν θα υπαρξει καμια σοβαρη διαφορα .. καλα πρατει η κυβερνηση , απλα αρχιζουν και στριμοχνωνται αυτοι που εως τωρα μονο περνανε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λέτε ρε λαμόγια για τους αγρότες το δημόσιο χρέος Είρθε απο τους δημόσιους υπαλλήλους που οι πιο πόλλοι ηταν με γνώσης δημοτικού όσο για τις επιδότησης ηταν απο την ευρωπαϊκή ενωση και απο την στιγμή που μας πήραν τα καπνά και μας πετάξανε απο την παραγωγή όφειλαν να μας αποζημιώσουν αυτη η καραμέλα να σταματήση λαμόγια που χωρίς τους αγρότες θα ήσασταν πεθαμένοι δεν φτάνει αυτο εκμεταλευοσασταν το κλάδο αυτο ο άλλος έμενε στην αθηνα και έπερνε λεφτά απο τα καπνά χωρίς να τα έχει Δει ποτέ φυσικά βέβαια να βάλουμε και μεις πλάτη στο κράτος αλλα μην νομίζετε οτι όλοι η αγρότες ειναι σε καλή κατάσταση στο σύνολο ειναι χρεωμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο