Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου περιόδευσε κλιμάκιο της ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Νίκο Μωραΐτη


-Περιοδεία στο Νοσοκομείο Αγρινίου απο κλιμάκιο της ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
-Στο Νοσοκομείο Αγρινίου περιόδευσε το πρωί  της Τετάρτης 8 Απρίλη κλιμάκιο της ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Νίκο Μωραΐτη.

   Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο βουλευτής του ΚΚΕ συνομίλησε με ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους και είχε συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων.
    Όπως επισημάνθηκε από όλες σχεδόν τις πλευρές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, που βρίσκεται σήμερα κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, είναι τεράστια και οξύνονται καθημερινά περαιτέρω με αποτέλεσμα η λειτουργία του να έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο.....



   Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει καθημερινά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε πολλές περιπτώσεις έχουμε απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες. Που ας σημειωθεί ότι γίνεται πολλές φορές αποδέκτης της όλο και περισσότερο ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας, λόγω της δυσλειτουργίας του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα κάποιοι γιατροί, εξαιτίας επίσης της εντατικοποίησης και του φόρτου της δουλειάς, να σκέπτονται σοβαρά την αποχώρησή τους.
     Τα προβλήματα επικεντρώνονται κυρίως στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που είναι πλέον δραματικές, μετά και από κάποιες τελευταίες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης μόνιμων γιατρών και έχουν την αφετηρία τους στην όλο και μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση από το κράτος.
      Τα προβλήματα  της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου, όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται και μάλιστα οξυμένα χωρίς να φαίνεται να υπάρχει λύση στον ορίζοντα. Αποτέλεσμα των προβλημάτων αυτών  είναι η δυσλειτουργία όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου. Ο Ιατρικός Σύλλογος του Αγρινίου ενημερώνει δε ότι την Κυριακή του Πάσχα 12/04 και Δευτέρα 13/04 βάσει του προγράμματος εφημεριών, δεν θα υπάρχει Καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

       Ο Νίκος Μωραΐτης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα εφαρμόσει πλήρως τον προϋπολογισμό για το 2015 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση (τον οποίο καταψήφισε ως μνημονιακό ο ΣΥΡΙΖΑ) και μειώνει ακόμα παραπάνω την ήδη ανεπαρκέστατη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας. Αποτέλεσμα είναι να μεγαλώνουν συνεχώς οι ελλείψεις ακόμα και σε βασικά υλικά και φάρμακα και να υπάρχουν νοσοκομεία που σύντομα θα βρεθούν σε αδυναμία να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.
      Αντί να χρηματοδοτήσει με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα δημόσια νοσοκομεία ,το ΠΕΔΥ και τα προνοιακά ιδρύματα, ο υπ. Υγείας υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα το Σεπτέμβρη κι ότι θα «παραιτηθεί» εάν κλείσει νοσοκομείο.
     Αυτό είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που υλοποιούν βήμα-βήμα τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας και των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των εργαζομένων, των ανθρώπων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της Υγείας, με τραγικές συνέπειες για τα παιδιά, τις έγκυες και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής.
      Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις τους, καλούν το λαό να δείξει ανοχή και υπομονή. Ανοχή και υπομονή σε μια κυβέρνηση που παρέλαβε κατά τα γνωστά "καμένη γη" και θα λύσει τα προβλήματα σε ένα απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα και ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Κι όλα αυτά, αφού έχει αποδεχτεί ότι θα τηρηθούν όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι αντιλαϊκοί προϋπολογισμοί που μείωσαν κατά 50% τις δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων την τελευταία πενταετία, ενώ θα γίνονται (στην καλύτερη περίπτωση αφού ούτε κι αυτή τηρήθηκε) μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Η κατάσταση στα νοσοκομεία θα παραμείνει αυτή που όλοι ζούμε και η όποια αναφορά σε δωρεάν δημόσια υγεία και εθνικό σύστημα υγείας θα είναι μόνο για το θεαθήναι.
        Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ο λαός του νομού δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στη νέα συγκυβέρνηση και στο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχίσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους για δημόσια δωρεάν υγεία, πίσω από τη διαπραγματευτική τακτική της συγκυβέρνησης υπέρ του ενός ή του άλλου τμήματος του κεφαλαίου, αλλα να οργανώσουν την πάλη τους για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία - πρόνοια με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης σε υγεία - πρόνοια». .
•Να απαιτήσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
•Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου με την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
•Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση, να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε νοσοκομειακά κρεβάτια.
•Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
•Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο