Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Γ' Εθνική (Βορράς): «Κλειδώνει» η άνοδος, αγωνία για την παραμονή!

Μετά και τα αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας, στην περιφέρεια του Βορρά, οι δύο όμιλοι του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής που ενσωματώνονται σε αυτήν, έχουν βρει ξεκάθαρα φαβορί, αναφορικά με το ζήτημα του ποιες θα είναι οι δύο πρώτες ομάδες που θα δώσουν... εκ νέου ραντεβού για τη Β' Εθνική. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα με το «μέτωπο» της παραμονής να «μαίνεται», στην τελευταία πεντάδα αγωνιστικών.
Στον πρώτο όμιλο, ειδικά, έχει φανεί εδώ και αρκετό καιρό ποιες είναι οι ομάδες που θα βρεθούν την επόμενη σεζόν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Η κυριαρχία των ΑΕΛ και Αιόλου Αστακού δεν αμφισβητείται, και ειδικά οι Θεσσαλοί προχωρούν σε ένα δρόμο... στρωμένο από τους ίδιους με ροδοπέταλα και «κυνηγώντας» το εφικτό, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, ρεκόρ ανόδου χωρίς ήττα!.....
Στο δρόμο αυτό, θα πρέπει να περάσουν από το Αγρίνιο, όπου οι παίκτες του Διαμαντάκου όμως δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να τους κάνουν εύκολη τη ζωή, έχοντας πολλάκις αποδείξει τη μαχητικότητά τους. Ο αγώνας αυτός, θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, 1 Απριλίου. Συνέχεια στο νικηφόρο σερί του, θα προσπαθήσει να δώσει και το σύνολο του Νίκου Βουρνά, υποδεχόμενο τον Ηρακλή Κοζάνης, ο οποίος όμως διαθέτει αρκετά μεγαλύτερο κίνητρο, μην νιώθοντας απόλυτα ασφαλής, όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία.
Το ίδιο περίπου, ισχύει και για τον αγώνα μεταξύ Καστοριάς και Πρωτέα Γρεβενών, με τους φιλοξενούμενους να «καίγονται» για θετικά αποτελέσματα, που θα αποτρέψουν τους «μπελάδες» στο φινάλε του πρωταθλήματος, την ώρα που οι «Γουναράδες» δεν επιζητούν κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνο τη διατήρησή τους ουσιαστικά στην τρίτη θέση. Πολύ σημαντικό ματς που αφορά την υπόθεση της σωτηρίας, διεξάγεται στη Σιάτιστα, όπου η τοπική ομάδα, μετά το «διπλό» στη Βόνιτσα, θέλει να «εξαργυρώσει» αυτήν της την επιτυχία κόντρα στη Μελίκη, παίζοντας ένα από τα τελευταία της «χαρτιά». Σε παρόμοια κατάσταση και η Νίκη Βόλου, η οποία όμως δείχνει να έχει πιο βατή αποστολή, έστω κι αν αυτή είναι εκτός έδρας, με αντίπαλο τον Πανεδεσσαϊκό, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν πάντα την πρώτη φετινή τους νίκη.
Σπουδαία αναμέτρηση και αυτή στην Κοζάνη, όπου οι Διόσκουροι θέλουν μεν να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται εσχάτως, αλλά η Καρδίτσα «καίγεται» για ένα αποτέλεσμα που θα την καταστήσει αυτόματα φαβορί για την παραμονή. Τέλος, η Μεταμόρφωση Βόλου, έχοντας κάνει «κατάθεση ψυχής», στη μεγάλη εκτός έδρας επικράτηση της επί του Ηρακλή Κοζάνης, θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών, φιλοξενώντας τη Βόνιτσα, σε μία μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάζεται να σώσει την κατηγορία.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Βορρά:
Κυριακή 29 Μαρτίου
Καστοριάς 18.00 Καστοριά-Πρωτέας Γρ. Σιταρίδης-Καρκαλέτσης (Κηπουρίδης)
Σιάτιστας Νέο 18.00 Σιάτιστα-Μελίκη Κετουλας-Δολγύρας (Μερτζάνης)
Βάκης Παρασκ. 18.00 Μεταμόρφωση Β.-Βόνιτσα Μελανίδης-Ντόγκας (Τσιργούλας)
Βόνιτσα 17.00 Αίολος Αστακού-Ηρακλής Κοζ. Τσακαλογιάννης-Κανελλόπουλος (Μάρκου)
ΔΑΚ Κοζάνης 18.00 Διόσκουροι Κοζ.-Καρδίτσα Δαμίγος-Μαραθιώτης (Μπαταούλα)
ΔΑΚ Έδεσσας 18.00 Πανεδεσσαϊκός-Νίκη Βόλου Γαζέτας-Τριανταφυλλίδης (Ελευθεριάδης)
Τετάρτη 1 Απριλίου
Αλκαζάρ 18.00 Λάρισα 1964-Διόσκουροι Κοζ. Μοσχοτόγλου-Εμμανουήλ (Παπαδημητρίου)
*Ο αγώνας Αγρίνιο-Λάρισα 1964 θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου
Η βαθμολογία σε 21 αγώνες:
1. ΑΕΛ 42 (21-0)
2. Αίολος Αστακού 40 (19-2)
3. Καστοριά 37 (16-5)
4. Αγρίνιο 35 (14-7)
5. Μελίκη 32 (11-10)
6. Διόσκουροι Κοζάνης 32 (11-10)
7. Καρδίτσα 30 (9-12)
8. Πρωτέας Γρεβενών 30 (9-12)
9. Ηρακλής Κοζάνης 30 (9-12)
10. Μεταμόρφωση Βόλου 30 (9-12)
11. Νίκη Βόλου 28 (7-14)
12. Σιάτιστα 28 (7-14)
13. Βόνιτσα 26 (5-16)
14. Πανεδεσσαϊκός 21 (0-21)
Περνώντας στο δεύτερο όμιλο, παρατηρούμε τη σημαντική προοπτική που βρίσκεται μπροστά στον Πολύγυρο και τηνΕυκαρπία, να εκμεταλλευτούν το ρεπό του Ιωνικού Ιωνίας και να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την άνοδο στη Β' Εθνική, έστω κι αν η δεύτερη ομάδα δεν έχει κάνει ακόμη το δικό της ρεπό. Αρχικά, η ομάδα της Χαλκιδικής δοκιμάζεται στην Ελευθερούπολη, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί επί δύο εβδομάδες, γι' αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι, κάτι που μπορεί να το καθιστά λίγο πιο αμφίρροπο, ως προς την εξέλιξή του. Εκτός έδρας αποστολή και για την Ευκαρπία, η οποία καλείται να «εξαργυρώσει» στην Νεάπολη, και απέναντι σε μία ομάδα που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλη βαθμολογική «ανάσα», το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον Ιωνικό Ιωνίας. Η ψυχολογική ανάταση, βέβαια, για τους παίκτες του Γκένογλου, θα τους κάνει πιο σκληρούς, ειδικά όταν ο αντίπαλος βρίσκεται στην κορυφή τα βαθμολογίας.
Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, θέλει να δώσει ο Ορφέας Νέου Σκοπού, αγωνιζόμενος επίσης εκτός έδρας με τους Τιτάνες Δράμας, οι οποίοι δεν έχουν με το μέρος τους τις πιθανότητες να αποφύγουν τη δύσκολη θέση, όπου βρίσκονται τώρα, και πλέον παίζουν ένα από τα τελευταία τους «χαρτιά». Στόχος των Σερραίων, από τη δική τους πλευρά, είναι να πλησιάσουν σε απόσταση «αναπνοής» την τρίτη θέση και τον Ιωνικό Ιωνίας. Στην πρώτη πεντάδα θέλει να παραμείνει και ο Ζέφυρος, υποδεχόμενος την Αγία Βαρβάρα, με την τελευταία να δείχνει τελευταία αρκετά βελτιωμένη στο αγωνιστικό κομμάτι και να... προειδοποιεί κάθε αντίπαλό της, σε περίπτωση που η θέση, στην οποία τοποθετείται, τους κάνει να χαλαρώσουν.
Αυτό αφορά κυρίως το... πάθημα του Μαντουλίδη την περασμένη εβδομάδα, με το ματς απέναντι στον Μακεδονικό να είναι δίχως αύριο για την ομάδα της Θέρμης. Η νίκη είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να διατηρήσει όσες ελπίδες διαθέτει, μην έχοντας κάνει το δικό της ρεπό, την ώρα που ο αντίπαλό της ψάχνει την επάνοδο στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα από δύο απανωτές «σφαλιάρες» από Ιωνικό και Νεάπολη. Τέλος, ο ΚΑΟ Σταυρούπολης αντιμετωπίζει τους Ικάρους Σερρών, με τις δυο ομάδες να έχουν μάλλον εξασφαλίσει την παρουσία τους και στο επόμενο πρωτάθλημα, με συνέπεια να μη διακατέχονται από κάποιο άγχος.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του Βορρά:
Νεάπολης 18.00 Νεάπολη-Ευκαρπία Θεοδώρου-Αγραφιώτης (Βορεάδης)
Μαντουλίδη 18.00 Μαντουλίδης-Μακεδονικός Τσοκόλης-Πετανίδου (Βαφείδης)
ΔΑΚ Περαίας 18.00 Ακτή Ζέφυρος-Αγ. Βαρβάρα Σαρακενίδης-Τσιρόγλου (Ανδρίτσος)
Ελευθερούπολης 18.00 Ελευθερούπολη-Πολύγυρος Παπαγεωργίου-Ντούρας (Δραγκίογλου)
Σταυρούπολης 18.00 Σταυρούπολη-Ίκαρος Σερρών Κατρακάρης-Μπακάλης (Παραλικίδης)
Δήγα Δράμας 18.00 Τιτάνες Δράμας-Ορφέας Ν. Σκοπού Παπαγερίδης-Ρούκας (Λαμπρίδης)
Η βαθμολογία σε 21 αγώνες:
1. Πολύγυρος 36 (17-2)*
2. ΠΣ Ευκαρπίας 36 (16-4)
3. Ιωνικός Ιωνίας 34 (14-6)
4. Ορφέας Νέου Σκοπού Σερρών 31 (12-7)*
5. Ζέφυρος 29 (10-9)*
6. Ίκαροι Σερρών 29 (9-11)
7. ΚΑΟ Σταυρούπολης 28 (9-10)*
8. Μακεδονικός 28 (9-10)*
9. Νεάπολη 28 (9-12)
10. Ελευθερούπολη 26 (7-12)*
11. Μαντουλίδης 25 (5-15)
12. Τιτάνες Δράμας 24 (5-14)*
13. Αγία Βαρβάρα 24 (5-14)*
(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο


basketblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο