Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Λευκάδα: Οι φοιτητές που κατάφεραν να γυρίσουν τη σούβλα με τη σκέψη τους - Δείτε το εκπληκτικό βίντεο!

      Η ομάδα των φοιτητών συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχουν μυαλά που δημιουργούν ελπίδα...
    Πέρυσι δημιούργησαν ένα πρόγραμμα, που μέσω υπολογιστή γύριζαν τη σούβλα του αρνιού, με την κίνηση του δάχτυλου του χεριού. Φέτος, προχώρησαν πιο πέρα και όσο κι αν φαίνεται απίθανο κατόρθωσαν να δημιουργήσουν πρόγραμμα μέσω του οποίου γυρίζουν τη σούβλα του αρνιού με τη σκέψη!....



     Η αρχή για την υλοποίηση του φετινού επιτεύγματος είχε γίνει ήδη από πέρυσι, με το souvLEAP (γύρισμα της σούβλας με την κίνηση του δαχτύλου), αφού ο μικροελεγκτής που ελέγχει την συχνότητα περιστροφής του μοτέρ της σούβλας ήταν ήδη υλοποιημένος. Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, έγιναν βελτιώσεις για να μειωθεί το κόστος, όπως η επικοινωνία μέσω Bluetooth και όχι wifi.
      Από εκεί και πέρα, κατασκευάστηκε από την ομάδα του G(R)EEKZ λογισμικό για την λήψη σημάτων από έναν ασύρματο εγκεφαλογράφο, την μετάφραση των σημάτων αυτών σε εντολές και την αποστολή τους στον μικροελεγκτή.
     "Η Αλληλεπίδραση εγκεφάλου-υπολογιστή είναι μια τεχνολογία που εκτιμούμε ότι θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια και η προσπάθειά μας είναι ένα μικρό βηματάκι στην ανάδειξη αυτής της κατεύθυνσης στο ευρύ κοινό" λένε τα μέλη της ομάδας.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο