Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Προφυλακίστηκαν οι διακινητές-απόστρατος λιμενικός ο ένας, είχε υπηρετήσει στην Αιτωλ/νία

Στις φυλακές οδηγούνται μετά τις απολογίες τους τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν το Μεγάλο Σάββατο 11/4 στην περιοχή του ΙΧΘΥΚΑ της Δ.Ε. Οινιαδών του δήμου Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με την συνδρομή λιμενικών του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων από τη χώρα μας στην Ιταλία, έναντι αμοιβής, που όπως αποκαλύφθηκε κατά την έρευνα ξεπερνούσε τις 2.000 ευρώ για κάθε μετανάστη.....

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και 54 αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ και Ιράν, που εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς και λιμενικούς, στην ίδια περιοχή, στις παλαιές εγκαταστάσεις του Ίχθυκα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη παραμονή και έξοδο από τη Χώρα.
Σύμφωνα με νεότερες και ασφαλείς, πληροφορίες, κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ένας εκ των φερόμενων ως διακινητών, είναι Απόστρατος Λιμενικός, που έχει κατά το παρελθόν υπηρετήσει σε υπηρεσίες στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο 55χρονος πρώην Λιμενικός, όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν  ενώ η  έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί όλο το εύρος της δράσης της εγκληματικής ομάδας. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός οτι η όλη επιχείρηση με τις  συλλήψεις και την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος προήλθε μετά από άψογη συνεργασία των γραφείων Ασφαλείας της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στο Μεσολόγγι.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο