Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας δεν πλήρωνε το νερό επί πέντε χρόνια στο Δήμο Ξηρομέρου!!!!

        Απίστευτο και όμως αληθινό! Από το 2009 έως το 2014 κανείς αρμόδιος υπάλληλος του από το δήμο Ξηρομέρου δεν έκανε καταγραφή μέτρησης στο υδρόμετρο μεγάλης εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών που διατηρεί ιχθυοτροφεία στην περιοχή. 
    Αυτό προκύπτει από πρόσφατη απόφαση του δήμου Ξηρομέρου που φέρνει στη δημοσιότητα το ΑγρίνιοCulture.gr, καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε ο υδραυλικός του Δήμου στο υδρόμετρο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε υποστεί βλάβη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καταγραφή μέτρησης από το α΄ εξάμηνο του έτους 2009 έως και το γ΄ τετράμηνο του έτους 2014.
       Δηλαδή, επί σχεδόν πέντε χρόνια ο δήμος παρείχε κατά κάποιο τρόπο μια ιδιότυπη απαλλαγή στην εν λόγω εταιρεία από τους λογαριασμούς του νερού. Τώρα, που ο δήμος Ξηρομέρου αποφάσισε να κάνει επιτέλους τη δουλειά του υπολόγισε με βάση την μέση κατανάλωση των ετών πριν του 2009 ότι το ποσό που οφείλει η εταιρεία ανέρχεται στις 20.000 ευρώ περίπου. Πόσο μάλιστα αποδέχθηκε η εταιρεία! Πλέον ο δήμος Ξηρομέρου ζητά από τη συγκεκριμένη εταιρεία την τμηματική καταβολή της οφειλής............



      Σε κάθε περίπτωση τη στιγμή που οι εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προκαλέσει τόση συζήτηση για το αν και κατά πόσο συνάδουν με το είδος της ανάπτυξης που επιθυμούν οι τοπικές κοινωνίες, το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους πολίτες.

Σχόλιο από ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ: Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. Άλλωστε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει γίνει παραδοχή ότι υπάρχουν πάρα πολλές παράνομες συνδέσεις στο αγωγό που συνδέει τις πηγές του Αγίου Δημητρίου με την πόλη του Αστακού. Επίσης υπάρχουν συνδημότες μας από την Αλυζία που ενώ έχουν αποδείξεις ότι έχουν πληρώσει εμφανίζονται χρεωμένοι στο Δήμο. Σίγουρα θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει και γι' αυτά..

http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/







3 σχόλια:

  1. ΖΗΤΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ιχθυοκαλλιεργες σας πηραξαν τωρα?που δουλευει τοσος κοσμος..αντε μην πω τιποτα χοντρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω προεδρος τοπικης κοινοτητας εχει τριπισει μονος του το δικτυο νερου κ ποτιζει κ καλα σαλιγγαρια η ιχθυοκαλλιεργιες μας μαρανανε. Ασ κοιταξει ο δημος ξηρομερου το τη γινεται με της παρανομες βρισες που οποιος γουσταρι κανει οτι θελει με την ανοχη τον τοπικων προεδρων κ πανω απ ολα με την ανοχη του κατα τοπους ηδραυλικους του δημου που ενω βλεπουν της παρανομιες κανουνε μοκο. Ξυπνατε χωριανοι τρυπατε τα δικτια βαλτε παρανομες βρισες ουτε σταλα νερο μην αφησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο