Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο Μεσολογγίτης βουλευτής που παραιτήθηκε από βουλευτικό αυτοκίνητο και αστυνομικό

       Με αφορμή τη διαδικασία κλήρωσης για τη διανομή αυτοκινήτων στους νεοκλεγέντες βουλευτές που θα διεξαχθεί αύριο στο κοινοβούλιο, ο εκλεγμένος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Δημαράς, δήλωσε ότι έχει παραιτηθεί του δικαιώματος αυτού από την πρώτη μέρα, όπως επίσης και από το δικαίωμα για αστυνομικό.
    Ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε σχετικά, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς οι βουλευτές της Οικολογίας και της Αριστεράς πρέπει να αποδείξουμε με έργα ότι δεν είμαστε ίδιοι σαν τους άλλους που έχουν μετατρέψει την πολιτική σε προσοδοφόρο επάγγελμα. Γι” αυτό λοιπόν πρέπει να πούμε όλοι όχι σε μια σειρά προνόμια όπως το δικαίωμα σε αστυνομικό φύλαξης και για αυτοκίνητο. Ακόμα περισσότερο θα πρέπει εμείς οι βουλευτές της Αριστεράς και της Οικολογίας να θέσουμε το ζήτημα για μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων».....



Αυτός είναι ο κ. Γιώργος Δημαράς
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και έχει παρακολουθήσει οικονομικές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Στη δικτατορία συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου συνελήφθη και βασανίστηκε. Μεταδικτατορικά ενεργοποιήθηκε μέσα από την αριστερά και την οικολογία και αγωνίστηκε για ζητήματα δημοκρατίας, παιδείας, ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας περιβάλλοντος.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ, μέλος ΔΣ συλλόγων μηχανικών, μέλος της επιτροπής σύνταξης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ επί Αντ. Τρίτση, μέλος επιτροπής Υπουργείου Παιδείας για θέματα τεχνικής εκπαίδευσης, πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Παρασκευής, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για τη προστασία του Υμηττού, μέλος ΠΣ και συντονιστής του Πανελλαδικού Συμβουλίου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΣΕΩΝ για την προστασία του περιβάλλοντος, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Πράσινης Πολιτικής και συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής για τη δημιουργία του πολιτικού φορέα της οικολογίας «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ».
Στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ έχει διατελέσει μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας, εισηγήθηκε τις οργανωτικές αρχές και ήταν μέλος της επιτροπής του εκλογικού προγράμματος (2007).

tempo24.gr
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο