Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: "Πόρτες και πορτόνια" της Βόνιτσας



ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

PROJECT«Πόρτες και πορτόνια» της Βόνιτσας
Επιμέλεια φωτογράφισης η Αγγελική Μουδούρη 

       Η Κα Μουδούρη είναι απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων των ΤΕΙ. Παντρεμένη με δύο παιδιά.  Εργάστηκε σε λογιστήρια εταιρειών και σε ασφαλιστικά γραφεία. Στη Βόνιτσα βρέθηκε για ένα πεντάμηνο, με  απασχόληση μέσω κοινωφελών προγραμμάτων  στο Δήμο. 
Με τη γνωριμία που είχε με τον αμφικτίονα Παναγιώτη Σίμο, ήλθε σε επαφή με τον σύλλογό μας και ζήτησε να καλύψει δημιουργικά τα απογεύματα που θα βρίσκονταν στη Βόνιτσα.
 Η πρώτη εργασία που ανέλαβε ήταν η έρευνα των εφημερίδων στη περίοδο 1972-1973, για τον εντοπισμό οποιαδήποτε πληροφορίας- δημοσίευσης περί του αρχαίου χρυσού στεφανιού, το οποίο βρέθηκε εκείνη την περίοδο στο Θύρρειο........

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...



Η ταχύτητα της έρευνας αλλά και τα τεκμηριωμένα αποτελέσματα, μας διαβεβαίωσαν για την ικανότητά της και την θέληση της  για δημιουργία.
 Τότε της παραδόθηκε το project  για τις πόρτες και πορτόνια της Βόνιτσας. Μετά  από περιήγηση στους δρόμους και στα σοκάκια της Βόνιτσας, στάθμισε τα ευρήματα, τα οποία σταδιακά τα φωτογράφησε.
 Οι περισσότερες φωτογραφίες λήφθηκαν στη περιοχή του παλαιού borgo(παζάρι) και cochini (Κόκκινος) της Βόνιτσας. Εμείς οι αμφικτίονες ευχαριστούμε την κα Μουδούρη για την έρευνα και προσφορά της.

Για την Αμφικτιονία Ακαρνάνων
Ντίνος Στυλιανός
















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο