Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αίολος Αστακού: Με το βλέμμα στο μέλλον


Ο Αίολος Αστακού πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και ετοιμάζεται σιγά - σιγά για την Β Εθνική. Πολύς κόσμος το ήξερε αλλά και όσοι δεν τον ήξεραν το έμαθαν και το κατάλαβαν με τις πράξεις του ότι ο Αποστόλης Πανταζής έχει βάλει στόχο να φτάσει την ομάδα στο πιο υψηλό επίπεδο. Αυτά είναι γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Αίολου. Και όσοι νομίζουν ότι ο μεγαλομέτοχος του Αίολου και οι συνεργάτες του ρίχνουν το βάρος μόνο στην πρώτη ομάδα γελιούνται.....
 
Ο Αίολος από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει βάλει ένα πολύτιμο γρανάζι στην μηχανή του στο κομμάτι των υποδομών που ακούει στο όνομα Σάββας Αραμπατζάνης. Ο 49χρονος Λαρισαίος επαγγελματίας προπονητής μετά από μια καριέρα σαν παίκτης που έφτασε μέχρι και την Α Εθνική με τον Γυμναστικό Λάρισας ανέλαβε φέτος να ανεβάσει ένα επίπεδο σε δουλειά και νοοτροπία την ομάδα του Αστακού. Από το 1991 έχει περάσει από όλα τα πόστα. Πολλά χρόνια στα τμήματα υποδομής της Ολύμπια Λάρισας. Βοηθός του Γιάννη Τζήμα στην άνοδο της Ολύμπιας από την Α2 στην Α1, προπονητής Γ Εθνικής σε ομάδες (ΕΑΛ), Τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Ολύμπιας, προπονητής στις γυναίκες της Ολυμπιας Λάρισας που βρίσκονται πλέον στην Α2, μέλος του Camp του Θόδωρου Ροδόπουλου και πολλά άλλα.
Το basket247.gr μίλησε μαζί του για την νέα πρόκληση στην καριέρα του καθώς και το τι βρήκε και τι επιδιώκει να πετύχει στην γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη.

Ο λόγος στον άνθρωπο που τρέχει το όραμα των ανθρώπων της ομάδας του Αίολου.
Σάββας Αραμπατζάνης:




Η πρώτη επαφή

Η κρούση έγινε μέσω μάνατζερ και από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας προεξέχοντος του προέδρου Αποστόλη Πανταζή με κέρδισαν με την σοβαρότητα τους και το όραμα τους και δεν ήταν δυσκολη απόφαση για μένα να πω το ναι.Έχουμε καταφέρει να έχουμε 90-100 παιδιά στις ακαδημίες της ομάδας και συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα πλην του εφηβικού που θα κοιτάξουμε του χρόνου να το καλύψουμε.

Συνθήκες

Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να δουλέψει κάποιος εδώ και να πραγματοποιήσει τους στόχους της ομάδας και τους δικούς του. Έχουμε μεγάλη συμπαράσταση από τον πρόεδρο της ομάδας Απόστολο Πανταζή και την διοίκηση της ομάδας. Τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια σε συνθήκες άριστες που θα ζήλευαν και μεγάλες ομάδες και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η ικανοποίηση στα πρόσωπα των αθλητών και τον γονιών που μας εμπιστεύονται για την αθλητική διάπλαση και τον χαρακτήρα των παιδιών τους.

Ο Στόχος

Ο στόχος είναι να αξιολογήσουμε κάποια τμήματα που έχουμε και κάποια παιδιά με ταλέντο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πυρήνες της ομάδας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου.  Έχουμε τμήματα όλων των ηλικιών σε αγόρια και κορίτσια και κάθε μέρα μεγάλο όγκο προπονήσεων. Η εικόνα της ανδρικής ομάδας είναι σίγουρα κίνητρο για τα παιδιά για να ασχοληθούν με το μπάσκετ και θεωρώ ότι με το νέο γήπεδο του χρόνου θα γίνει πραγματική έκρηξη.Ο Μεγάλος μας στόχος είναι στο μέλλον η πρώτη ομάδα να επανδρώνεται από παίκτες από τον Αστακό και την ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι αυτοσκοπός οι τίτλοι. Αν έρθουν καλώς να έρθουν αλλά εμείς θέλουμε να ετοιμάσουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα και να γνωρίζουν οι γονείς ότι τα παιδιά τους μπαίνουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με τον ερχομό τους στον Αίολο.



Μιχάλης Σταμουλάκης
basket247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο