Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δεν δέχονται στο Μεσολόγγι απορρίμματα του Πύργου

Kαμία πρόθεση δεν υπάρχει στη δημοτική αρχή Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου να δεχθεί απορρίμματα του δήμου Πύργου στον δικό της ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr.
To θέμα απασχολεί την τοπική επικαιρότητα καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας της οποίας προεδρεύει ο Γιώργος Παπαναστασίου το Σάββατο 7 Μαρτίου αποφάσισε να ανταποκριθεί στο αγωνιώδες αίτημα του Δήμου Πύργου ώστε  ΧΥΤΑ όμορων περιοχών να συνδράμουν στην απορρόφηση δικών του απορριμμάτων μιας και τα σκουπίδια πνίγουν την πρωτεύουσα της Ηλείας....

Ο δήμος Αγρινίου μέσω του σχετικού φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ έσπευσε να κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου Πύργου και ένα μέρος των αποκριμάτων του Πύργου να καταλήξει στον ΧΥΤΑ Στράτου, αρκεί αυτό να συμβεί και με τους άλλους ΧΥΤΑ του Νομού.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες και με βάση τα σημερινά δεδομένα ο δήμος Μεσολογγίου δεν προτίθεται να αποδεχτεί σχετικό αίτημα ξεκαθαρίζοντας πως ο δικός του ΧΥΤΑ είναι απολύτως κορεσμένος με ανάγκη μάλιστα κατασκευής νέου κυττάρου.


agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο