Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Κανδήλα: Κόβουν πουρνάρια και ελιές και τα πουλάνε για καυσόξυλα!




      Η κατάσταση στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων (Γκοζίλη) στην Κανδήλα έχει φτάσει σε μη ελεγχόμενο σημείο, με τους παράνομους υλοτόμους να μη δίνουν λόγο σε κανέναν και να κάνουν επιδρομές με… αλυσοπρίονα, να κόβουν πουρνάρια και ελιές και να τα πουλάνε για καυσόξυλα.
     Οι  φωτογραφίες είναι από την Κανδήλα και φαίνεται η λεηλασία του δάσους με φρεσκοκομμένους κορμούς και το δάσος να έχει απογυμνωθεί εντελώς. 
     Σύμφωνα με πληροφορίες από το δασαρχείο Αμφιλοχίας έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και επί τόπου στο σημείο αυτό, για αποφυγή της κοπής δέντρων και μάλιστα πρόσφατο περιστατικό είναι η σύλληψη δυο ατόμων που κατελήφθησαν να κόβουν ξύλα, σε αυτή τη δασική περιοχή στην κανδήλα και έτσι σταμάτησε τη δράση τους..........



    Η Πολιτεία οφείλει να λάβει επειγόντως μέτρα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσει η ανεξέλεγκτη λαθροϋλοτομία, και ιδίως αυτή που καταλήγει σε παράνομο εμπόριο. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειες εξάλειψης του φαινομένου και τα δασαρχεία να ισχυροποιήσουν τις δράσεις και τις περιπολίες τους.












 


4 σχόλια:

  1. Το περιβαλλοντικό εγκλημα καλά κρατεί. Αυτοί οι ασυνείδητοι εγκληματίες αφού είχαν αρχίσει τη δράση τους με καταστροφή στα λιοστάσια ιδιοκτητών που έλειπαν και ήταν δύσκολο να τους εντοπίσουν, τώρα είπαν να ξεγυμνώσουν και τα βουνά αδιαφορώντας -μπροστά στο κέρδος-, για τη καταστροφή και το έγκλημα που διαπράττουν. Και θα είναι οι ίδιοι που θα διαμαρτύρονται για τις πλημμύρες αργότερα και όχι μόνο... Έλεος δηλαδή.. αυτά τα βουνά λίγα ούτως ή άλλως δέντρα έχουν και θα πρέπει να τα προσέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ατιμωρησια ειναι σιγουρη,οτι εχουν παθει και αλλοι πολλοι σε αυτη την περιοχη θα συμβει και τωρα,δηλαδη ΤΙΠΟΤΑ και πως να συμβει οταν δεν λειτουργει νομος και ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μην φωναζετε,οταν ζητησα βοηθεια απο περιοικους για να πουν στο δικαστηριο ποιους ειδαν να μου κοβουν τις ελιες,η απαντηση ηταν μην με ανακατευεις.με εκαναν να μην ξαναπατησω στο χωριο που ζουσαν οι παππουδες μου,να μην θελω να ερθω ουτε μια βολτα το καλοκαιρι,κ το ιδιο συνιστω σε οσους με ρωτανε για την περιοχη.τωρα ειναι αργα για να τους σταματησετε.κ ξερετε ποιοι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ηθελα εκτος απο την λαθραια υλοτομια στο συγκεκριμενο σημειο υπαρχει και ενα αλλο θεμα που θα πρεπει να μας προβληματισει ειναι το θεμα εκκλησιαστικη περιουσια η εν λογω εκταση ειναι περιουσια της ιερας μονης αγιων αποστολων αλυζιας και οι εν λογω λαθρουλοτομοι οχι μονο δεν σεβονται το περιβαλλον αλλα δεν σεβονται και δεν υπολογιζουν τιποτα ουτε Θεο ουτε τιποτα ας ασχοληθουμε λιγο οτι η καθε ελια που κοβουμε ειναι περιουσια καποιου και δεν ειναι ανεξελεγκτη!!!!!
    και αυτοι που καθε φορα πανε και κοβουν ξυλα θα πρεπει να αναρωτιουνται ποιανου ειναι το δεντρο? ρωτησα?
    πηρα την αδεια του ιδιοκτητη γιατι η κατασταση στην περιοχη μας εχει παρει διαστασεις επιδημιας ολοι εδω στην αλυζια πανε και κατακρεουργουν τις ελιες και τα δεντρα γενικα
    ας ανασκουμπωθουμε ολοι και ας αρχισουμε εναν αγωνα εναντιον αυτης της επιδημιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο