Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Οργάνωση Μελών (Ο.Μ) ΣΥΡΙΖΑ Ακτίου-Βόνιτσας: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

     8 Μάρτη, η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. 8 Μάρτη ημέρα σύμβολο αγώνα της γυναίκας. Της εργάτριας, της άνεργης, της μητέρας, της νοικοκυράς, της μετανάστριας, της νέας γυναίκας. Ημέρα που στρέφουμε το βλέμμα  και τη σκέψη μας στους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών που το φεμινιστικό κίνημα κέρδισε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, για τις ίδιες τις γυναίκες αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας. Η αξία της μέρας αυτής δεν είναι μονάχα συμβολική. Διότι σήμερα ο αγώνας για την ισότητα των φύλων είναι περισσότερο επίκαιρος παρά ποτέ.
     Στις μέρες μας οι γυναίκες αποκλείονται όλο και περισσότερο από την εργασία. Αποτελούν το 63% των μερικά απασχολούμενων με μισθούς εξευτελιστικούς, χιλιάδες ανασφάλιστες και κάτω από το όριο της φτώχειας......



Απολυμένες λόγω εγκυμοσύνη. Εργασιακές συνθήκες βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης. Οι γυναίκες αναγκάζονται να αναπληρώσουν κοινωνικό κράτος, που κατακρεουργήθηκε από τη πολιτική Πασοκ-ΝΔ.
    Η κατάργηση των κοινωνικών δομών, η υποβάθμιση των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η ακύρωση των κοινωνικών παροχών ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πολιτικές που δημιούργησαν ανισότητες και διακρίσεις. Διακρίσεις και βία κατά των γυναικών, στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, μέρα και νύχτα, σε όλες τις ηλικίες.  
    Οι παραδοσιακές, πατριαρχικές αντιλήψεις, το κλίμα οπισθοχώρησης λόγω της αυξανόμενης ακροδεξιάς πολιτικής που χρόνια τώρα  είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελληνική κοινωνία, θέλει τη γυναίκα στην ιδιοκτησία του άντρα, συζύγου, πατέρα. Θέλει τη γυναίκα θύμα του ρατσισμού και του συντηρητισμού .
    Οι Γυναίκες όμως είναι εδώ! Είναι αποφασισμένες να αντισταθούν στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων τους. Σπάνε τη σιωπή. Στις 8 Μαρτίου οι Γυναίκες διαδηλώνουν ενάντια στη λιτότητα , την ανεργία ,τη φτώχεια ,τη βία και τις διακρίσεις σε βάρος τους. Όπως έγινε με τις καθαρίστριες και τις γυναίκες της Χαλκιδικής, θα δείξουν ξανά το δρόμο για τη νίκη και θα εμπνεύσουν τη κοινωνία με τον αγώνα τους για ισότητα, αλληλεγγύη και ανθρώπινα δικαιώματα.
      Μετά τις εκλογές του  Γενάρη η κυβέρνηση με κορμό το Σύριζα, αγωνίζεται, παρά τις δυσκολίες ,να βγάλει τη χώρα από τα γρανάζια της λιτότητας και του χρέους , να προσφέρει αισιοδοξία, ανακούφιση, ελπίδα, αξιοπρέπεια. Με αυτά τα στοιχεία, ο αγώνας ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση και φυλετική διάκριση, γίνεται πιο ουσιαστικός, διαρκής και αποτελεσματικός. Ο Σύριζα δίνει φωνή στα φεμινιστικά κινήματα και παλεύει για μια κοινωνία σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,αξιών και απόλυτης ισότητας των φύλων. Αναγνωρίζει την ανυπολόγιστη αξία των γυναικών. Αναγνωρίζει ότι οι γυναίκες αποτελούν δύναμη δημοκρατίας, χειραφέτησης και ανατροπής.

Βόνιτσα 7/3/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο