Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Νερό Κορπή: Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού


         Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου), στο εργοστάσιό του στα Ακαρνανικά Βουνά (Μοναστηράκι Βόνιτσας), το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού.
      Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 100 παιδιά από τέσσερα σχολεία της περιοχής, που ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο Κορπή και έλαβαν μέρος σε επτά δραστηριότητες, με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Τα παιδιά έμαθαν πόσο απαραίτητο είναι το νερό για την επιβίωση οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού και συνειδητοποίησαν πως, όσο και αν το νερό καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας και του πλανήτη μας, στην πραγματικότητα είναι ένα σπάνιο αγαθό, αφού ουσιαστικά μόνο μία μικρή ποσότητά του είναι διαθέσιμη για κατανάλωση από τον άνθρωπο......



   Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν χάρη στη συμμετοχή των δασκάλων, αλλά και των εργαζομένων του εργοστασίου και των κεντρικών γραφείων της Nestlé.
     Πρόκειται για δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί από το Project WET Foundation, μια μη κυβερνητική οργάνωση που αναπτύσσει εκπαιδευτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των παιδιών για το νερό. ΤοProject WET συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με το νερό, καθώς και με οργανώσεις όπως το ειρηνευτικό σώμα των ΗΠΑ, η UNESCO,  η Διεθνής Ένωση των Υδάτινων πόρων, κ.ά. Η Nestlé Watersείναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της από το 1992.
      Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2015 η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται σε 34 χώρες. Συμμετέχουν περίπου 9.000 μαθητές, ενώ περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι συνεισφέρουν με ποικίλους τρόπους.




1 σχόλιο:

  1. Erotisi!!!!!!!
    Giati to nero KORPI einai to akrivotero stin Ellada akoma kai stin prioxi mas;
    Apantisi!!!!!!!
    Giati i NESTLE exei eksoda

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο