Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Νίκος Μωραΐτης στο Αγρίνιο: «Βουλευτές και δήμαρχοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ενδεχόμενο της μεταφοράς των τμημάτων»(φωτο)

           Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης, κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το κόμμα χθες στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. 
          Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει απλά τις αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν το βασικό μήνυμα των όσων είπε στην ομιλία του ο βουλευτής: «Στις 25 του Γενάρη είχαμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι όμως αλλαγή πολιτικής. Γιατί συνεχίζουν να είναι εδώ τα μνημόνια διαρκείας, οι  εφαρμοστικοί νόμοι, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πλεονάσματα, παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που ζητάει το κεφάλαιο για να γίνει πιο ανταγωνιστικό...............



   Είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος που αναγνωρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, χρέος που ζητάνε να το πληρώσει ο λαός, που δεν το δημιούργησε, που δεν το χρωστάει (…) Είναι αυτή η πολιτική που σκόρπισε και στον νομό Αιτωλοακαρνανίας τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την εξαθλίωση», είπε μεταξύ άλλων στο πρώτα λεπτά της ομιλίας του ο Νίκος Μωραϊτης.
      Η πολιτική αυτή των αντιλαϊκών μέτρων, ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, διαχρονικά, έχει αφήσει  βαθιά τα σημάδια της. Και η κριτική συνεχίστηκε και για τους  βουλευτές και τους δημάρχους, όπως είπε ο κ. Μωραΐτης, που, όπως τόνισε, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το Πανεπιστήμιο, δεν έβγαζαν όμως μιλιά όταν  πετσοκόβονταν οι προϋπολογισμοί του. Συγκεκριμένα για την Αιτωλοακαρνανία είπε: «Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, εργασιακός μεσαίωνας, μονάδες Υγείας στον νομό μας που καταρρέουν.
       Τα δέκα Κέντρα Υγείας έχουν μετατραπεί σε ιατρεία συνταγογράφησης. Τα δύο νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα να βάλουν λουκέτο. Και πάνω σε αυτά τα συντρίμμια τσακώνονται οι πρώην με τους νυν για το ποιος έχει την ευθύνη. Ε, λοιπόν φταίει η αντιλαϊκή πολιτική που και οι δυο υπηρετούν με ευλάβεια! Το τελευταίο διάστημα και εδώ απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε δημάρχους, βουλευτές, πολιτευτές, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ενδεχόμενο μεταφοράς των τμημάτων του Αγρινίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 
     Είναι όλοι αυτοί που έβαλαν πλάτη το προηγούμενο διάστημα να μετατραπούν οι σχολές, τα ΤΕΙ, τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, όπου οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν πανάκριβα τη μόρφωση, τη σίτιση τη στέγαση. Όπου καθημερινά έχουμε πετσόκομμα των προϋπολογισμών των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ. Ε, λοιπόν αυτοί οι κύριοι δεν έβγαλαν μιλιά όταν πετσοκόβονταν οι προϋπολογισμοί του Πανεπιστημίου για να πληρωθούν τα χρέη στους δυνάστες του λαού μας. Για αυτά κουβέντα! Το μόνο που κάνουν και στην Υγεία και το Πανεπιστήμιο, να τα βάζουν με τους διοικητές των νοσοκομείων, με τους Πρυτάνεις, για να αθωώσουν την πολιτική που γεννάει τα προβλήματα που υπηρετούν και οι ίδιοι. Και οι Πρυτάνεις και οι διοικητές των νοσοκομείων, έχουν, βέβαια, ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Η Παιδεία ως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα, πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι μπορεί μόνο να δοθεί σε συνθήκες, όπου το κριτήριο του κέρδους θα έχει ξεριζωθεί», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. 
Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

http://www.agriniopress.gr/

DSCN6281
DSCN6298
DSCN6299
DSCN6318
DSCN6320
DSCN6325
po-kke-agrinio-moraitis1
po-kke-agrinio-moraitis2
po-kke-agrinio-moraitis5
po-kke-agrinio-moraitis6
po-kke-agrinio-moraitis7
po-kke-agrinio-moraitis8
po-kke-agrinio-moraitis9
po-kke-agrinio-moraitis10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο