Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συνέλευση και αποφάσεις από τους εργαζομένους του νοσοκομείου στο Μεσολόγγι

Πραγματοποιήθηκε χθες Συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, για αποτίμηση των τρεχουσών εξελίξεων και προγραμματισμό δράσης  .Μέσα από διάλογο ο Σύλλογος κατέληξε στις εξής προτάσεις – αποφάσεις:...

 Αναφορικά  με τον οργανισμό του Νοσοκομείου
1.    Διοικητική αποσύνδεση των νοσοκομείων Μεσολογγίου-Αγρινίου.             
2.  Τροποποίηση του οργανισμού του 2012 ώστε να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν σήμερα στις δομές του Νοσοκομείου .   
3.  Άμεση προκήρυξη  μονίμων θέσεων ιατρών με βάσει την πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου στις 30/09/14.   Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών κάλυψη των αναγκών με επικουρικό προσωπικό.                                                          
4.  Με βάση και τις εξαγγελίες των υπεύθυνων προκήρυξη μόνιμου προσωπικού προκειμένου να μπορέσουν τα τμήματα να λειτουργούν στο όριο ασφαλείας.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία του Νοσοκομείου
1.   Αύξηση του προϋπολογισμού τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα            
2.   Αύξηση των νυκτερινών-εξαιρέσιμων κατά 30.000 συνολικά για το έτος ώστε να καλύπτεται η οριακή λειτουργία των τμημάτων και να μην υπάρχει περικοπή δεδουλευμένων.                                                                      
3.   Σχετικά με τις εφημερίες των ιατρών  και το πρόβλημα με τις πρόσθετες εφημερίες ώστε να καλύπτονται τα τμήματα ,να γίνει είτε αύξηση του συνολικού ποσού , είτε νομοθετική ρύθμιση για αλλαγή του 9% που προβλέπετε για πρόσθετες  σε μεγαλύτερο ποσοστά (πχ 15%).
 Αναφορικά με τις ενέργειες του Συλλόγου
1. Συνεννόηση με τους  Συλλόγους  Εργαζομένων Αγρινίου και Ναυπάκτου  για δράσεις ενάντια στη κατάρρευση των Δόμων Υγείας στο Νομό μας. Πρόταση για Παναιτωλοακαρνάνικη κινητοποίηση το επόμενο διάστημα.                                                                                                               
2.  Σε άμεση σχέση με το προηγούμενο, κάλεσμα στους φορείς-συλλόγους τις περιοχής για ενημέρωση και προγραμματισμό δράσης.                                  
3. Προσπάθεια συντονισμού με τα νοσοκομεία της 6ης Υ.Π.Ε. για κοινές δράσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις .                                                             
4. Δράσεις για :                                                                                   - Την άμεση κατάργηση του 5ευρου και του ενός ευρώ ανά συνταγή.     Τηνκατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε. καθώς και την κάλυψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών από το κράτος χωρίς εξαιρέσεις.                                  -  Την καταγραφή ,σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής(Ιατρικοί Σύλλογοι κ.α.) των αναγκών του Νομού σε υπηρεσίες Υγείας (επιδημιολογικά στοιχεία ,επιστημονικές εξελίξεις, ανθρωπογεωγραφία κ.α.) ώστε ολοκληρώνοντας τη μελέτη-πρόταση να τεθεί στη κοινωνία για ενημέρωση και διεκδίκηση.
Τέλος ο Σύλλογος συμφωνεί και προσυπογράφει την απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ  για την διαγραφή του χρέους καθώς και την συμμετοχή στη πρωτοβουλία ενημέρωσης και αγώνα για τη διαγραφή του.


agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο