Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Θ. Νταής: Ανοιχτή Επιστολή προς Υπουργό Π. Κουρουμπλή για το Κέντρο Υγείας Μύτικα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

του κ. Νίκου Θωμά Νταή

       Σαν συμπατριώτες σας, χαιρετίζουμε την Υπουργοποίησή σας στο ευαίσθητο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και μαζί με τα θερμά διακατεχόμενα από πατριωτικά αισθήματα συγχαρητήριά μας, για επιτυχημένη θήτευσή σας στο Υπουργικό αυτό αξίωμά σας, σας παρακαλούμε να ενσκύψετε στο ζωηρό και καυτό πρόβλημά μας: Την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, το οποίο πρόβλημα, οι ανίκανες και άστοργες Διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, στο οποίο υπάγεται, το κατέστησαν λίαν επικίνδυνο για την περιφρούρηση της Υγείας των κατοίκων, στην αποκομμένη περιοχή του Μύτικα και των έναντι και πλησίον του Μύτικα συμπλέγματος των δύο πανέμορφων Νησιών του Ιονίου πελάγους Καλάμου και Καστού, που ανήκουν στο Κ.Υ. Μύτικα, αφού το αποδυνάμωσαν και το απογύμνωσαν στην κυριολεξία χωρίς Ιατρικό κλπ. προσωπικό, αποσπώντας ακόμη από το Κ.Υ. Μύτικα στο Κ.Υ. Αστακού και τον Διευθυντή Ιατρό, που η οργανική του θέση ανήκει στο Κ.Υ. Μύτικα. 
   Επίσης μετέφεραν το Ασθενοφόρο αυτοκίνητο και το ημιφορτηγό στο Κ.Υ. Αστακού και αγνόησαν έτσι περιφρονητικά την επιθυμία και την βούληση των Δωρητών ιδιωτών που τα έχουν δωρίσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο Κ.Υ. Μύτικα. Η ενέργειά τους αυτή, όπως γνωρίζετε κάλλιστα, σαν Νομικός, δύναται να αποτελέσει και λόγο ανάκλησης των Δωρεών......



       Όπως γνωρίζετε, κ. Υπουργέ, σαν πρώην Βουλευτής Αιτ/νίας και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, το Κ.Υ. Μύτικα το ίδρυσαν οι φίλοι μας οι Σουηδοί, τα έτη 1953-1958, για να έρθουν αρωγοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων Υγείας, που προξένησαν οι σεισμοί στα Εφτάνησα, αλλά και στην περιοχή του Μύτικα. 
       Λειτούργησε σαν Αγροτικό Ιατρείο μέχρι το έτος 2003, οπότε επί Υπουργού Υγείας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου και Υφυπουργού κ. Έκτορα Νασιώκα, έγινε και λειτουργεί μέχρι σήμερα, σαν Κ.Υ., με προβλεπόμενες 24 οργανικές νομοθετημένες θέσεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού κλπ. προσωπικού. Προ τριετίας περίπου, επί Υφυπουργού Υγείας του συμπατριώτη μας κ. Μάριου Σαλμά, αναγέρθηκε νέο σύγχρονο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσής του, αφού υπάρχει και η σχετική πίστωση.
Κύριε Υπουργέ
       Το Κ.Υ. Μύτικα λειτούργησε αρχικά και για πολλά χρόνια παραδειγματικά, σαν μια μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα στην ευρύτερη περιοχή μας με το σύμπλεγμα των δύο Νησιών και διέθετε πάντοτε γιατρούς, μαία, νοσοκόμα και βοηθητικό προσωπικό. Διέθετε κρεβάτια νοσηλείας και νοσηλεύονταν 20 ασθενείς περίπου και γίνονταν και 10 τοκετοί περίπου το μήνα.
    Δυστυχώς αυτός ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΑΟΣ της Υγείας στην προβληματική περιοχή μας, ενώ θα έπρεπε να εξελίσσεται και να είναι πλήρως εφοδιασμένος με βιοϊατρικό εξοπλισμό, έχει ερημώσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και να μην μπορεί ο κόσμος να βρίσκει γιατρό, ούτε στα προβλήματα υγείας, αλλά ούτε και για τις συνταγογραφήσεις των φαρμάκων.
          Τα σοβαρά αυτά προβλήματα, προκάλεσαν την μεγάλη ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των κατοίκων η οποία έγινε στο Μύτικα με πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ (ΛΕΥΚΑΡΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ)», στην οποία έγιναν έντονες και οργισμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι προειδοποίησαν και με δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις, κλείνοντας ακόμη και την Παραϊόνια οδό Αντιρρίου-Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Αστακού-Μύτικα-Ακτίου Βόνιτσας-Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Κύριε Υπουργέ
     Κρούομε τις ευαίσθητες χορδές των αισθημάτων σας στα προβλήματα Υγείας, αλλά και των πατριωτικών Αιτωλοακαρνανικών σας αισθημάτων και σας καλούμε να επιλύσετε το φλέγον αυτό πρόβλημά μας, το οποίο δεν επιδέχεται ουδεμία καθυστέρηση. Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας επί των ημερών σας να συμβούν γεγονότα απρόβλεπτα και δυσάρεστα, τα οποία απευχόμαστε όλοι!
«Οι καιροί ού μενετοί…» 

Μύτικας Αιτ/νίας 
8-2-2015

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου(FNSI)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο