Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Κάτι δεν πάει καλά στο Δήμο Ξηρομέρου...

         Μετά από 5 μήνες λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής, φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στο Δήμο. Ο τρόπος λειτουργίας που παραπέμπει σε άλλες εποχές, κινείται σε άλλη λογική από αυτά που το θεσμικό πλαίσιο επιβάλλει. Ενδεικτικά:

-Ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος επιστρέφεται από την Περιφέρεια.
-Ο προϋπολογισμός του Δήμου ακόμα δεν έχει εγκριθεί.
-Ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι αμφίβολο αν θα εγκριθεί.  
-Το πρόστιμο από το ΙΚΑ, η απόκρυψη του και η πληρωμή των εργατών με «μαύρα».
-Η μη είσπραξη του μισθώματος του νεκροταφείου (μετά την επισήμανση μας το μίσθωμα κατεβλήθη την επόμενη μέρα) και η καθυστέρηση της νέας δημοπρασίας.
-Και τέλος, η περίφημη ιστορία της απόφασης για το «Κλειστό Γυμναστήριο» στο Γυμνάσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτη.........



      Πέρα απ' το ότι έγκαιρα τα είχαμε επισημάνει όλα, ειδικά η τελευταία αποκάλυψη της επιστροφής της απόφασης για το «Κλειστό» από τις 27.10 γεννά ερωτήματα:

-Γιατί απεκρύβη η απόφαση της Περιφέρειας;
-Ο Δήμος είχε δικαίωμα ένστασης εντός ενός μηνός. Υπεβλήθη ένσταση;
-Πώς νομιμοποιούνται οι ήδη εκτελεσθείσες εργασίες;
-Τι έγινε με τη νομιμοποίηση του κτηρίου και ποια η τύχη των χρημάτων που εγκρίθηκαν για αυτό το σκοπό;

       Με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2015 φανερώθηκε (όπως δείξαμε με την τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δημοσιοποιήσουμε σε λίγες μέρες), η έλλειψη ενός συγκροτημένου οράματος για το Δήμο στα επόμενα χρόνια.
       Μικρά διάσπαρτα έργα που καλύπτουν μικρές ανάγκες καθημερινότητας, χωρίς κανένα οραματικό στοιχείο που να υπονοεί την Ανάπτυξη του Δήμου. Κι όπου βέβαια υπάρχουν πολλά μικρά έργα, υπάρχουν και απ' ευθείας αναθέσεις έργων (με ό,τι κινδύνους εγκυμονούν αυτές). Γι αυτό και μέσα σε 5 μόλις μήνες, τα έργα με απ' ευθείας αναθέσεις ξεπέρασαν τις 300.000 ευρώ!!
       Με τα τελευταία στοιχεία διαπιστώνουμε ότι, εκτός αυτού, υπάρχει και πρόβλημα διαχείρισης, συντονισμού και διεκπεραίωσης στοιχειωδών λειτουργιών του Δήμου.
   Ακόμα κι οι παρεμβάσεις στα μικρά καθημερινά αντιμετωπίζονται με απόλυτη προχειρότητα.
      Είναι χαρακτηριστική η αποκάλυψη της λαθροθηρίας της «ορθής» επανάληψης του ψηφισθέντος προϋπολογισμού, που αλλοίωνε την εγκριθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά 750000 €.
        Όπως όμως φαίνεται η ανοχή των πολιτών εξαντλείται και η δημοτική αρχή μπαίνει σε μια φάση αργής, βασανιστικής αποσύνθεσης.
        Πάντως εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τον ρόλο της κριτικής Αντιπολίτευσης με προτάσεις συγκεκριμένες για όλα τα θέματα. Αυτό ακριβώς θα επιδιώξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

5 σχόλια:

  1. επειδη οπως καταλαβαινουμε η νεα δημοτικη αρχη τεινει να αποτυχει στους στοχους και τα οραματα που ειχαν προεκλογικα,μηπως θα ηταν πρεπων στο σημο ξηρομερου να προσληφθει ενας οικονομολογος που με τη γνωση του επι των οικονομικων να μπορει να ανταπεξελθει σε αυτο το εργο;
    ειναι ντροπη μετα απο τοσο καιρο υπαλληλοι να ειναι απληρωτοι.Ανθρωποι που δουλευουν καθημερινα,και ειναι συνεπεις στο λογο και την υποχρεωση τους βαση της συμβασης τους,και τελικα να μη μπορουν να εχουν 1€ απο τα δεδουλευμενα στην τσεπη τους.ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ.ΜΗ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ 5ΕΤΙΑ.ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ 5 ΕΡΓΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηηγεσία της δημοτικής αρχής χρόνια τώρα έμαθε να κυβερνάει με τα τηλέφωνα σε φίλους βουλευτές και υπουργούς , κάνε μου ετούτο βγάλε μου λεφτά για το άλλο. ήταν το σύστημα ΠΑΣΟΚ Η αρχή ενός ανδρός κανόνιζε τα πάντα και τα πρόβατα συμφωνούσαν. Μούγκα στη στρούγκα γιατί λεφτά υπηρχαν. Τώρα άλλαξαν τα πραγματα, σώθηκαν τα λεφτά κοιμόμαστε αλλά δεν βλέπουμε οράματα .μας Κατσικόθηκαν στο σβέρκο πεντε χρόνια και θαπάνε και αυτά χαμένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατακαημενε πανταζη τι σου μελλε να παθεις.να ξερης ομως οτι ο κοσμος ψηφισε γαλουνη επειδη ησουνα εσυ και ο κοσμος εμπιστευτηκε εσενα.μακαρι να διαψευστουν τα κορακια που σε περιτριγυριζουνε και δε θα μπεις και εσυ στη μαυρη λιστα οσων ταξανε αναπτυξη και φερανε μαυρα μαντατα.εχεις διπλα σου ανθρωπους που αγαπανε το χρημα και ζουν βαζοντας μπροστα το ονομα σου και ττην τσεπη σου.μην τους αφησεις να διαλυσουν το δημο.ολος ο κοσμος σε κατηγορει για τις επιλογες σου και δεν διαψευδεται τιποτα απο τις κινησεις.δεν ειναι ολη η ζωη φαι και πιοτο.σοβαρευτειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και ποιος ειναι ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ στο κατω κατω βρε φιλε 12"43 πια ειναι η πολιτικη, δημοτικη ιστορια του... επιτελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ο πανταζης αγαπησε ξαφνικα τόν τοπο,πως περιμενετε να παει μπροστα ο τοπος οταν ακομα και τωρα τν στιγμη που επρεπε να στηριξετε αφθαρτα ατομα ψηφισατε αυτους που σας εταξαν δουλειες?και σας την εφεραν..φιλε δεν μας κατσικωθηκε εδω επεσε ολοκληρος σαμαρας θα κολησουμε στν γαλουνη?ενας δυνατος ξεσηκωμος χρειαζετε..φιλε ο γαλουνης τν ε εχει ετοιμο τον οικονομολογο,και κει πασοκικα θα κινηθει.μεταξυ γνωστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο