Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ιερατική Σύναξη με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας

Με κύριο ομιλητή το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο πραγματοποιήθηκε η γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως για τον Φεβρουάριο 2015, την Δευτέρα 16 του μηνός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.......

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας μίλησε για τη ζωή των κληρικών στη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αφού αναφέρθηκε στην όλη ιερατική τους παρουσία (λειτουργική, κοινωνική, ανθρωπίνη) μέσα στην κοινωνία. Τόνισε την εσωτερική διάθεση με την οποία εισερχόμαστε στο μυστήριο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θέτοντας τέσσερις αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για τη σχέση του κληρικού με τον Θεό: τη μετάνοια, την ενίσχυση της πίστεως, το θείο πόθο και το φόβο του Θεού. Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μίλησε για την ύπαρξη τεσσάρων εργαλείων, ως μέσων πνευματικής πορείας, «τα οποία είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να αξιοποιήσουμε: η νηστεία, η εξομολόγηση, η προσευχή και η ελεημοσύνη». Αυτά είναι εκείνα, είπε, που «γεννούν τις αρετές για τις οποίες προσευχόμαστε στην προσευχή του οσίου Εφραίμ: Τη σωφροσύνη, η νηστεία. Την ταπεινοφροσύνη, η εξομολόγηση. Την υπομονή, η προσευχή. Και την αγάπη, η ελεημοσύνη».
Μέσα από τον πάντοτε εμπεριστατωμένο και πηγαίο λόγο του έδωσε αφορμές να ακολουθήσει μια εποικοδομητική συζήτηση για πολλά θέματα της προσωπικής ζωής των ιερέων, αλλά και γενικότερα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Την σύναξη έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο «τόσο για την παρουσία του και την ωφέλιμη ομιλία, όσο και για την γενικότερη άοκνο προσφορά και βοήθειά του στην δοκιμαζόμενη σήμερα Εκκλησία». Επίσης έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις προς τους ιερείς, μέσα από λειτουργικές και ποιμαντικές οδηγίες για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην οποία εισερχόμαστε την επόμενη εβδομάδα.
Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο