Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η Κατούνα κατευοδώνει την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ



  Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, προέβη στην χειροθεσία τριών νέων αναγνωστών της ενορίας,  τους κάτωθι νέους: Δημήτριο Κοσμά, Κωνσταντίνο Μανώλη και Παρασκευά Σαλαγιάννη.       

      Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, όπου τις ημέρες αυτές, τίθεται προς προσκύνησιν των πιστών η Τιμία Κάρα του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ραφαήλ εκ της Μυτιλήνης, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
      Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναλύοντας το περιεχόμενό της χθεσινής ευαγγελικής περικοπής του Τελώνου και του Φαρισαίου μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής: «Σ΄αυτή την επίγειο και πρόσκαιρη ζωή καλούμαστε να προσεγγίσουμε, να γνωρίσουμε τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας Κύριο Ιησού Χριστό, να ενωθούμε μαζί του …..Η σημερινή παραβολή υποδεικνύει τον τρόπο. Με τον εγωισμό, την υπερηφάνεια , δεν μπορούμε να πλησιάσουμε τον Κύριο. Μόνο αν ταπεινωθούμε όπως ο τελώνης θα ετοιμάζουμε την ψυχή μας για να δέχεται την χάρη του Θεού, θα γινόμαστε άξιοι της συγχωρήσεως, της προσεγγίσεως της ενώσεως με τον Χριστό μας, του αγιασμού και της σωτηρίας…..».....


     Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, προέβη στην χειροθεσία τριών νέων αναγνωστών της ενορίας,  τους κάτωθι νέους: Δημήτριο Κοσμά, Κωνσταντίνο Μανώλη και Παρασκευά Σαλαγιάννη. 
     Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τους νέους αναγνώστες τους παρότρυνε να προσέχουν την καθαρότητα της ζωής τους, να μελετούν τον λόγο του Θεού και να ψάλλουν με ζήλο και ευλάβεια.
       Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες πλήθος πιστών από όλη την Δυτική Ελλάδα προσήλθαν στον Ιερό Ναό όλες αυτές τις ημέρες προκειμένου να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ γεγονός που αποτυπώνει την ευλάβεια και την πολλή αγάπη των ορθοδόξων χριστιανών προς το πρόσωπο του θαυματουργού Αγίου Ραφαήλ.
      Η Τιμία Κάρα αναχώρησε από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας για την Μυτιλήνη σήμερα στις 5.30 το απόγευμα μετά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο