Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σε διάλυση ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα με απόφαση της καταστατικής Γενικής Συνέλευσης

Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Μύτικα: «Ένας Σύλλογος που κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το παρεΐστικο και ενωτικό κλίμα, όταν αυτό χάθηκε εξ αιτίας ατομικών συμπεριφορών, δεν έχει νόημα να υφίσταται και να λειτουργεί».

     Την Κυριακή 8/2 και ώρα 04:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα έγινε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα, με μοναδικό θέμα την διάλυση του Συλλόγου. 
    Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ήταν με συντριπτική πλειοψηφία ο Σύλλογος να οδηγηθεί σε διάλυση.
     Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία του Μύτικα, ότι η διάλυση ενός Συλλόγου δεν είναι κάτι που συμβαίνει ξαφνικά, ούτε βούληση και απόφαση ενός προσώπου. Συμπεριφορές μιας μειοψηφίας μελών του Συλλόγου και γεγονότα, είχαν οδηγήσει στην εκφρασμένη πεποίθηση της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ., αλλά και της πλειοψηφίας των μελών του Συλλόγου, ότι ο Σύλλογος πρέπει να διαλυθεί και αυτό αποτυπώθηκε καθαρά και στο Δ.Σ. και στη Γενική Συνέλευση....



   Ένας Σύλλογος που κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το παρεΐστικο και ενωτικό κλίμα, όταν αυτό χάθηκε εξ αιτίας ατομικών συμπεριφορών που δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε, δεν έχει νόημα να υφίσταται και να λειτουργεί.
    Τώρα αν ορισμένα πρόσωπα δεν θέλουν αυτή την εξέλιξη και αντιδρούν έχουμε να τους πούμε δύο πράγματα.

Πρώτον, αυτό έπρεπε να το σκεφτούν πριν υιοθετήσουν αυτές τις διασπαστικές συμπεριφορές.
Δεύτερον, με δημοκρατικές διαδικασίες οι πλειοψηφίες αποφασίζουν και όχι οι μειοψηφίες και η πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση αποφάσισε (44 υπερ της διάλυσης και 8 κατά), και η άποψη αυτών που δεν θέλουν την διάλυση καταγράφηκε σαν μειοψηφία και δεν εισακούστηκε από την Γενική Συνέλευση.
        Τώρα αν η μειοψηφία αυτή θέλει να αγνοεί τα παραπάνω και να προχωρεί σε ενέργειες, απλά εκφράζει τον εαυτό της και όχι το Σύλλογο και προφανώς οι ενέργειες που κάνουν είναι μη σύννομες.
    Επίσης ενημερώνουμε ότι έχει γίνει ο οικονομικός απολογισμός, ο οποίος θα ανακοινωθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του χωριού και στο διαδίκτυο.
      Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν οικονομικά, ηθικά και με κάθε τρόπο το Σύλλογο σε αυτό το οκτάχρονο ταξίδι του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους ανεξαιρέτως.

http://mytikaspress.blogspot.gr/

16 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΥΖΙΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ Ο ΑΠ ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΥΠΟ ΑΔΕΛΦΟΥ ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΣ ΟΧΥΡΑ ΕΣΤΙ ΔΛΔ?
    ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΣΟΥ
    ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ Π. ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι Σύλλογοι δεν διαλύονται έτσι τόσο εύκολα... μπορούσαν να γίνουν κι άλλες προσπάθειες για να διατηρηθεί ο Σύλλογος. Ειστε σίγουροι οτι διαλύεται ο Σύλλογος ; Αν καταθέσετε αποφαση Γ.Σ στο Πρωτοδικείο Λευκάδας που υπαγεστε , και αναζητηθεί επανίδρυση απο π. μέλη του , ο Πρόεδρος ορίζει προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Σ) το οποίο θα φροντίσει να ενεργοποιήσει τα π. μέλη του και νέα , και αν δεν επιτευχθεί τούτο , ε τότε διαλύεται ο Σύλλογος. Λάθος που φτάσατε στη διάλυση . Και σίγουρα η αρχή της πλειοψηφίας υπερισχύει , αλλά στο να διαλυθεί ένας Σύλλογος ευθύνη έχει και η πλειοψηφία. Χώρια που δεν τεκμεριώνετε προς τα έξω , αναλυτικά τους λόγους που σας ώθησαν για τη διάλυση ενός σωματείου , με αξιόλογο κατά τα άλλα δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..Ε ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ , ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πάντως για όσους , τυχόν , δεν γνωρίζουν , να ξέρουν ότι ο Σύλλογος σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, έχει νομική ισχύ 6 μήνες και μετά την απόφαση για "διάλυσή του".Δηλ. απ΄τα υπάρχοντα μέχρι πρότινος μέλη , μπορούν να διεκδικήσουν απ το Πρωτοδικείο προσωρινή Διοίκηση και να κάνουν αργότερα εκλογές ( όχι πέραν το πολύ των 3 μηνών ). Ψάξτε το . Δεν σημαίνει επειδή αποφάσισαν ( αλήθεια για ποιους λόγους ;) κάποιοι να "διαλυθεί" , πρέπει και να διαλυθεί ....υπάρχουν νομίζω κιαλλες γυναίκες που μπορούν να αναλάβουν και οι οποίες ήταν μέχρι πρότινος ανενεργές. Ο Μύτικας έχει ιστορία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της ΑΛΥΖΙΑΣ. Ο Μύτικας πρωτοξεκίνησε το 1976; με τον Π.Ο.Μ και , μετά τα χωριά Κανδήλα (1977) , Αρχοντοχώρι (1978). Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαλυθεί ο Σύλλογος Γυναικών. Πρέπει να βρεθούν άλλες γυναίκες και ν΄ αναλάβουν πρωτοβουλία για το καλό του χωριού και της περιοχής γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό θα είναι οι γυναίκες που ενδιαφέρονται να παραμείνει ο σύλλογος να ζητήσουν την γνώμη δικηγόρου και να ενεργήσουν σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου. Αν χρειαστεί να φτάσουν στον Εισαγγελέα.
    Οι σύλλογοι αλλάζουν διοικήσεις, δεν διαλύονται.
    Αν κάποιος θέλει να αποχωρήσει από ένα σύλλογο απλά παραιτείται ή αν έχει λήξει η θητεία του Δ.Σ. δεν βάζει πάλι υποψηφιότητα, πάντως δεν φτάνει στο σημείο να διαλύσει ένα σύλλογο.
    Ο κάθε σύλλογος δεν είναι μαγαζάκι κανενός , αυτό ίσως δεν το έχουν καταλάβει μερικοί.
    Η γενική συνέλευση της 8/2 έγινε με νόμιμες διαδικασίες; Η πρόσκληση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο λίγο πριν το μεσημέρι και στις 4 την ίδια μέρα θα γινόταν η συνέλευση, είναι νόμιμο αυτό;
    Με πολύ συνοπτικές διαδικασίες γίνονται όλα αυτά και μας βάζουν σε σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν όντως η πρόσκληση για Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε στο διαδίκτυο λίγο πριν την έναρξη της Συνέλευσης, η Συνέλευση αυτή καθ΄ εαυτή είναι παράνομη γιατί απλούστατα κανένα καταστατικό Συλλόγου που ιδρύθηκε πριν 5 και πλέον χρόνια δεν είχε καταστατική διάταξη τα μέλη του να ενημερώνονται από το διαδίκτυο. Δεν έχουν ΟΛΟΙ ιντερνετ... η προσκληση για Γενική Συνέλευση γίνεται μόνον με επιστολή ή με τηλεφωνική ενημέρωση και τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την διενέργεια της Συνέλευσης. Πεποίθησίς μου είναι ότι το απερχόμενο Δ.Σ βιάστηκε πολύ να προβεί σε¨"διάλυση" του Συλλόγου. Ασε που μπορεί να έχει και κυρώσεις ...κι ο νοών νοήτω . Και το λεω αυτό γιατί ο Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι της εκάστου προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ευλιγιστος αιρετος μας βομβαρδιζει με τα σχολια του σαν ειδικος επι των συλλογων.
    Αμαν ποια για μια σφραγιδα κανουν τοσο θορυβο. Αυτο ειναι το θεμα και τα συμφεροντα.
    Καντε ενα δικο σας συλογγο μεταξυ συγγενων και φιλων γιατι τοσοι ειστε και φτιαξτε την σφραγιδα σας να μας φερνετε ελευθερα την πολιτιστικη σας υψηλη συνεισφορα με τους χορηγους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι φοβήθηκαν και βιαζόνταν τόσο πολύ να τον διαλύσουν;; μαλιστά στην πρώτη ανακοίνωση έγραφαν οτι θα τον διαλύσουν χωρίς Γενική Συνέλευση!! να την πάρουν αυτή οι αλλές γυναίκες και να πάνε εισαγγελέα.Ο Σύλλογος δεν θα διαλυθεί, ο Μύτικας έχει ξεσηκωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπή σας! τους Συλλόγους δεν τους διαλύουν τους πανε για ψηλά. Δεν είναι τσιφλίκι καθεμιάς. Ντροπή σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλεος με αυτό τον σύλλογο έχουμε αλλά προβλήματα . Εντάξει θα κάνετε κλαρίνα το καλοκαίρι δεν χρειάζεστε σφραγίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΕ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΣΕΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΕΙΧΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 7:14 την ανακοινωση δεν την διάβασες;τη διαλυση του συλλογου την αποφασισαν οι γυναικες που θελαν το συλλογο οπως ηταν κ οχι οπως ηθελαν να τον καταντησουν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποιοι σχολιαστές περιοπής αρνούνται το δικαίωμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών που ίδρυσαν και αποτελούν ένα Σύλλογο να τον διαλύσουν. Δηλαδή ζητάνε να γίνει δεκτή η άποψη της μειοψηφίας να παραμείνει ένας Σύλλογος πριβέ για λίγους που θα έχουν απλά την σφραγίδα (οι γνωστοί Σύλλογοι σφραγίδες).
    Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών εννοείται ότι αποχωρεί και από το Σύλλογο. Άρα τι ζητάνε αυτοί οι λίγοι να πάρουν στα χέρια τους τον Σύλλογο σαν να πρόκειται για οικογενειακή τους υπόθεση;
    Ήρθαν στην γενική συνέλευση είπαν τα δικά τους και δεν τους άκουσε κανείς.
    Τώρα βγήκαν και στο διαδίκτυο και έχουν πάρει φωτιά τα δάκτυλα τους να γράφουν. Στην γενική συνέλευση που ήρθαν επώνυμα μετρήθηκαν και ήταν ελάχιστοι.
    Το τι συνέβη και ο σύλλογος διαλύθηκε το λέει η ανακοίνωση και πολλά άλλα που δεν λέει.
    Άμα έχουν τόση πρεμούρα ένας σύλλογος με 500 ευρώ για το καταστατικό φτιάχνετε αμέσως. Ας μαζευτούνε αν τα καταφέρουν και να κάνουν. Αλλά αυτοί που με τις συμπεριφορές τους διώξαν την πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου να θέλουν και να πάρουν έτοιμο το Σύλλογο πάει πολύ. Κάντε επιτέλους και κάτι χωρίς πλάτες άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο συλλογος γυναικων δεν θα εκφυλιστει σε συλλογο ξενυχταδικου.
    αυτη η ομορφη προσπαθεια θα τελειωσει με την αποφαση της πλειοψηφιας νομιμα και δημοκρατικα και καμμια μειοψηφια δεν θα κληρονομισει αυτη την εξαισια προσπαθεια για να κανει τα δικα του.
    αν θελετε συλλογο σφραγιδα να φτιαξετε δικο σας. δεν σας εμποδιζει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΚΛΑΡΙΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 9.57, ενημερωσωσου και λιγο, μονο γλεντια και γυφτοκλαρινα; οι ημεριδες, η μοναδα τεστ ΠΑΠ, η αιμοδοσια που πολυς κοσμος χρειαστηκε αιμα, οι δεντροφυτευσεις, η περιποιηση της πλατειαςκαι ποσα αλλα και ναι τα γλεντια κι οι εκδρομες που πολλες γυναικες δεν θα πηγαιναν πουθενα, και το καρναβαλι που τα τελευταια χρονια εκαναν τον Μυτικα να συζητηθει και να φερει κοσμο στο χωριο μια εποχη που ηταν νεκρη απο τουρισμο. Δεν εκανε τιποτα ο Συλλογος; μονο γλεντια και γυφτοκλαρινα; να σκεφτομαστε και λιγο πριν σψολιαζουμε δημοσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο