Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Στο Αγγελόκαστρο έθαψαν νεκρό έξω από το νεκροταφείο

        Ο Δήμος Αγγελοκάστρου είχε αγοράσει το «χωράφι», που βλέπετε στη φωτογραφία, για να επεκτείνει το νεκροταφείο του, που σιγά-σιγά γέμιζε. Μόνο που ο Δήμος Αγρινίου «ξέχασε» να κάνει τα «δέοντα», έτσι ώστε το «χωράφι» να μετατραπεί σε κοιμητήρι, και να που σήμερα φτάσαμε στο σημείο ένας τάφος να είναι έξω από την μάντρα.
        Αρκετές φορές σε αυτή τη δουλειά, έχω έρθει αντιμέτωπος με την οργή και την αγανάκτηση των συμπολιτών μου. Όμως οι εικόνες αυτές με έχουν κάνει πραγματικά να μην μπορώ να διαχειριστώ την ψυχραιμία μου
       Στη σκέψη και μόνο, ότι κάποιος δικός μου άνθρωπος (αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορεί να συγκρατήσει την οργή μου, είναι η σκέψη των συγγενών του νεκρού, οι οποίοι είμαι σίγουρος ότι βλέπουν τις φωτογραφίες αυτές και η θλίψη τους και ο πόνος τους μεγαλώνει όλο και πιο πολύ), θα μπορούσε να έχει μια παρόμοια τύχη, η ψυχρή λογική με εγκαταλείπει και πραγματικά δεν βρίσκω καμιά δικαιολογία για όλους αυτούς που με τις ανεπάρκειες τους, οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο................



   Ο Δήμος Αγγελοκάστρου, ήταν ένας από τις πιο νοικοκυρεμένους δήμους, και μάλιστα με σημαντικά χρηματικά υπόλοιπα στο ταμεία του, πριν συγχωνευτεί στον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου. Είχε φροντίσει λοιπόν, και είχε αγοράσει το συγκεκριμένο «χωράφι», που βλέπετε στις φωτογραφίες, για να επεκτείνει το νεκροταφείο του, που σιγά-σιγά γέμιζε. Μόνο που ο Δήμος Αγρινίου «ξέχασε» να κάνει τα «δέοντα», έτσι ώστε το «χωράφι» να μετατραπεί σε κοιμητήριο και να που σήμερα φτάσαμε στις τραγικές αυτές εικόνες που βλέπουμε.
         Ο συμπολίτης μας, ο οποίος μας έφερε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες στο ραντεβού που είχαμε, ήταν έτοιμος «να σκάσει». «Περνούσα με το αυτοκίνητό του», μου είπε, «από το δρόμο, και είδα μπροστά μου αυτή τη θλιβερή για κάθε άνθρωπο εικόνα».
Καθόμουν απέναντι του και παρατηρούσα το πρόσωπο του.              Μια τεράστια απογοήτευση, που αρκετές στιγμές άγγιζε τα όρια της αγανάκτησης ήταν εκείνο που χαρακτήριζε το βλέμμα του. Απογοήτευση και αγανάκτηση για «όλους εκείνους τους «ανευθυνο-υπεύθυνους», όπως χαρακτηριστικά έλεγε, «οι οποίοι κάθονται στις γραφειάρες τους, και κάνουν τα κουμάντα τους, αλλά να θάψουν έναν άνθρωπο με την ελάχιστη τιμή που του αρμόζει, όχι μόνο δεν είναι άξιοι, αλλά και χωρίς ντροπή, αν αναλογιστείς την απαξία, που είμαι βέβαιος ότι νοιώθουν οι συγγενείς του συγκεκριμένου νεκρού, για τον οποίον ο παππάς είπε το δεδικαίωται, αλλά οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες κατάφεραν να τον “εντοιχίσουν» έξω από το νεκροταφείο, με τα στεφάνια μόνο να αποδεικνύουν, οικτρές αποδείξεις, την αγάπη και τον πόνο των δικών του ανθρώπων».
       Τα λόγια είναι λίγα, για να εκφράσουν την αγανάκτηση του συγκεκριμένου ανθρώπου.
      Επικοινώνησα χθες το πρωί με τον Πρόεδρο του Αγγελοκάστρου, ο οποίος μου είπε ότι είχε ήδη ειδοποιήσει την τεχνική υπηρεσία, αλλά υπήρξε μια κάποια καθυστέρηση στην υλοποίηση της περίφραξης με αποτέλεσμα ο χώρος της επέκτασης του νεκροταφείου να παρουσιάζει την συγκεκριμένη εικόνα. Έτσι βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση οι αρμόδιοι του νεκροταφείου όταν διαπίστωσαν ότι ο περιφραγμένος χώρος είχε γεμίσει να ανοίξουν έξω από την περίφραξη τον συγκεκριμένο τάφο. Πάντως η τεχνική υπηρεσία του δήμου, μας είπε ο κ. Αρωνιάδας {Πρόεδρος του Αγγελοκάστρου) ήδη από προχθές «έχει έρθει και έχει δει την κατάσταση και μάλιστα έχει ήδη δρομολογήσει την περίφραξη του χώρου».
          Το ίδιο μας είπε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας, οι υπηρεσίες του οποίου οδήγησαν τα πράγματα στο σημείο που βρίσκονται σήμερα. Και πραγματικά είναι να απορεί κανείς, αφού οι ανεπάρκειες της συγκεκριμένης υπηρεσίας μοιάζουν να διαιωνίζονται στο μέλλον, πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι πρέπει να κάνουν συντονισμένα και έγκυρα τη δουλειά τους, για να μην δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο». Γιατί οι εργασίες δεν πρέπει μόνο να «δρομολογούνται», αλλά και να υλοποιούνται.
       Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε. όχι για να δούμε απλά και μόνο μια περίφραξη, αλλά για να δούμε μια περίφραξη, που να ταιριάζει στον χώρο του νεκροταφείου, γιατί η «τελευταία κατοικία» και ο χώρος μέσα στον οποίο αυτή βρίσκεται απαιτεί συγκεκριμένες κατασκευές. Αυτό το γράφουμε, γιατί ο χρόνος μέσα στον οποίο μας είπε ο κ. Γρίβας, ότι θα ολοκληρωθεί η περίφραξη είναι ως το τέλος της εβδομάδας. Θεωρούμε λοιπόν, ότι μέσα σε τέσσερις μέρες το συγκεκριμένο «χωράφι» πολύ δύσκολα θα έχει μια περίφραξη, που θα σέβεται την χρήση του ως κοιμητήριο. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε σε αυτή μας την πρόβλεψη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ <<ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ>> ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΗΛΙΓΑΔΑ.

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Γρίβας στο agriniotimes.gr για την ταφή νεκρού έξω από το νεκροταφείο Αγγελοκάστρου
      Με αφορμή το πρωτοφανές συμβάν να ταφεί νεκρός έξω από το νεκροταφείο του Αγγελοκάστρου το agriniotimes.gr ζήτησε την άποψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Ευθημίου Γρίβα. Διαβάστε τι απάντησε:

«Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ενημερώθηκα για το πρόβλημα που υπήρχε στο νεκροταφείο Αγγελοκάστρου όπως και για τα προβλήματα που υπάρχουν σε άλλα κοιμητήρια, όπως του Αγρινίου τα οποία τα έχουμε καταγράψει και θα παρέμβουμε να τα επιλύσουμε.
Όλα αυτά τα προβλήματα δεν προέκυψαν εν μία νυκτί!
      Το βασικό γνώρισμα αυτών των προβλημάτων είναι,πως είναι χρόνια και κανείς δεν τα ανέδειξε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι να τα επιλύσουν και τα αναδεικνύουν, λυπάμαι που θα το πω 4 χρόνια μετά. Αυτό δε σημαίνει πως αν μου αναλογούν, δε θα αναλάβω τις ευθύνες μου.
       Θέλω όμως να επανέλθω και να σας επισημάνω πως το πρόβλημα το είχα καταγράψει και είχα σχεδιάσει, με βάση και τα πενιχρά οικονομικά του δήμου μας να το επιλύσω προ 30ημέρου.
     Δυστυχώς όμως τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών άλλαξαν το σχεδιασμό μου. Τα μηχανήματα του δήμου προσέτρεξαν να αποκαταστήσουν τα κατολισθητικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν και έτσι μετατέθηκε η διαμόρφωση της επέκτασης του κοιμητηρίου . Πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορέσαμε να κάνουμε ούτε την περίφραξη του χώρου, αφού κρίθηκε απαραίτητη πριν πως έπρεπε να γίνει η διαμόρφωση.
     Η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά έχουμε δείξει τα πρώτα δείγματα δουλειάς και έργου. Δεν αδιαφορούμε αλλά αντιθέτως εργαζόμαστε και καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να επιλύσουμε  όχι μόνο τα ζητήματα που ανακύπτουν αλλά τα συσσωρευμένα προβλήματα της πολυετούς αδιαφορίας και για αυτά δεν νομίζω πως πρέπει να απολογηθούμε εμείς».

http://agriniotimes.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο