Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Ακτίου Βόνιτσας: Ανακάλεσαν την απόφαση για τους… 5 τόνους γάλακτος για το εργατικό προσωπικό!!

         Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας ανακάλεσε την απόφαση για την απευθείας ανάθεση που αφορούσε... την προμήθεια 5 τόνων (5.000 λίτρα) γάλακτος για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας τεχνικών έργων.
    Το ζήτημα, που έχει αναστατώσει την κοινωνία της Βόνιτσας, είχε ανακινήσει η δημοσίευση στις 13 Φεβρουαρίου 2015, με τίτλο: «5.000 ευρώ για γάλα στo εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας». (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
     Το γεγονός αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και όλοι οι δημότες διερωτήθηκαν: «Αλήθεια σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο, πόσους εργατοϋπαλλήλους απασχολεί η υπηρεσία τεχνικών έργων του δήμου Ακτίου Βόνιτσας και πόσο γάλα θα πρέπει να πίνουν κάθε ημέρα για να καταναλώσουν τους 5 τόνους γάλα;»!

       Τελικά μετά την κατακραυγή των πολιτών ο Δήμος έκανε ανάκληση της απόφασης, που αφορούσε... προμήθεια γάλακτος αξίας 5.000 και η οποία ανάκληση προκαλεί πάντως εύλογα ερωτήματα: 
    Τι μεσολάβησε και έγινε ανάκληση της απόφασης; Μήπως οφείλει ο Δήμος να εξηγήσει στους δημότες τους λόγους της ανάκλησης αυτής; Ποιές παρατυπίες εντοπίστηκαν και από ποιους διεπράχθησαν;  Ευθύνη δεν έχει κανένας;
      Δείτε τις αποφάσεις του Δήμου όπως αναρτήθηκαν στη διαύγεια….




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 





27 σχόλια:

  1. "...Τελικά μετά την κατακραυγή των πολιτών ο Δήμος έκανε ανάκληση της απόφασης, που αφορούσε... προμήθεια γάλακτος αξίας 5.000..."


    Mην ανησυχείτε η δαπάνη για το γάλα μπορεί να μην πέρασε....αλλά έχουν όλο τον καιρό μπροστά τους να εγκρίνουν για τους ημέτερους ...δαπάνη για γιαούρτια...smartphones κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΑΡΔΕ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γελαει ο κοσμος με αυτους.καταντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κολλητός του Αντιδημάρχου πότε θα μιλήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους!! Μια μεγάλη νίκη για το λαό της Βόνιτσας. Για πρώτη φορά φάνηκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, να χτυπήσει γροθιά στο μαχαίρι, αλλά και να συγκρουστεί μέχρις εσχάτων με τη δημοτική αρχή…. Παλιά λέγανε μια έκφραση αγανάκτησης: Όχι άλλο Κάρβουνο, τώρα οι Βονιτσάνοι λένε: «Φτάνει πιά, όχι άλλο Γάλα…»!!!
    ΕΜΠΡΟΣ στο δρόμο που χάραξε ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική προς όφελος του λαού και της ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής των δημοτών….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλεος κακομοίρηδες…. Μάγκας είναι ο Αποστολάκης!!! Που είναι το πρόβλημα ρε αλάνια ελεύθερη αγορά έχουμε!!! Και στο κάτω-κάτω το Γάλα ΕΒΑΠΟΡΕ από το ανύπαρκτο μαγαζί φάντασμα θα ήταν πρώτης ποιότης και όχι δευτεράτζας των σημερινών super-market κακομοίρηδες!!! Που το βρίσκεται το περίεργο;
    Αφιερωμένο το τραγούδι «Εμένα με έθρεψε τσιγγάνας γάλα»….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει επιστροφή… Σε μας τώρα ισχύει: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα, είμαι Βονιτσάνος»!..
    Πάρτε κι ένα τραγούδι επίκαιρο: Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα, μου τα 'πες με το πρώτο σου το γάλα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά οι Δημότες νίκησαν, η δημοτική αρχή Ακτιου βόνιτσας τράπηκε σε άτακτη φυγή και πήρε πίσω την υπόθεση Γάλα. Και βέβαια όμως μένει εκτεθειμένη στα μάτια των κατοίκων όλης της περιοχής που τόλμησε να φέρει, σε τόσο δύσκολες εποχές, αυτή την ακατανόητη απόφαση για αγορά 5 τόνους γάλα. Οι δημότες χαιρετίζουν την ανάκληση της απόφασης…
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πέντε τόννοι γάλα ήταν του 2014. Σημαίνει ότι το προμηθεύτηκαν. Κάποιοι το παρέλαβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα στήθη της τα γάλατα, γαργάλατα, γαργάλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η απευθείας ανάθεση και η ανάκληση γεννά με-ΓΑΛΑ ερωτήματα…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε φίλε, ακόμα τα σακάκια τους είναι γεμάτα από Σερπαντίνες και κομφετί από τα καρναβάλια. Τους πρήξατε!! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ: ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΆΤΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ (ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ)
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πέντε τόννοι γάλα. Ουτε η δωδώνη νατανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΡΕΩΣΕΙ Η ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν επειδή ακούω πολλά και επειδή η αλήθεια είναι άλλη ακούστε και δείτε το κάτωθι.
    Η απόφαση για το 2014 ήταν του Σολδάτου. Άλλο που δεν πρόλαβε να την εκτελέση και πέρασε στον Αποστολάκη που ενώ είρθε το 2015 το ποσό δεν βεβαιώθηκε ποτέ και δεν πληρωθηκε ποτέ στον κάτοχο της σύμβασης.
    Επειδή το Διαυγεια είναι μεγάλος ρουφιάνος κοιτάξετε την απόφαση ( που εκτελέστηκε και πληρώθηκε κανονικά στον κάτοχο).
    Την εποχή του Σολδάτου με τις ευλογίες του Φερεντίνου , του Κασόλα ,του Γούδα κα του Κομποτιάτη

    https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/Β4ΜΛΩ6Ζ-27Θ/document

    Υπάρχει και άλλη απόφαση με παρόμοιο πόσο για άλλη χρονολογία κυβερνήσεως σολδατοφερεντιναίων
    Πάρτε και αυτό
    https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/ΒΙΨ4Ω6Ζ-Π99/document
    Πληρώθηκε και αυτό
    Επειδή ξηρόμερο το παίζεις μάγκας , φτιάξε ένα άρθρο με αυτά τα τιμολόγια
    Περαστικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS: ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Ο ρόλος μας είναι μόνο να ελέγχουμε και να ασκούμε σκληρή κριτική σε όλους. Νιώθουμε με πολύ τιμή την αγάπη του κόσμου που μας δίνει δύναμη και εντολή να προασπίζουμε τα συμφέροντα των δημοτών. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση να είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην εκάστοτε δημοτική αρχή, σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Να τους ελέγχουμε με δριμύτητα όλους τους. Να στεκόμαστε με σκληρή κριτική έναντι των πάντων. Να διατυπώνουμε με θάρρος κάθε άποψη για κακώς κείμενα, απ' όπου κι εάν προέρχονται. Να προασπίζουμε το συμφέρον του δημότη και του Δήμου, όπως εμείς υποκειμενικά το αντιλαμβανόμαστε. Τέλος, είναι εύλογο και αναμφισβήτητο το γεγονός, πως την περισσότερη και σκληρότερη κριτική δίκαια την ελκύει η εκάστοτε διοίκηση και ιδιαίτερα ο εκάστοτε Δήμαρχος.
    1.-Ο ρόλος μας ως τμήμα του τοπικού καθημερινού ηλεκτρονικού τύπου είναι ΜΟΝΟΝ ρόλος σκληρής κριτικής και μαχητικής στάσης. Οτιδήποτε άλλο δεν εξυπηρετεί καμία αποστολή παρά μόνο ενδεχομένως προσωπικές ή και δημόσιες σχέσεις. Και εμείς δεν θα γίνουμε γλάστρα ή παπαγαλάκι κανενός….
    2.-Να τονίσουμε κατηγορηματικά ότι κανένα μέλος της συντακτικής ομάδος μας, δεν έχει περάσει ποτέ την πόρτα του Δημαρχείου στη Βόνιτσα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ρόλος σας είναι η σκληρή κριτική . Το δέχομαι αλλά όχι να ανεβάζετε την κάθε μαλακιά και το κάθε σχόλιο ,το κάθε προσβλητικό σχόλιο του κάθε πικραμένου. Ό ρόλος σας δεν είναι να ανεβάζετε τις βλακείες του κάθε Δον Κιχώτη και να προκαλείτε αρνητικες και λανθασμένες εντυπώσεις για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Ο ρόλος σας δεν είναι να μιλάτε για απευθείας αναθέσεις , οι οποίες είναι θέσπισμένες από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να θίγεται κάθε εργολάβο ή έμπορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΣΟΛΔΑΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕ?ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αφου ηταν του Σολδατου γιατι την εκτελεσε ο Αποστολακης?Γιατι δεν το ανεφερε στο δημοτικο συμβουλιο ωστε να τους κανει ρεζιλι?ο Αποστολακης δεν ανελαβε το 2015.Ξερουμε και εμεις απο διαυγεια,σταχτη στα ματια δεν μπορειτε να μας ριξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ξηρομερο ειναι ενα βημα εκφρασης για τους πολιτες και δημοτες να πουν την γνωμη τους .Εσυ 8.43 π.μ.τι θες να κατοπινουμε οτι κακος γινεται στης πλατες μας απο την εκαστοτε δημοτικη αρχη ?Δηλαδη εσυ θες να γραφουν τα site αντιγραφη οτι γραφη ο κουτιβης στο κατουνα νιους επιδη ειναι εμησθος υπαληλος του δημαρχου?Δεν το ξεραμε αυτο οτι πρεπει να φημοθουν ο ηλεκτρονικος τυπος και οι πολιτες και να μην εχουν γνωμη για να βολευοντε καπιοι και να κανουν τη 'δουλεια' (κλεψια) ανενοχλητη .ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΓΝΩΜΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωραία! Τα βγάλαμε και σήμερα τα λεφτά μας ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι απευθείας αναθέσεις είναι θεσπισμένες από το Ευρωπαικό δίκαιο.
    Το ισχυρίζεται ένας σχολιαστής. Δεν υπάρχει αμφισβήτιση.
    Ο Ευρωπαιστής και πολυδιαβασμένος να διαβάσει πότε και γιατί υπάρχουν οι απευθείας αναθέσεις.
    Υπάρχουν μόνο σε καταστάσεις ακραίας ανάγκης.
    Αφού γνωρίζει το ευρωπαικό δίκαιο, ας μας απαντήσει, από τις 100 συμβάσεις του δήμου, πόσες ΔΕΝ ηταν με απευθείας ανάθεση.
    Για τα σχόλια που γράφονται, αυτά θεωρούνται προσβλητικά όταν περιέχουν το ψέμμα. Ποιό είναι το ψέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS: ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ….
    Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Χωρίς ελευθερία του λόγου, δεν είναι δυνατή καμία δημοκρατική διαδικασία. Η εποικοδομητική κριτική και οι προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι ο έλεγχος της οποιαδήποτε εξουσίας. Τα σχόλια των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών του μπλογκ μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις διαγράφονται μετά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Μακριά από μας η φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαβάζω τόσα σχόλια και αναρωτιέμαι . Ελευθερία έκφρασης είναι το ανώνυμο σχόλιο???? ελευθερία έκφαρης είναι να λες αυτό είπα και αυτό είμαι.............τώρα εσύ ένα ξηρόμερο δεν σε συμφέρει γιατί θα χάσεις τα πελατάκια σου. Κάτι τελευταίο τα link που έστειλε για τα γάλατα του 2012,2013 με αντιδήμαρχο οικονομικών τον Φερεντίνο ένας φίλος, τι έχεις να πεις ξηρόμερο.
    Ύστερόγραφο
    Δεν στέλνω σχόλια γιατί ότι έχω να πω το λέω ευθεύως. Απλά δεν γουστάρω τον κάθε πικραμένο , κομπλεξικό ανώνυμο να απαντάει σε ένα επώνυμο σχόλιο μου χωρις να ξέρω ποιός είναι. Φυσικά εσύ ξηρόμερο το επικροτείς.
    Να χαρώ Δημοκρατία και ελευθερία λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο