Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Προσοχή: Αλλαγές στο πρόγραμμα των καρναβαλιών στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤA ΚΑΡΝΑΒΑΛΙA ΣTO ΔHMO ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
      Λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρές βροχοπτώσεις στη περιοχή μας, έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Θα γίνει Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, 12:00 το μεσημέρι και όχι Κυριακή. 
ΚΑΤΟΥΝΑ: Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/02/2015 και ώρα 17:00μμ και όχι Κυριακή. 
ΘΥΡΡΕΙΟ: Σάββατο 21/02/2015 στις 17.30μμ και όχι Κυριακή.

     Διαδώστε την νέα ενημέρωση έτσι ώστε να γιορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Αποκριά!!!!!!
Δείτε όλο το πρόγραμμα ανανεωμένο:............. 



ΣΑΒΒΑΤΟ 21/02 ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ
Η αναπαράσταση του Βλάχικου Γάμου θα ξεκινήσει στις 12:00 π.μ. από την πλατεία του Δημοτικού Σχολείου και θα καταλήξει στην παραλία της Παλαίρου. Θα ακολουθήσει ξέφρενο γλέντι με παραδοσιακή ζωντανή ορχήστρα και θα μοιραστεί δωρεάν προβατίνα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/02 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ
Η Κατούνα από τις 17:00 μ.μ. θα ξεσηκωθεί στους αποκριάτικους ρυθμούς παρασέρνοντας μικρούς και μεγάλους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/02 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΘΥΡΡΕΙΟ
Το θύρρειο από τις 17:30 το απόγευμα θα χορεύει σε Αποκριάτικους ρυθμούς...........

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/02 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Στις 17:00 θα ξεκινήσει το καρναβάλι στο Μοναστηράκι με πολλά και ποίκιλλα άρματα. Οι ζουλού, το κάτω παρτάλι και οι παπάδες Θα ξεσηκώσουν και θα δώσουν μια νότα χαράς στο χωριό σε μικρούς και μεγάλους φίλους.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/02 ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ-ΑΧΥΡΕΝΙΟΣ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
Την Καθαρά Δευτέρα ο Γληγοράκης, το παραδοσιακό δρώμενο στη Βόνιτσα θα ξεκινήσει μαζί με τα αποκριάτικα άρματα, τους συγγενείς, τους φίλους, τις γυναίκες του, τη μάνα του, τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τους χωροφύλακες, τους παπάδες και κατευθυνόμενος από τον κεντρικό δρόμο της Βόνιτσας θα καταλήξει στην πλατεία όπου θα γίνει ξέφρενο γλέντι και ύστερα τον επικήδειο θα δοθεί  στην πυρά.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
-Στην Βόνιτσα τις 11:00 π.μ. το Κ.Α.Π.Η. Βόνιτσας θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα με λαγάνα, χαλβά, ελιές και κρασί στο Κεντρικό δρόμο της Βόνιτσας.

-Στην Πλαγιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιάς στην περιοχή ΦΑΓΙΑ (ένα όμορφο δάσος στον παραλιακό δρόμο Πλαγιάς-Περατιάς) μας περιμένει όλους για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα μαζί με το πέταγμα του χαρταετού.

-Στα Παλιάμπελα ο πολιτιστικός σύλλογος Ο ΜΥΛΟΣ θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα και νηστήσιμα σε όλο τον κόσμο.

-Παραδοσιακά κούλουμα στην πλατεία της Κατούνας που θα προετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού.


17 σχόλια:

  1. Φέτος ο Γληγοράκης θα πεθάνει από το πολύ γάλα που του έδωσε ο Δήμος Ακτίου. Ηταν χαλασμένο το τιμολόγιο και τον πήραξε στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η φετινη νυφη να ειναι η μικρη ολλανδεζα του ΝΟΥΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ 5.20....
    αλλες βλακειες εχεις να μας πεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα xiromero δεν ντρέπεται. Γίνεται μια γιορτή στον Δήμο και εσείς σε μια ανακοίνωση για τις απόκριες ανεβάζετεαι βλακείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φέτος στο γρηγοράκη θα έχει λογοκρισία. Οποιος φτιάξει άρμα και θα σατυρίζει το δημο , δεν θα πάρει γαλα εβαπορέ, ούτε έργο με απευθείας ανάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι η αληθεια ποναει ολα για την βονιτσα αντε κατακαημενη κατουνα στην ακρη σε εχουν με ενα χαζο μεριδιο για να κανεις ενα υποτυπωδες καρναναβαλι ας τα δουν οι κατουνιωτες και υπαρχει και συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Em oi symvouloi ths kayounas oute tous enoiaze oute tous noiazei gia to xorio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ρε παιδιά τι έπρεπε να γίνει στην Κατούνα. Καρναβάλι θα γίνει , κούλουμα θα γίνουν. Ο Δήμος προμήθευσε τους υπεύθυνους του καρναβαλιού με στολες καινούργιες με σερπατίνες , με καραμέλες και χαρτί πόλεμο, με πανιά και ξύλα.Τι λιγότερο δηλαδή έδωσε σε άλλες πόλεις που έχουν και παράδοση στα καρναβάλια ....βλέπε Γρηγοράκης , βλέπε βλάχικος γάμος........καλή η προπαγάνδα αλλά όχι και έτσι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ. ΔΕΝ ΜΑΣΆΜΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΦΙΛΕ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΌΤΙ ΗΘΕΛΕ. ΠΟΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΡΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ, ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΕΚΕΙ ΔΥΟ ΨΩΡΟΛΑΓΑΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ; ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΓΕΛΕΙΟΣ Ο ΣΕΡΑΦΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΙ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ, ΣΤΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΕΛΟΥ ΣΤΈΚΟΝΤΑΙ ΣΟΥΖΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εννοειτε ο σεραφηε ηταν ο χειροτερος η κατουνα ηταν και θα ναι πρωτη αλλα οι συμβουλοι τουε θα πρεπει να διεκδικουν και οχι να σταματανε αλλα αφου δεν στηριζουν οι δικοι τους το χωριο οι ξενοι θα στηριξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. oi probatines den toys ftaine ta soyvlakia toyw ftaine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Σεραφής και οι υπόλοιποι σας φταίνε! Έλεος, ντροπή σας!!!! Όσοι δεν είναι εξουσία αυτα λένε!!! Μην ξεχνάμε και τους προηγούμενους!!!!!!! Είναι κρίμα να τα βάζουμε με ανθρώπους που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση!! Αλλά ντάλα της Παρασκευής το γάλα!!!!! Ότι να ναι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολα τα είχε η Κατούνα το καρναβάλι της έλειπε!!!!! Θελουμε και εμείς καρναβάλι, στα βληζανα!!! Οεο !!!! Μίλησα με έναν στην κατουνα και μου ειπε ότι έγινε καθεστώς το καρναβάλι. μπα απο ποτέ; Επειδή έγινε δυο φορές!! Έτσι γίνονται καθεστώς!!!! Αχαχαχα!!! Συμμορφωθείτε!!!!! Ο κόσμος πεινάει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. katoyna panta ua nai prvtoi den thn lekiazetai oti kaina peite kauestos kai to karnavali kai ola kai genikos den leronei kaneis to dhmo aktio bonitsa panta protoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσύ 9:48 όταν θα μιλάς για την κατουνα να πλένεις το στοματάκι σου. Πάρτε το χαμπάρι ότι μπροστά της δεν πιάνεται μια. Και εσείς είστε πειναλαιοι. Καρναβαλι στην Κατουνα γίνεται πολλά χρόνια. Η κατουνα. Ανώνυμε ήταν είναι και θα είναι η κυρία του Ξηρομερου. Παλιό γυφταιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι κατουνιώτες είμαστε μάγκες αλλά η μαγκιά μας σταματάει στο ΠΠΠΠρόεδρο. Όλα τα λεφτά έρχονται Κατούνα. Να συγκρίνουμε με τους προηγούμενους και τα Σεραφή ακόμα. Ακόμα και για τα σκουπίδια περισσότερα πληρώνουνε οι βονιτσάνοι και δεν λένε κιχ. Τους έχει δεμένους ο δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο