Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Δέσμευση Κουρουμπλή για άμεσες προσλήψεις νοσηλευτών

Τις μεγάλες ελλείψεις στα Δημόσια νοσοκομεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει το βράδυ του Σαββάτου αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ, η οποία συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με πρώτο αυτό της ανάγκης για άμεση πρόσληψη νοσηλευτών....

«Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα προβεί άμεσα σε προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, η πλειοψηφία των οποίων θα αφορά νοσηλευτές. Επιπλέον θα φροντίσει να ικανοποιήσει τις αιτήσεις για τις μετακινήσεις των εργαζομένων, προκειμένου να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα που πλήττουν βάναυσα το θεσμό της οικογένειας.
Σχετικά με το ζήτημα της νομοθέτησης των νοσηλευτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, ο Υπουργός μας εξέπληξε ευχάριστα, μιας και ήταν ενήμερος και σύμφωνος ότι το θέμα χρήζει άμεσης επίλυσης. Μάλιστα δήλωσε ότι θα μελετήσει κάθε πτυχή του και την ερχόμενη εβδομάδα θα προκαλέσει εκ νέου συνάντηση για το θέμα αυτό, παρόντος και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Ξανθού, ώστε να δρομολογηθεί η τελική του διευθέτηση.
Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη θεσμοθέτηση και νέων νοσηλευτικών ειδικοτήτων, όπως αυτή του κοινοτικού νοσηλευτή, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του θεσμού των ειδικοτήτων», αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ σε ανακοίνωση της.
Στη συνάντηση επίσης ετέθη το θέμα της δημιουργίας νοσηλευτών του ΕΣΥ με τη συνακόλουθη ειδική μέριμνα για αξιοκρατική αξιολόγηση, με ένα αδιάβλητο σύστημα που θα εγκαθιδρύσει στους νοσηλευτές τη βεβαιότητα της αξιοκρατίας, μακριά από κάθε έννοια ευνοιοκρατίας και μεροληπτικής ιεραρχικής εξέλιξης, όπως εξήγησαν στον υπουργό Υγείας.
Για το σοβαρό θέμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, ενώ στο τραπέζι μπήκε και το μείζον ζήτημα εξορθολογισμού του πλαισίου διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων, τόσο από πλευράς δημόσιας υγείας και ασφάλειας, όσο και από πλευράς οικονομίας, μιας και ελλείψει κεντρικών μονάδων διάλυσης, εκατομμύρια ευρώ χάνονται στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε στοιχεία, ώστε να ενημερωθεί πληρέστερα.


zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο