Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μαρία Μαλούση, Πρόεδρος συλλόγου Καραϊσκάκη: Λειτούργησα με αγάπη και διάθεση προσφοράς για το χωριό μου

       Η Μαρία Μαλούση πρόσφατα εκλέχτηκε Πρόεδρος στο πολιτιστικό σύλλογο Καραΐσκάκη Ξηρομέρου.             Όμως επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες παρελθόντων ετών για τη νομιμοποίηση του Συλλόγου, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και να παραχωρήσει τη θέση της στο Χριστόδουλο Ρηγάλο.
     Η Μαρία Μαλούση απαντάει σε δημοσίευμα του DRAGAMESTO NEWS που έθεσε το ερώτημα: «Τι γίνεται με τον πολιτιστικό σύλλογο Καραισκάκη;»
Απάντηση στην ανάρτηση σχετικά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο Καραϊσκάκη από την Μαρία Μαλούση

        Διαβάζοντας την ανάρτηση στο τοπικό site Dragamesto news θεώρησα υποχρέωση μου να προχωρήσω σε τοποθέτηση επί του θέματος.
      Καταρχάς να ζητήσω μια συγνώμη από τους συγχωριανούς μου και μέλη του συλλόγου που δεν έκανα νωρίτερα αυτή την ενημέρωση σχετικά με την πορεία του συλλόγου.
     Πριν προχωρήσω στην σειρά των γεγονότων θα ήθελα να τονίσω  τους βασικούς σκοπούς ίδρυσης του συλλόγου όπως καταγράφονται στο καταστατικό:.........



-Η ανάπτυξη και καλλιέργεια στενών δεσμών αλληλεγγύης και αδελφοσύνης μεταξύ των κατοίκων του χωριού.
-Η ανάπτυξη του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των κατοίκων του χωριού.

    Τον περασμένο Οκτώβριο λοιπόν πραγματοποιήθηκαν εκλογές όποτε και έθεσα την υποψηφιότητα. Τα μέλη που εξελέγησαν υστέρα από ψηφοφορία είναι τα εξής:

Τακτικοί:
Μαλούση Μαρία
Μητσάνη Ιωάννα
Σκαπέτης Δημήτριος
Σόμπολος Βασίλης
Ρηγάλος Χριστόδουλος
Μαλούσης Κωνσταντίνος
Μαύριακας Γεώργιος
Με αναπληρωματικά μέλη:
Τσίγκρος Παναγιώτης
Ρηγάλος Ιωάννης
Δουρούκης Παναγιώτης

Στις αμέσως επόμενες μέρες πραγματοποιήσαμε συνεδρίαση για τα αξιώματα στο Δ.Σ.
Αποτελέσματα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλούση Μαρία
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Mαλούσης Κωνσταντίνος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μητσάνη Ιωάννα
ΤΑΜΙΑΣ: Σόμπολος Βασίλης
ΜΕΛΗ
Ρηγάλος Χριστόδουλος
Μαύριακας Γιώργος

       Άμεση προτεραιότητα ήταν η νομιμοποίηση του συλλόγου (καθώς ο σύλλογος μέχρι τότε δεν είχε κατορθώσει να βγάλει Α.Φ.Μ.). Αφού ενημερωθήκαμε  από λογιστή και δικηγόρο για τα διαδικαστικά πραγματοποιήσαμε το πρώτο Δ.Σ. για να παρθεί απόφαση. Οι λύσεις που υπήρχαν  ήταν οι εξής:
-Kαταβολή προστίμου στην εφορία από την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου μέχρι και σήμερα (Με το ποσό του προστίμου φτάνει τα 1500ευρω) και συνέχιση του συλλόγου
-Ίδρυση νέου συλλόγου με κόστος 800ευρω
-Αναδιαμόρφωση του Δ.Σ. με ανάληψη της προεδρίας από μέλος που το 1983 ήταν ενήλικας.

       Πρόταση μου ήταν να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση και να αποφασίσει το  χωριό για τη λύση που θα δίναμε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για το σύλλογο.      Αφού υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις και αφού συμφωνήσαμε ότι λόγω της ιστορικής σημασίας του συλλόγου και από σεβασμό στους ιδρυτές και συνεχιστές του έπρεπε με κάθε τρόπο ο σύλλογος να συνεχιστεί ως έχει. 
    Έχοντας ως γνώμονα το οικονομικό συμφέρον του συλλόγου (καθώς το ταμείο του συλλόγου δεν είναι στα καλύτερά του) αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου και να παραχωρήσω τη θέση μου στο Χριστόδουλο αφού είναι ο μόνος που κάλυπτε τις προδιαγραφές για να αποφύγει ο σύλλογος το πρόστιμο. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω ο σύλλογος προχωρά κανονικά στα διαδικαστικά για την νομιμοποίηση του.
      Θέλω να τονίσω ότι από την αρχή έχω ξεκαθαρίσει ότι η εμπλοκή μου με το σύλλογο ήταν καθαρά ανιδιοτελής. Από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκομαι αυτά που μπορώ να δώσω θα τα δώσω με όλη  την ψυχή και την αγάπη για το χωριό μου. Δηλώνω λοιπόν παρούσα και στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία.

Με  εκτίμηση    
Μαρία Μαλούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο