Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση επερχόμενων έντονων καιρικών φαινομένων

Για την έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών και την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, μετά το κατεπείγον δελτίο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνεκλήθη εκτάκτως σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου.....

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Πετρόπουλος και Κώστας Γαβρηιλίδης, ο Διοικητής Π.Υ. Αχαΐας Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας Κωνσταντίνος Παπανικολάου,  ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αχαΐας Νικόλαος Γυφτάκης και οι υπεύθυνοι μηχανημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε. και της Π.Ε Αχαΐας, Νίκος Ραυτόπουλος και Ιωάννης Κλουκινιώτης.
Συζητήθηκαν θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης θεμάτων πολιτικής προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα όπως θυελλώδεις άνεμοι, πλημμύρα χιονόπτωση που φαίνεται ότι θα πλήξουν την περιοχή μας.
Ενημερώθηκαν άμεσα οι δήμοι και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων και πιθανά προβλήματα από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας. 
Συγκεκριμένα δίδονται οι κάτωθι γενικές οδηγίες προς τους πολίτες:
•           Τακτική ενημέρωση από ΜΜΕ και επίσημες πηγές ενημέρωσης (ΕΜΥ και Γεν. Γραμματεία Πολ. Προστασίας) για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
•           Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης – Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκός Αρ. Έκτακτης Ανάγκης 112. Τα τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης πρέπει να είναι τοποθετημένα σε εμφανές σημείο για άμεση χρήση από ενήλικες και παιδιά.

•           Επιπλέον, για την αντιμετώπιση πριν και κατά την διάρκεια των Θυελλωδών ανέμων συστήνονται ειδικότερα: ασφάλιση αντικειμένων που δύναται να παρασυρθούν από ανέμους και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς, στερέωση διαφημιστικών πινακίδων, ασφάλιση πορτών και παραθύρων οικιακών ή εργασιακών χώρων, αποφυγή δραστηριοτήτων σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και αποφυγή διέλευσης κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες ή περιοχές που μπορούν να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος αντικείμενα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο