Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αρνήθηκε τα 195.000 ευρώ από το δήμο ο ιδιοκτήτης του Αρχοντικού Παπακώστα

Aρνήθηκε τα 195.000 ευρώ από το δήμο  ο ιδιοκτήτης του Αρχοντικού Παπακώστα
Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε τα 195.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, μα η Δημοτική Αρχή δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση του Αρχοντικού Παπακώστα.
Μείζον θέμα που τέθηκε επί τραπέζης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το Αρχοντικό Παπακώστα και η άρνηση του ιδιοκτήτη να το παραχωρήσει στο Δήμο για 195.000 ευρώ που θα προέρχονταν από το Πράσινο Ταμείο.....
Όπως είχε ανακοινωθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ανεξάρτητος εκτιμητής που ορίστηκε έκανε την εκτίμηση στις 195.000 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη τις εμπορικές και αντικειμενικές αξίες, μα ο ιδιοκτήτης δεν δέχτηκε στο ποσό αυτό. Οπότε το θέμα της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο έκλεισε οριστικά πριν δύο εβδομάδες, με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει ανένδοτος να παραχωρήσει στο Δήμο το Αρχοντικό Παπακώστα στην τιμή αυτή.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά προς την Αντιπολίτευση ότι η Δημοτική Αρχή έπραξε υπέρ του δέοντος αυτό που έπρεπε να πράξει κινούμενη μέσα στα νόμιμα πλαίσια, αφού το θέμα δεν είναι το πώς θα βρεθούν 25 χιλιάδες ευρώ περισσότερες για να κλείσει η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του Αρχοντικού Παπακώστα, αλλά το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά με κανέναν «άλλον» τρόπο (όπως πρότεινε ο κ. Παπαλέξης από την Αντιπολίτευση) δεν μπορούν να εγκριθούν νόμιμα. Ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε «Η Αντιπολίτευση θα πρέπει να δίνει προτάσεις, όχι θεωρητικές κουβέντες. Δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση του Αρχοντικού Παπακώστα, μα εξαντλήσαμε κάθε νόμιμη οδό, αποστείλαμε δύο φορές έγγραφο στον ιδιοκτήτη για να τον πείσουμε για την εξαγορά του Αρχοντικού στην τιμή που δίνει ο εκτιμητής, ψάξαμε ακόμη και για ιδιώτες χρηματοδότες, μα το ποσό που ζητάει επίσημα με έγγραφό του ο ιδιοκτήτης από εμάς τώρα υπερβαίνει κατά πολλές χιλιάδες ευρώ τα 220.000 ευρώ που ζητούσε ο ιδιοκτήτης από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Παπαλέξη. Ο Ιδιοκτήτης του Αρχοντικού Παπακώστα με επίσημό έγγραφό του ζητάει από το Δήμο 400.000 ευρώ! Χρήματα τα οποία το Πράσινο Ταμείο δεν μπορούσε να δώσει αφού ο εκτιμητής έδωσε την τιμή των 195.000 ευρώ, ούτε ευρώ παραπάνω».

Εν κατακλείδι, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ως λύση να συστήσει επιτροπή που θα αποτελείται από το Δήμαρχο Αρταίων και τους τέσσερις Επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης (κ. Στασινό, κ. Παπαλέξη, κα. Κιτσαντά και κ. Παπαϊωάννου), προκειμένου να έρθει σε μια νέα επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη σε μια προσπάθεια να τον πείσει για την εξαγορά του Αρχοντικού από το Δήμο με χρήματα που θα προκύψουν από χρηματοδότηση άλλου προγράμματος πλην όμως δημοτικών πόρων, αφού το θέμα με το Πρασίνο Ταμείο έκλεισε οριστικά,. Ο κ. Τσιρογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά «Είμαι πρόθυμος να ψάξουμε από άλλο πρόγραμμα χρηματοδότηση για να «κλείσουμε» μια τιμή με τον ιδιοκτήτη που θα συμφέρει και αυτόν και το Δήμο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε δημοτικούς πόρους, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτά! Για μας είναι μείζονος σημασίας η εξαγορά του Αρχοντικού Παπακώστα που αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρύνουμε τους Αρτινούς πολίτες! Η ύστατη λύση θα είναι να περάσουμε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου και του κτίσματος, αν ο ιδιοκτήτης δεν αποφασίσει να φτάσουμε σε συμφωνία».

e-maistros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο