Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Από το Αντίρριο στα Ιωάννινα σε 100 λεπτά -Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στην Ιόνια Οδό

Από το Αντίρριο στα Ιωάννινα σε 100 λεπτά -Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στην Ιόνια Οδό [βίντεο]
Η Ιόνια Οδός θα ενώνει το Αντίρριο με το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα και τα Ιωάννινα και είναι ένα έργο που περιμένουν άπαντες με ανυπομονησία σε Στερεά Ελλάδα και Ήπειρο, αλλά και στην Πελοπόννησο.
Η Ιόνια Οδός είναι ο δυσκολότερος υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος. Η χάραξη του δρόμου περνά από πολύ δύσκολα ανάγλυφα εδάφους και κυρίως είναι πάνω στη ραχοκοκαλιά της οροσειράς της Πίνδου.
Δείτε βίντεο ......

Ερωτόκριτος Γαλούνης: επιστολή προς τον Γ.Γ. υπουργείου υγείας για την επάνδρωση του Κ.Υ. Μύτικα




Σε ενέργειες για το Κ.Υ. Μύτικα προχώρησε ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα

Επίσκεψη στο Κ.Υ. Μύτικα πραγματοποίησε την Τετάρτη 29/10 το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα. Σε προγραμματισμένο ραντεβού, συναντήθηκαν με τον ιατρό κ. Χρόνη Ιωάννη και συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα και συμφώνησαν σε μία στενή από εδώ και πέρα συνεργασία για το καλό του Κ.Υ. Μύτικα και του τομέα της υγείας στην περιοχή μας.....

Προφυλακίστηκε ένα άτομο για τα επεισόδια στην Α.Δ. Αιτωλίας

 
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας εκ των συλληφθέντων για τα προχθεσινά επεισόδια στην Α.Δ. Αιτωλίας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε αυτοκίνητα της αστυνομίας.....

Πήγαν με... γουρούνι στο Χαρδούβελη οι μικροομολογιούχοι!

     Ενα ολόκληρο γουρούνι κρεμασμένο σε σίδερο «υπερίπτατο» πάνω από τους δεκάδες μικροομολογιούχούς που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη και να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Πήγαν με... γουρούνι στο Χαρδούβελη  οι μικροομολογιούχοι!

    Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τις περίεργες εικόνες που μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες.
     Τελικά, εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων είχαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Τάσο Αναστασάτο.
    Στην ανακοίνωσή τους για την κινητοποίηση, που έχει στόχο «να πεισθεί η κυβέρνηση να επιστρέψει τις οικονομίες που μας έκλεψαν και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του Ζαππείου για τους ομολογιούχους ο πρωθυπουργός της χώρας», οι μικροομολογιούχοι τονίζουν ότι «για τρίτη φορά θα γιορτάσουμε τη μέρα της αποταμίευσης σαν αποταμιευτές, που το Κράτος σε συνεργασία με τις τράπεζες, έκλεψαν τις οικονομίες μας. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αφήσει το πρόβλημα να ξεχαστεί, αρνούμενη να δώσει λύση, ελπίζοντας ότι κι εμείς θα παραιτηθούμε από την προσπάθεια να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα».....

ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: Συνέχιση της αρχαιολογικής ανασκαφής στο Δρυμό και αποκατάσταση της Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγούλα) στη Βόνιτσα


Η προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου μέλημα όλων μας

         Τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Δρυμού (Δήμου Ακτίου Βόνιτσας) επισκέφθηκε η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, όπου και ενημερώθηκε εκτενώς από τον Υπεύθυνο της ανασκαφής κ. Γ. Χουλιαρά για την πορεία των ερευνών, αλλά και για τα σημαντικότατα ευρήματα που ήρθαν στο φως. 
     Η -κατά πάσα πιθανότητα επισκοπική- μεγάλη χριστιανική βυζαντινή βασιλική με τους εντυπωσιακούς κίονες χρονολογείται στα μέσα του 5ου αιώνα μ.Χ., έχει ψηφιδωτά επιφάνειας 300 περίπου τμ. -ως τώρα-, παράπλευρα κτίσματα, ενώ εικάζεται πως υπάρχει και επισκοπικό μέγαρο σε διπλανή έκταση.....

Πάρτι από τον Σύλλογο Μπαμπίνης στην Αθήνα

         Αύριο Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης ''ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ'' διοργανώνει πάρτι στο κέντρο Kabar  KABAR - Ακάμαντος 28 στο Θησείο.

Είσοδος 8 € με ποτό
Πληρ: Φώτης Κομπλίτσης τηλ:694 0527153



Λευκάδα: Συνελήφθη Βρετανός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για παιδεραστία

 geg-syllipsi         Συνελήφθη χθες (29.10.2014) το βράδυ στα Σύβοτα Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 51χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.  
    Ο 51χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε......

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Στα άκρα στο ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου: Μήνυση κατά της προηγούμενης διοίκησης του Νομικού Προσώπου αποφάσισε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Παραθέτουμε την απόφαση χωρίς κανένα σχόλιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ
ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

    Από το πρακτικό της με αριθ. 9 /2014 Τακτικής Συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Πολιτισμός Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο  Ξηρομέρου’.
Αριθμός Αποφάσεως : 46 / 2014

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΣΙΑ Ο.Ε. ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.....

Οι βουλευτές ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καλυβίων του Δήμου Αγρινίου

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ

  Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
   Οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος
     Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καλυβίων του Δήμου Αγρινίου σχετικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα χαλαζόπτωσης στην περιοχή του Τοπικού Διαμερίσματος Καλυβίων και τα προβλήματα που προκάλεσαν στις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών, ζητώντας τη στήριξη των παραγωγών. 

Αθήνα 29/10/2014
Οι καταθέτοντες βουλευτές.....

1ος Αγώνας Ψαρέματος Πάτρας - Σάββατο 1 Νοεμβρίου

Το Σάββατο ο 1ος Αγώνας Ψαρέματος Πάτρας! Από τις 20.00 και μετά στην Πλαζ Πάτρας!

       Το Lucky Fishing και το Sport Fishing Club διοργανώνουν τον 1ο αγώνα ψαρέματος στην Πάτρα. Ο αγώνας θα είναι στο είδος casting και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες ενός ή δύο ατόμων. Οι κανονισμοί του αγώνα είναι ορισμένοι σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά όρια σε αντίστοιχες διοργανώσεις. 
      Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Πλαζ Πάτρας, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου.
         Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής ενώ οι νικητές θα πάρουν πλούσια δώρα, χορηγεία της εταιρείας Lucky Fishing- ΑΦΟΙ ΣΧΟΙΝΑ Ο.Ε., της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ- SHIMANO GREECE, της εταιρείας Oceanic Team και της εταιρείας Vartal.
   Δηλώσεις συμμετοχής: στο info@lucky-fishing.gr ,
στα τηλέφωνα 6977321388, 6944917643, 2610334810 ή σε ένα από τα καταστήματα Lucky Fishing!....

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία

Συνεχίζονται οι εργασίες στον αυτοκινητοδρόμο Αμβρακίας - Ακτίου, αισιοδοξία για την ολοκλήρωση

      Ο αυτοκινητοδρόμος Αμβρακίας - Ακτίου είναι  ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη του τόπου μας, της χώρας και της Περιφέρειας. 
      Μέχρι στιγμής για την κατασκευή του έργου, ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού και μηχανημάτων έχει ενεργοποιηθεί και αυτή τη στιγμή πέφτουν ασφαλτικά. 

     Να δούμε και την εξέλιξη από την αύξηση της προόδου των εργασιών: 
-Το τμήμα Λουτράκι - Αμβρακία η Σαμάρι θα  ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου.  
      Να σημειώσω ότι μαζί πάλι με τον εκδότη της εφημερίδας ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ Σπύρο Φράγκο και τον Σταύρο Πατση θα περπατήσουμε ξανά όλο το τμήμα  αφού θα έχει ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση σε 8-9χλμ και αφού δεν θα έχουμε κάποια δικαστική παρεμβολή διότι στις 5 Νοεμβρίου έχει οριστεί δικάσιμος στο εφετείο Αγρινίου σχετικά με τις αποζημιώσεις.  Να επισημάνω ότι είναι ανάγκη να "τρέξουν" γρήγορα οι διαδικασίες με τις απαλλοτριώσεις  ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.  
     Υπομονή για λίγες ημέρες και αισιοδοξώ άτι σύντομα θα πούμε καλημέρα ΑΓΡΙΝΙΟ…....

Χρυσοχοϊδης προς Βαρεμένο: Μετά το 2015 η ολοκλήρωση του άξονα Αμβρακίας - Ακτίου

             Μετά το 2015 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Αμβρακίας - Ακτίου, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδη σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος. 
       Η νέα αυτή καθυστέρηση δεν οφείλεται αποκλειστικά στα ευρήματα από τον πρωτοχριστιανικό οικισμό που ήρθαν στο φως κατά τη διάνοιξη του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή του Δρυμού, για τα οποία ο υπουργός κάνει γνωστό ότι αποφασίσθηκε η διατήρησή τους, με αποτέλεσμα τον ανασχεδιασμό του έργου στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αρχική συμβατική υποχρέωση των αναδόχων, ο οδικός άξονας Αμβρακίας - Ακτίου έπρεπε να βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από τον Μάρτιο του 2013…...
      Στην ερώτησή του ο βουλευτής υπενθύμιζε ότι τον Αύγουστο του 2013, και κατόπιν σχετικής επίκαιρης ερώτησής του, ο υπουργός είχε παρουσιάσει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των 4 τμημάτων.......

Σκληρή δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Νίκος Καραπάνος: «Μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα. Άφησαν έναν ολόκληρο νομό, χωρίς καρδιολόγο»

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου, τα οποία σήμερα Πέμπτη 30 Οκτωβρίου έχουν μείνει, χωρίς καρδιολόγο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς σήμερα γινόμαστε μάρτυρες, ενός πρωτοφανούς γεγονότος. Στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου δεν εφημερεύει καρδιολόγος.
Δηλαδή ένας ολόκληρος νομός είναι κυριολεκτικά ακάλυπτος......

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Αλβανική πρόκληση: Στα σχολεία διδάσκουν ότι η Ήπειρος, η Κέρκυρα ακόμα και η Βόνιτσα είναι δικές τους!!

    Τη «μεγάλη Αλβανία» δείχνει η σημαία που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Βελιγραδίου προκαλώντας τα βίαια επεισόδια. Στον χάρτη υπήρχε η Ηπειρος, η Κέρκυρα και η Θεσπρωτία.

Ο Λυκειάρχης Νώντας Νικάκης μας γράφει: 
H ATYXIA NA ΕΙΣΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ - ΌΣΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΈΚΕΙ
   Είναι δυνατόν η Ευρώπη να εμπιστευτεί αυτούς τους λαούς! Όσο μπορεί το αρνί το χασάπη και όσο ο ψηφοφόρος τους πολιτικούς!!
     Αφού κονόμησαν κάργα πεντοχίλιαρα με την συμπεριφορά και την νοοτροπία τη δική μας και μάλιστα είχαμε φθάσει τα πρώτα χρόνια να έχουμε και από έναν Αλβανό υπηρέτη στο σπίτι μας, τώρα ας πάρουμε και τα ρέστα. 
    Κάθε τόσο και λιγάκι εισβάλουν στη Δερβιτσάνη και απειλούν το ελληνικό στοιχείο, τα Αλβανικά σχολικά βιβλία στάζουν δηλητήριο για την Ελλάδα και με τις σημαίες και τους χάρτες που κυκλοφορούν δείχνουν ότι η Ήπειρος, η Κέρκυρα, η Θεσπρωτία ακόμα και η Βόνιτσα είναι δικές τους!! κ.α. 
     Έριξαν άναρχα μπετά επάνω στα βουνά και κάντε μια βόλτα στους Αγίους Σαράντα δεν είναι μακριά 40 λεπτά απο την Ηγουμενίτσα να χορτάσουν τα μάτια σας  από ξενοδοχεία 10 αστέρων τώρα θέλουν και εξοχικά στην Πρέβεζα και στο Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα. 
     Δυστυχώς φίλοι συμπατριώτες απ’ όπου και αν κοιτάξουμε γύρω μας έχουμε χώρες που μας κοιτάζουν περίεργα.
      Τι κάνει μια χώρα, ένας λαός όταν τον περιτριγυρίζουν οι λύκοι;!!!. ΣΥΣΠΕΙΡΏΝΕΤΑΙ ΕΝΏΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΑΝΆ ΠΆΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΌΛΑ….

Κέντρο Γεωργικής Έρευνας διεκδικεί η Ένωση Αγρινίου

   nees_kalliergeies_stevia_1            Η Ένωση Αγρινίου, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τη συμβολή της γεωργικής έρευνας στην αγροτική ανάπτυξη, συμμετάσχει στη διαβούλευση του υπό κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου.

     Με ψήφισμα που συνυπογράφουν η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, η Ένωση Αγρινίου, διαπιστώνοντας ότι οι προωθούμενες αλλαγές υποβαθμίζουν τα ερευνητικά ινστιτούτα στην Περιφέρεια Δ.Ε., η δε Αιτωλοακαρνανία δεν περιλαμβάνεται καν στο σχεδιασμό, παρεμβαίνει ζητώντας ουσιαστικά την επαναλειτουργία του καταργηθέντος Καπνικού Σταθμού Αγρινίου, ως ένα Πολυδύναμο Κέντρο Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και κυρίως στην ελιά και τα εσπεριδοειδή..........

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Κάλεσμα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ  5.30 πμ  από την Παραλία Λευκάδας 
Επιστροφή αυθημερόν

Ανακοίνωση
1η Νοέμβρη – Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 12.00 π.μ. στο Σύνταγμα 
Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά !

   Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ καλεί σε συμμετοχή στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους και αγρότες, την νεολαία ΟΛΟΥΣ τους Λευκαδίτες.   
Γιατί η επίθεση αφορά τους πάντες!
Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική-καταιγιστική-ενωτική-ταξική απάντηση.
Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμα μας! 
Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας.....

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: "Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας"

      Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου ενδιαφέροντος των πέντε πρώτων κύκλων του προγράμματος «Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», θα υλοποιήσει άμεσα μέσω της Επιμελητηριακής Εταιρείας Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και Στ΄ Κύκλο. 
     Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες και παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης κατάρτισης 40 ωρών, με σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.
 Στο Νομό μας έχει προγραμματισθεί, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να λάβουν χώρα τρία σεμινάρια, δυο στο Αγρίνιο και ένα στο Μεσολόγγι, μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν επιδοτούμενα 25 άτομα ανά τμήμα (τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα εκτός ωραρίου εργασίας, συνήθως απογεύματα)...........

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

         Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 τίθεται εκ νέου σε ισχύ το άρθρο 24 του Ν. 4304/2014 (ΦΕΚ 234 /23/10/2014), ο οποίος επαναφέρει σε ισχύ το άρθρο 51 του Ν. 4257/2014, που αφορά στις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. 
          Οι αιτήσεις των οφειλετών για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Νοεμβρίου 2014. Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου παρατείνεται έως τις 30/10/2014 η ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οι οφειλές, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4257..........

ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: Πρέπει να υποστηριχθεί η ανασκαφή της χριστιανικής βασιλικής στον Δρυμό Βόνιτσας

   Η σημαντική ανασκαφή της χριστιανικής βασιλικής στον Δρυμό Βόνιτσας πρέπει να υποστηριχθεί: διοικητικά – οικονομικά - πολιτικά

    Με πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβασή μας είχαμε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή μας στην συγχώνευση των Εφορειών Βυζαντινών και Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και είχαμε αναδείξει τα προβλήματα που θα προκύψουν όταν αυτή προχωρήσει, τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Η αναδιάρθρωση αυτή έγινε χωρίς συνολικό σχεδιασμό, αξιολόγηση των εργασιών και της υποδομής των δύο φορέων, αλλά κυρίως χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο σημαντικός αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής που αναφέρεται και στις δύο παραπάνω ιστορικές περιόδους.  
 Από σήμερα κιόλας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την διαμορφωμένη πραγματικότητα, καθώς πλέον μία από τις πιο σημαντικές ανασκαφές πανελλαδικά, αυτή της -κατά πάσα πιθανότητα επισκοπικής- μεγάλης χριστιανικής βυζαντινής βασιλικής στον Δρυμό (Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας), θα  λαμβάνει χώρα χωρίς την επίβλεψη προϊσταμένου τομέα Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 
    Η συγκεκριμένη θέση- κλειδί οφείλει άμεσα να καλυφθεί ώστε να υπάρχει υπεύθυνος που θα μπορεί να αναλάβει και να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για την συνέχιση της προσπάθειας ανάδειξης του μνημείου, καθώς και όλων των λοιπών βυζαντινών θησαυρών της Αιτωλοακαρνανίας..........

Ενας σπάνιος χρυσαετός – αλμπίνο από το Μεσολόγγι

        Ένας ξεχωριστός ένοικος φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Anima». Πρόκειται για νεαρό χρυσαετό, ο οποίος έχει έντονα λευκιστικά χαρακτηριστικά – λευκισμός είναι μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται έλλειψη των χρωστικών και το άτομο είναι εντελώς ή μερικά λευκό.
     Ο διαφορετικός αυτός χρυσαετός βρέθηκε στις 7 Οκτωβρίου, ύστερα από μια καταιγίδα στο Μεσολόγγι, από τον εθελοντή του Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της Ορνιθολογικής κ. Νίκο Νούλα και εστάλη για περίθαλψη στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Αnima.

Ιερό ζώο
     Το πτηνό, όπως λέει στο «Βήμα» η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Μαρία Γανωτή, «έχει κινήσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον, μιας και πρόκειται για ιδιαιτέρως σπάνια περίπτωση». Μεταξύ αυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Ελλάδα προκειμένου να το δουν από κοντά είναι και οι ινδιάνικης καταγωγής δημιουργοί του μοναδικού κέντρου αναπαραγωγής χρυσαετού στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους οποίους, όπως οι ίδιοι έγραψαν στην Αnima, ο λευκός αετός είναι ιερό ζώο.....

Γέμισε φόλες το Μεσολόγγι

Τρία αδέσποτα σκυλιά θανατώθηκαν / Ο φιλοζωικός απευθύνει έκκληση να σταματήσει το φαινόμενο της φόλας.
Σε μια διαδικασία θανάτωσης αδέσποτων ζώων έχουν μπει κάποιοι στο Μεσολόγγι πετώντας φόλες σε μια συγκεκριμένη ακτίνα.
Από το σημείο που βρίσκεται περίπου το κτίριο του Εργατικού Κέντρου μέχρι την περιοχή της Μοτίβο, υπάρχουν διάσπαρτες φόλες, τις οποίες τα αδέσποτα τρώνε. Από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα, έχουν θανατωθεί δυο αδέσποτα, ένα κινδυνεύει και άλλα τρία σώθηκαν χάρη στις ενέργειες του φιλοζωικού συλλόγου Μεσολογγίου......

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Νεκρός 74χρονος από τη Νεάπολη


Ένα νέο θανατηφόρο τροχαίο συμβάν σημειώθηκε δυστυχώς απόψε στην περιοχή του Αγρινίου. Στις 20:30 υπό συνθήκες που διερευνώνται από την Τροχαία Αγρινίου στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος της Νεάπολης, κοντά στη New York,  ένα Ι.Χ. όχημα παρέσυρε 74χρονο που διέσχιζε το δρόμο.....

Μεσολόγγι: Έσπασαν αυτοκίνητα της αστυνομίας

Επεισόδια στο Μεσολόγγι.Έσπασαν αυτοκίνητα της αστυνομίας(ΦΩΤΟ)
Πριν απο λίγη ώρα ομάδα άγνωστων ατόμων κατέστρεψαν 4 αυτοκίνητα της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι.Αυτην την ώρα αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί γύρω απο την αστυνομική διεύθυνση σε επιφυλακή για τυχόν δεύτερη επίθεση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Για το χαμό του Βασιλάκη

Πριν από λίγες ώρες, όλοι οι Αστακιώτες και όχι μόνο, αποχαιρετίσαμε ένα Παλληκάρι, έναν Άγγελο 21 χρονών, τον Βασίλη Κλαδευτήρα, που τόσο  άδικα έχασε την ζωή του. Εκεί  στο  νεκροταφείο οι φίλοι του τον αποχαιρέτισαν  με  το  τραγούδι από το ποίημα  του Γιάννη Ρίτσου Επιτάφιος: 
πῶς κλείσαν τὰ ματάκια σου καὶ δὲ θωρεῖς ποὺ κλαίω καὶ δὲ σαλεύεις, δὲ γρικᾷς τὰ ποὺ πικρὰ σοῦ λέω; 
και  ράγισαν καρδιές.

Φαίνεται πως κανένας ποιητής.......

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου στις Φυτείες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Πραγματοποιήθηκε χθες  στις 28/10/2014 και ώρα 18:30 μ.μ. συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου στο Δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Φυτειών. 
    Συζητήθηκαν θέματα στα οποία πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις κάτω από ευχάριστο κλίμα.....

Ξεκινούν μαθήματα χορού απο τον Σύλλογο Αρχοντοχωριτών "Η ζωοδόχος Πηγή" στην Αθήνα

Πρόσκληση

      Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωριτών "Η ζωοδόχος Πηγή" καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου που ενδιαφέρονται για παραδοσιακούς χορούς, να δηλώσουν συμμετοχή στα μαθήματα του έτους 2014-2015. 
      Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του συλλόγου μας, Πατησίων 5 (εντός στοάς), στον 4ο όροφο, κάθε Σάββατο από τις 3:00 μμ έως τις 5:00 μμ. 

Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 1/11/2014
Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6946 681 397.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΑΚΗΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Καλό σου ταξίδι Βασίλη…


Αίολος Αστακού: Διοργάνωση εκδρομής στη Βόνιτσα, για τον αγώνα με τη ΓΑΣ Μελίκη

Εκδρομή με τον Αίολο Αστακού στην Βόνιτσα

    Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 2/11/2014 διοργανώνουμε εκδρομή στη Βόνιτσα, προκειμένου οι φίλαθλοι της ομάδας μας να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Μ.Σ Αίολος Αστακού – ΓΑΣ Μελίκης.

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 15:00
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: τηλ. 6986281145
   Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   Οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται...

Κυκλοφορεί η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας», φύλλο 76

Κυκλοφορεί η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας», φύλλο 76, με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου «Οι Δώδεκα Απόστολοι».
Στην αρθογραφία της εγκυρότατης εφημερίδας, προβάλλονται επίκαιρα θέματα και αξιόλογες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Συλλόγου, πολλά νέα από την  Κωνωπίνα και την ευρύτερη περιοχή.
 Οι αναγνώστες  στην αρθρογραφία της εφημερίδα μπορούν να διαβάσουν:
Για το μεγάλο και ανεπανάληπτο πανηγύρι που έγινε φέτος μετά από τρία χρόνια στην Κωνωπίνα, για το γιορτάσιο που έγινε στη χάρη της Αγίας Παρασκευής, για το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της νέας Δημοτικής αρχή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας, για την προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου ενταχθεί η υδατοδεξαμενή της Κωνωπίνας στον σχεδιασμό των συνοδών έργων του Φράγματος Αχυρών κατά  τη Β’ φάση του έργου, για το Σπήλαιο  Κωνωπίνας  και την αποκαλυπτική ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΕΚΘΕΣΗ  που συνέταξε ο σπηλαιολόγος κ. Γιάννης Ζαβιτσανάκης  μετά από την επίσκεψη – εξερεύνηση που πραγματοποίησε σ’ αυτό  !......

Οι ναυμαχίες που άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού

Μάχες στη θάλασσα που έκριναν πολέμους και τύχες λαών!

     Την ώρα που η τελική έκβαση των περισσότερων πολέμων κρίνεται στη στεριά, υπάρχουν ναυμαχίες που έκαναν τη διαφορά σε επίπεδο ιστορικού αντίκτυπου. 
    Κι έτσι δεν είναι σπάνιο η ιμπεριαλιστική μανία αυτοκρατοριών ολόκληρων να ανακόπτεται από καταστροφές στη θάλασσα, την ίδια ώρα που λαμπρά βασίλεια γονάτισαν από υδάτινα φιάσκο.
       Δεν είναι βέβαια όλες οι μεγάλες και ξακουστές ναυμαχίες τελεσίδικες ως προς το αποτέλεσμά τους και την επίδραση στα πολεμικά τεκταινόμενα: η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, ας πούμε, η μεγαλύτερη θαλάσσια σύγκρουση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μικρό αντίκτυπο είχε στην πορεία και την εξέλιξη των φονικών μαχών. 
        Την ίδια ώρα, η σύγκρουση δύο και μόνο δύο πλοίων, του «USS Monitor» και του «CSS Virginia», κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, άλλαξε για πάντα το πρόσωπο των θαλάσσιων μαχών σε επίπεδο στρατηγικής και τεχνολογίας!
     Με αυτά υπόψη, πάμε να δούμε μια σειρά από ναυμαχίες που φιγουράρουν ως οι καλύτεροι υποψήφιοι για τις θαλάσσιες μάχες που άλλαξαν τη μοίρα πολέμων…

Η Ναυμαχία του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.)
         Σε μια ναυμαχία κινηματογραφικών προδιαγραφών, ο ενωμένος στόλος του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας τα έβαλε με τον ρωμαϊκό στόλο του Γάιου Οκταβιανού των 300 σχεδόν γαλερών κοντά στην ελληνική πόλη του Ακτίου (δίπλα στη Βόνιτσα). 
     Η ναυμαχία δεν θα έκρινε μόνο το ποιος θα κυβερνούσε τη Ρώμη, αλλά θα καθόριζε τον ρου της Ιστορίας για τους επόμενους 6 αιώνες, παραμένοντας μια από τις πλέον σημαντικές στρατιωτικά ναυμαχίες της καταγεγραμμένης ιστορίας......

Κυκλοφορεί η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας», φύλλο 76


Κινητοποίηση για λέμβο που βυθίστηκε στον Αστακό

epi-limeniko                     Ακυβέρνητη, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, βραδινές ώρες χθες, βενζινοκίνητη λέμβος, με έναν 37χρονο επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Mύτικα και Αστακού  Αιτωλοακαρνανίας.
    Άμεσα προς παροχή συνδρομής, απέπλευσαν για την εν λόγω περιοχή δύο   πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και ιδιωτικά σκάφη. 
   Η εν λόγω λέμβος, εντοπίστηκε βραδινές ώρες, από πλήρωμα σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΠΕΤΕΙΝΑΡΙ” και οδηγήθηκε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΜΗΛΑΥΚΑ” Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο 37χρονος, παρελήφθη από σκάφος των ιχθυοκαλλιεργειών της περιοχής, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και οδηγήθηκε με ασφάλεια στην ακτή......

Δύο ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

      Δυο ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, θα διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στον Αστακό την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.

1.-ώρα 17.00 μ.μ. Έγκριση Απολογισμού, Ισολογισμού και Οικονομικών Καταστάσεων  Δήμου Ξηρομέρου οικ. έτους 2012.
2.-ώρα 20.00 μ.μ. Έγκριση Απολογισμού, Ισολογισμού και Οικονομικών Καταστάσεων  Δήμου Ξηρομέρου οικ. έτους 2013…
Αναλυτικά….

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ: Μεγάλη νίκη εκτός έδρας το Αρχοντοχώρι μέσα στη Κεχρινιά με 2-3

        Πέρασε σαν σίφουνας και από την καυτή έδρα της Κεχρινιάς η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟ Αρχοντοχωρίου και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη που πέτυχε με 2-3. 
      Με τη νίκη αυτή ανεβαίνει το Αρχοντοχώρι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έδειξε ότι είναι το απόλυτο φαβορί του 3ου ομίλου για την 1η θέση. 
     Πραγματοποιήθηκε ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι. Η ομάδα του Αρχοντοχωρίου μπήκε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο και έκανε το 0-2 με Μιχάλη Καλλιμανη και Σωτήρη Αποστολάκη και απάντησε η Κεχρινια με το Σπύρο Θεοδωράκη και έγινε το 1-2. Και ο αγώνας έληξε 2-3 με γκολ του Κωνσταντίνου Κανιώτη από τη πλευρά του Αρχοντοχωρίου και του Γιώργου Μασούρα από τη πλευρά της Κεχρινιάς..........

Γ΄ΤΟΠΙΚΟ: Η Σκουρτού κέρδισε στο τοπικό ντέρμπυ την Μπαμπίνη με 3-1

      Tην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πήραν οι Δυριείς Σκουρτούς, οι οποίοι επικράτησαν εντός έδρας με 3-1 της Α.Ε. Μπαμπίνης, με την επιστροφή του Λιόκαυτου να αποδυκνείεται γούρικη για τους γηπεδούχους.
      Δύο γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Ανδρέας Καραμπλιανης και ένα ο Θόδωρος Σταμάτης. Το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση, πέτυχε ο Μπαρμπαρούσης Ι....

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής

          Η Δυνατή Χρυσοβίτσα σκόνταψε στην έδρα της και έφερε ισοπαλία 2-2 με το Σπάρτο, το Αρχοντοχώρι δείχνει ότι είναι από τα φαβορί αφού κέρδισε μέσα στη Κεχρινιά με 2-3. Στο τοπικό ντέρμπυ η Σκουρτού επιβλήθηκε της Μπαμπίνης με 3-1….


Καλημέρα από τον βροχερό Πρόδρομο Ξηρομέρου (Φωτο: Κώστας Φουρν)



Μια βροχερή καλημέρα!
      Μια καλημέρα μας λέει ο φίλος Κώστας Φουρν με.. βροχή από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου…


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ…