Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αιτωλοακαρνάνες στο Norman Atlantic – ποιοι είναι οι διασωθέντες

   Συνολικά έχουν διασωθεί 329 άτομα σε σύνολο 478 επιβαινόντων. Στιγμές αγωνίας για τους υπόλοιπους επιβάτες, καθώς η φωτιά -αν και υπό έλεγχο- εξακολουθεί να καίει, ενώ το πλοίο έχει μικρή κλίση (7 μοιρών) λόγω των νερών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 
     Μετά την πρώτη πληροφόρηση για Μεσολογγίτη επιβάτη στο πλοίο Norman Atlantic, για τον οποίο δεν υπάρχουν νεώτερα ως προς την διάσωση του, έγινε γνωστή η παρουσία ενός οδηγού απο τα Παλιάμπελα της Βόνιτσας. Πρόκειται για τον κ. Χρ. Πέρλη που σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση βρίσκεται ανάμεσα στους διασωθέντες.
    Να σημειωθεί πως σύμφωνα με   πληροφορίες του Nafpaktianews.gr ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic βρίσκεται  και ένας Ναυπάκτιος. Από το πρωί της Κυριακής οι οικείοι του προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του  χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μέχρι και το μεσημέρι το τηλέφωνό του καλούσε κανονικά μέχρι που κάποια ώρα  σταμάτησε......



   Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες σίγουρα οι Χρήστος Αγγελόπουλος (από Αγρίνιο),  Βασίλης Μαυραγάνης (από Παραβόλα) και Χρήστος Πέρλης (από Παλιάμπελα) είναι μεταξύ αυτών που έχουν διασωθεί είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους. 
     Ο Χρήστος Πέρλης ήταν μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν τις απογευματινές ώρες με ελικόπτερο Super puma σε παραπλέον σκάφος όπως και ο Βασίλης Μαυραγάνης που επιβιβάστηκε στο SPIRIT OF PIRΑEUS.
     Εντος του  φλεγόμενου πλοιου βρίσκεται, μεταξύ των μελών του πληρώματος ο νεαρός Μάνθος Μαργαρίτης από το παλαιό Χαλκιόπουλο Βάλτου του δήμου Αμφιλοχίας που πιθανώς να βρίσκεται ακόμη επάνω στο πλοίο και να φύγει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.
      Τέλος ο επίσης οδηγός φορτηγού Σωτήρης Σταμπολίτης από το Αγρίνιο  ήταν από τους ελάχιστους που έπεσαν γρήγορα στη θάλασσα για να σωθούν καθώς κινδύνευσε άμεσα από τη φωτιά και εν συνεχεία περισυνελλέγη  από το πλοίο SPIRIT OF PIRΑEUS.
      Οι συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνούν με το υπουργείο Ναυτιλίας στα τηλέφωνα: 210-4191714 και 210-4191316.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο