Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΚΩΝΩΠΙΝΑ: Και εκεί κοντά στα Χριστούγεννα αναθάρρησε η ελπίδα! (ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)




       Μέσα σε όμορφο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κωνωπίνα το απόγευμα του Σαββάτου της  20 Δεκεμβρίου 2014, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώθηκε  από το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας, το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου και τα παιδάκια του νεοσύστατου χορευτικού τμήματος του χωριού, σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου.
     Με πολλή αγάπη, περίσσια ζεστασιά, μπόλικη φαντασία και μεράκι  οι διοργανωτές κατάφεραν αφ’ ενός, να κερδίσουν το στοίχημα που είχε να κάνει  με το εορταστικό κομμάτι, που όλα  λειτούργησαν  άψοχα χάρη στην δημιουργικότητα των γυναικών του χωριού  και  αφ’ εταίρου, που μπόρεσαν επιτέλους, είχαν την δύναμη και άνοιξαν πάλι τις πόρτες του Δημοτικού Σχολείου, ύστερα από δέκα (10) ολόκληρα χρόνια απραξίας, που βολόδερνε στην ερήμωση και την εγκατάλειψη, για ν’ ακουστούν και πάλι παιδικές φωνούλες.....



     Οι χωριανοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση,  πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα σε ένα χώρο άρρηκτα συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις τους,  είχαν να πουν τα καλύτερα, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους, βλέποντας τις εργασίες που έχουν ήδη συντελεστεί έως τώρα, στον αύλιο χώρο αλλά και εσωτερικά του Δημοτικού Σχολείου. 
      Στο εορταστικό κομμάτι, όλα άγγιξαν την τελειότητα, ίσως και να την ξεπέρασαν. Η φαντασία στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τα καθιερωμένα γλυκύσματα και η απλόχερη αγάπη απλωμένη από τις διοργανώτριες,  ανάγκασαν ακόμη και τον Αη Βασίλη να έλθει πρώϊμα, γιά να μην χάσει την ευκαιρία, και να παραστεί κ’ αυτός στη γιορτή.
     Όλα άρχισαν με τον καθιερωμένο αγιασμό, για μια νέα αρχή  από τον εφημέριο του χωριού μας πατερ Δημήτριο Χαμαλέτσο και στη συνέχεια τα παιδιά του χορευτικού υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας κας Αθανασίας Κάτρη – Μπαλάφα, χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας και  απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
       Ο Πρόεδρος του χωριού κ. Χρήστος Τίγκας, εκ μέρους των γονέων των παιδιών προσέφερε στην κα Αθανασία  Κάτρη – Μπαλάφα ένα συμβολικό δώρο και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ. Γιώργος  Γεροχρήστος προσέφερε στα παιδάκια του χορευτικού και στη χοροδιδασκάλισσα κα Κάτρη – Μπαλάφα συμβολικά δωράκια κατά το έθιμο των ημερών.
    Η όμορφη αυτή εκδήλωση, ήταν καλός οιωνός και ελπιδοφόρο ξεκίνημα  μιας νέας πολιτιστικής δυναμικής, που θα φέρει ανάταση και θα δώσει πνοή στην τοπική μας κοινωνία, που τόσο την έχει ανάγκη!
    Η τεράστια όμως επιτυχία, που ήταν και απότοκος της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής, ήταν, το άνοιγμα ή καλύτερα η λειτουργία και σ’ αυτή τη μορφή του Δημοτικού μας Σχολείου, που ήταν διακαής πόθος ΟΛΩΝ των Κωνωπινιωτών.
   Ήταν το μεγάλο στοίχημα για ΌΛΟΥΣ τους Κωνωπινιώτες, που  ως φαίνεται θα κερδηθεί και νωρίτερα του αρχικού σχεδιασμού, χάρη  στη κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Κωνωπινιωτών, του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας του χωριού μας, την αμέριστη στήριξη του Δήμου μας και την προσωπική εργασία πολλών χωριανών μας, που μπήκαν μπροστάρηδες, αφιερώνοντας αφιλοκερδώς εργατοώρες, για την επισκευή-συντήρηση των υποδομών του Σχολείου μας  με το μικρότερο δυνατό κόστος.
       Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε στο τέλος, ούτε καν στη μέση, είμαστε στην αρχή της προσπάθειας, αλλά παραπάνω από βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί ενωμένοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κερδίσουμε  το τυχερό  ΤΖΑΚ  ΠΟΤ, που θα επαναφέρει το χωριό μας, σε τροχιά προόδου και προκοπής !
      Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και του χρόνου με υγεία…..

http://konopinanews.blogspot.gr/



























3 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο