Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο.Α.Σ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!

ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Αγρινίου διοργανώνει την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη στις 9:00 η ώρα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας,  ενάντια στις διώξεις αγροτών και κτηνοτρόφων για τις κινητοποιήσεις του 2010.

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι να μην λείψει κανείς.
    «Την παρασκευή, το αστικό κράτος και οι υπάλληλοι του, για άλλη μια φορά, σέρνουν στα δικαστήρια αγωνιστές αγρότες και κτηνοτρόφους για τις κινητοποιήσεις του 2010.
    Οι  μικρομεσαίοι και φτωχοί αγρότες, καθώς και συνολίκα η κοινωνία καταδικάζουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων. Την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη συμπαραστεκόμαστε στους συναγωνιστές που πάλεψαν και παλεύουν για το δικαίωμα στη ζωή και το δίκιο.......



   Ο λαός καταλαβαίνει πολύ καλά ότι οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τους αγρότες, αλλά και όλο το λαό. Έχουν στόχο να φοβερίσουν καθέναν που μπαίνει στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα.
     Το δικαίωμα του εργαζόμενου λαού να αγωνίζεται με όποια μορφή πάλης ο ίδιος επιλέγει, για τα δικά του συμφέροντα, είναι κατακτημένο μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
    Την ίδια στιγμή παραμένουν ανοιχτές οι πληγές από τον καταρροϊκό πυρετό χωρίς η συγκυβέρνηση να έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας και φυσικά να μην αποζημιώνει τους κτηνοτρόφους για τη ζημιά που έχουν υποστεί. Με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ δίνει συντριπτικό πλήγμα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, πολλοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Η συγκυβέρνηση και όλοι ασπάζονται τον δήθεν μονόδρομο της ΕΕ, στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ξεκληρίσματος.
     Το σχέδιο δράσης 2013 αποχαρακτηρίζει τους βοσκότοπους και θα μειώσει το ποσό ενίσχυσης των κτηνοτρόφων ενώ θα μπορούσαν να δοθούν οι ενισχύσεις στο ζωικό κεφάλαιο. Οι εξισωτικές δεν έχουν δοθεί σε όλους ή έχουν δοθεί κουτσουρεμένες.
    Η απάντηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι τα ΜΑΤ, η κρατική καταστολή, ο εντεινόμενος αυταρχισμός. Νομίζουν ότι έτσι θα κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις.
     Δεν θα μας λυγίσουν, δεν θα μας τρομοκρατήσουν! Η οξύτητα των προβλημάτων, οι πολιτικές της ΕΕ και της συγκυβέρνησης είναι οι αιτίες που μας βγάζουν στους δρόμους του αγώνα για να παλέψουμε για την επιβίωσή μας. Η απάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων θα είναι μαζική, αλύγιστη και αγωνιστική.
     Καλούμε όλο το λαό να καταδικάσει την πρακτική της κρατικής καταστολής, των αγροτοδικείων που απλώνονται ξανά σε όλη την χώρα, τις καταδίκες πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού, αγροτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος».

      ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΔΗΚΑΣΤΙΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο