Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Λεσίνι Μεσολογγίου: Οι απόστολοι Ανδρέας ο Πρωτόκλητος και Φίλιππος πορεύτηκαν ξανά μαζί...



        Ημέρα πνευματικής κατάνυξης και ευλογίας η σημερινή για την ιστορική ενορία του Αγίου Ανδρέα - Εισοδίων Θεοτόκου Λεσινίου Μεσολογγίου. Πριν λίγες ημέρες γιόρτασε ο βυζαντινός Ιερός Ναός Εισοδίων Θεοτόκου και σήμερα ο νέος Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Πρωτοκλήτου.
  Ιδιαίτερη ευλογία υπήρξε η έλευση και προσκύνηση αποτμήματος ιερού λειψάνου του αποστόλου Φιλίππου. Δοξολογήσαμε τον Θεό που δύο από τους μαθητές Του υπήρξαν πάλι μέσα στον ιερό ναό μας ο ένας δίπλα στον άλλον: ο απόστολος Φίλιππος και ο απόστολος Ανδρέας. 
       Οι εκδηλώσεις έκλεισαν για πρώτη φορά με την λιτανεία της ιστορικής εικόνας των Εισοδίων Θεοτόκου, της εικόνας του Αγίου Ανδρέα Πρωτοκλήτου καθώς και των ιερών λειψάνων του αποστόλου Φιλίππου.....

 
       Συγκινημένοι ακολούθησαν στην περιφορά οι πιστοί δίπλα στον επί χρόνια εφημέριό τους π. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο. 
       Οι νέοι με τις παραδοσιακές στολές τους φώναξαν σε όλους μας πως τα σχέδια όσων επιθυμούν το ξερίζωμα των αξιών δεν έχουν πετύχει. 
      Δεν μπορεί παρά να συγκινήσει όλους μας η περίπτωση μαθήτριας λυκείου που θυσίασε τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει για τη σχολική της εκδρομή προκειμένου να συμμετάσχει με παραδοσιακή στολή στη λιτανεία
     Σ' αυτή τη μικρή αλλά ιστορική ενορία σήμερα νιώσαμε ανάσταση: ανάσταση ορθόδοξης πίστης και ελληνικής ψυχής. 
    Ευχαριστούμε τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Δημητρίου για την θυσιαστική αγάπη του για την ενορία μας, τον θεολόγο κ. Αθανάσιο Τσαπόκο για την βοήθειά του και όσους στήριξαν και στηρίζουν την ενορία μας με την προσευχή και την αγάπη τους.

Εκ του Ιερού Ναού














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο