Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Στρογγυλοβούνι: Μια πέτρινη βρύση στην πλατεία αποτελεί το στολίδι του χωριού


     Με πρωτοβουλία του Συλλόγου των απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών «Το Ψηλοβράχι» και αφού πρώτα πλακόστρωσαν την πλατεία του χωριού, τώρα κατασκεύασαν ένα κόσμημα στην πλατεία μια πέτρινη βρύση, που δένει αρμονικά με το χώρο. 
     Η βρύση είναι πραγματικά καλλιτέχνημα και το κατασκεύασε με μεράκι ο σμιλευτής της πέτρας, ο μάστορας Κώστας Τσίκας, με ντόπια πέτρα, ταιριάζει απόλυτα με τον διαμορφωμένο χώρο και η πλατεία του χωριού έγινε στολίδι, ο χώρος αυτός άλλαξε όψη και έγινε ελκυστικός για κάθε κάτοικο και επισκέπτη.....


      Να τονίσουμε ότι μέσα σε αυτά τα τέσσερα (4) χρόνια, ο Σύλλογος των απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών «Το Ψηλοβράχι», υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος και παρήγαγε σημαντικό έργο που άλλαξε ριζικά την εικόνα του χωριού Στρογγυλοβούνι του Δήμου Ξηρομέρου. 
      Οι δράσεις, οι εκδηλώσεις και τα έργα του Συλλόγου είναι πρωτοποριακά και πολλά: Εκδηλώσεις πολιτισμού κάθε χρόνο στο χωριό, συναντήσεις και χοροεσπερίδες στην Αθήνα, εκδρομές, πεζοπορίες, αναβίωση εθίμων, πλακόστρωση πλατείας, κατασκευή πέτρινης βρύσης, φωτισμός στο γηπεδάκι 5χ5, δενδροφυτεύσεις, προγραμματισμός για τη λειτουργία λαογραφικού μουσείου, κ.α.




2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο