Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Προβλήματα με τη συγκοινωνία του Καλάμου - Σε απόγνωση οι κάτοικοι του νησιού

           Από την Παρασκευή 12/12 έως και τη Δεύτερα 15/12 δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση του Καλάμου με την απέναντι ακτή (Μύτικα Αιτολωακαρνανίας) επειδή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ ``ΙΩΑΝΝΑ`` Ν.E 110, λόγω εκκρεμοτήτων της πλοιοκτήτριας εταιρίας προς το ΝΑΤ.
     Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συνιδιοκτήτρια του πλοίου κατέβαλε ήδη από την Παρασκευή ένα ποσό στο ΝΑΤ και αναμένεται από τη Δευτέρα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
    Ωστόσο, λόγω, του προβλήματος αυτού, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Δρακονταειδής αποφάσισε να μισθώσει το θαλάσσιο ταξί που εδρεύει στην περιοχή, για τη μετακίνηση των μαθητών και των κατοίκων που έχουν μεγάλη ανάγκη να ταξιδέψουν, δεδομένου της περιορισμένης χωρητικότητας του σκάφους (περίπου 10 άτομα).......



     Να θυμίσουμε ότι, η συχνότητα των δρομολογίων έχει μειωθεί δραματικά στο νησί. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μόνο ένα δρομολόγιο (6.45 πμ αναχώρηση από Κάλαμο & 14.15 επιστροφή από Μύτικα), από τα τρία δρομολόγια που είχαν οι Καλαμισάνοι πριν από δύο μήνες, λόγω μη ανανέωσης της δεύτερης επιδοτούμενης γραμμής του πλοίου ΧΑΝΙΑ 2. Για παράδειγμα το νησί Αμμουλιανή, που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με τον Κάλαμο, έχει πέντε δρομολόγια την ημέρα με την Χαλκιδική που είναι η απέναντι ακτή.
      Δεδομένου ότι ο Κάλαμος, είναι ένα νησί με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες που δεν καλύπτονται από ένα δρομολόγιο την ημέρα, οφείλουν οι αρμόδιοι (Δημοτική Αρχή και Πλοιοκτήτες) να κάνουν ό,τι μπορούν για ένα ακόμα τουλάχιστον δρομολόγιο το χειμώνα και περισσότερα το καλοκαίρι.
   Επίσης, ο Κάλαμος και ο Καστός δεν έχουν καμία σύνδεση με το διοικητικό τους κέντρο που είναι η πόλη της Λευκάδας, τη στιγμή που δικαιούνται τρια επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα. Είναι ίσως τα μοναδικά νησιά στην Ελλάδα που δεν έχουν απευθείας θαλάσσια σύνδεση με το διοικητικό τους κέντρο. Να θυμίσουμε ότι πριν από χρόνια ο Κάλαμος συνδεόταν όχι μόνο με τη Λευκάδα, αλλά με τον Αστακό και με την Ιθάκη.

Πηγή: http://lefkadanews.com
http://mytikaspress.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. δεν εχουν παρει νομιζω ενα ταχύπλοο που ειναι αραγμενο εκει στο λιμανι ??? εστι μου ειχαν πει καποτε ... αν ναι γιατι δεν βαζουν σε λειτουργεια αυτο το σκαφος , για να εξηπηρετουνται ??? περα απο κει το καλοκαιρι που ειθελα να παω καστο τα δρομολογια ηταν για αγονη γραμμη ... μονο καποιος που εχει σκαφος μπορει να παει εκει .. αν καποιος παει με δρομολογιο θα πρεπει να φθγει την αλλη μερα ... οταν μου το ειπανε αυτο για μια αποσταση τοσο μικρη μου εδωσαν την εντυπωση οτι το νησι ειναι πριβε και μαλον δεν θα θελουν τουρισμο , να παει καποιος να κανει το μπανιο του το πρωι να φαει εκει το μεσσημερι και να γυρίσει απογευμα ... ....μονο το ellada συμβαινουν αυτα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο