Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Σφοδρές αντιδράσεις από Ηλία Γεωργαλή και Νίκο Σκάντζα για το κείμενο του Νίκου Ναούμη για τον απεργό πείνας Ρωμανό

     Ο Ηλίας Γεωργαλής  και ο Νίκος Σκάντζας, πολίτες Δημότες Ξηρομέρου, απαντούν στον Δημοτικό σύμβουλο Ξηρομέρου Νίκο Ναούμη για το άρθρο του (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ): «Ρωμανός: Η νέα εφεύρεση του αριστερομπαχαλακισμού» και το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις....

 

     Κύριε Σύμβουλε.. « είμαι δεκαεξάρης σας γαμώ τα Λύκεια»
    Αντιμέτωπη η ύπαρξη μ' ένα ακραίο γεγονός έχει την επιλογή της σιωπής, από αμηχανία, συστολή,ταπεινότητα. 
  Αλλά έχει και την επιλογή του λόγου. Που αν είναι αναντίστοιχος του γεγονότος, αυτοευτελίζεται. Δηλαδή αποκαλύπτει την κενότητα αυτού που τον εκφέρει.
    Το γεγονός της συνειδητής επιλογής του θανάτου με απεργία πείνας, από έναν εικοσάχρονο, είναι απ΄την φύση του ακραίο και καταλυτικό για συνειδήσεις  που δεν έχουν καεί απ΄την ιδεοληψία, την επανάπαυση, την σιγουριά.
    Υπάρχουν, όσο κι αν φαίνεται δύσπεπτο στον κάθε επαναπαυμένο μικροαστό, οριακές επιλογές που θυσιάζουν τον βίο –προνόμιο όλων των ζώων- στο όνομα της όντως ζωής-προνόμιο αυστηρά των ανθρώπων. Και τότε το καλύτερο που έχει να κάνει όποιος δεν συμφωνεί είναι να σωπάσει.
     Ο «πιτσιρικάς» Ρωμανόςέκανε την πρώτη επιλογή. Θα σιωπούσα μπροστά σ΄αυτήν κι εγώ αν δεν έβλεπα έναν Δημοτικό Σύμβουλο να επιλέγει (στο βαθμό που διαφωνεί «πολιτικά» -sic-) να μην κάνει το δεύτερο δηλ. να σκάσει!
    Ο κύριος λοιπόν Ναούμης επέλεξε να τοποθετηθεί για την επιλογή ενός εικοσάχρονου να πεθάνει. Σ΄αντίθεση με την στάση του στο Δημοτικό συμβούλιο , όπου επιλέγει να σηκώνει το χεράκι του υπάκουα, εδώ εξανέστη!! Θεώρησε πως είναι προνομιακό θέμα να βγάλει στον κόσμο τον πλούσιο προβληματισμό του «σ’ ένα λαό που, δυστυχώς, έχει προ πολλού χάσει το οξυμμένο του πολιτικό αισθητήριο (αν το διέθετε, δηλαδή ποτέ…). Κύριε Ναούμη..  συ είπας!!......




    Το κείμενο του είναι ένα παραληρηματικό λιβελλογράφημα, ένα συνονθύλευμα ασυναρτησιών με επιχειρήματα του τύπου: τι δουλειά έχει να σπουδάσει αφού τελείωσε το Λύκειο!!! (φυσικά για τις υποχρεώσεις της Πολιτείας σε έναν τυφλό μαθητή τα κριτήρια ..αλλάζουν). 
    Γεμάτο στερεότυπα του τύπου «αριστερός επαναστάτης από πλούσιο τζάκι», (που υπονοεί: δυστυχώς εγώ δεν είμαι ούτε το΄να ούτε τ΄άλλο..). Που αποκρύβει λεπτομέρειες ουσίας, όπως το ότι ο Ρωμανός έχει καταδικαστεί μόνο για ληστεία και η πράξη του αυτή αποσυνδέθηκε απ΄την κατηγορία της τρομοκρατίας. 
     Σύμφωνα λοιπόν με το νομικό μας σύστημα – επειδή δεν μπορείς να δικαστείς δυο φορές για το ίδιο αδίκημα- η απόφαση στο δεύτερο δικαστήριο που εκκρεμεί δεν μπορεί παρά να είναι αθωωτική.
     Αλλά δεν μένει εκεί. Την «βγαίνει» απ΄ «αριστερά» στον Ρωμανό!! Τον εγκαλεί για επαναστατική ασυνέπεια!!  Συγγνώμη  κύριε αλλά στο δικό μου σύστημα αξιών αυτό είναι τζάμπα μαγκιά..
       Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί του αλλά με την ταμπακιέρα που ο κ. Ναούμης αποφεύγει.
      ¨Όπως, ας πούμε με την επιλογή του εισαγγελέα Καψιμάλη να εισηγηθεί την αποφυλάκιση του Λαυρεντιάδη, του γνωστού λαμόγιου που υπεξαίρεσε την Τράπεζα Proton. Ο ίδιος εισαγγελέας  εισηγήθηκε την άρνηση της άδειας στον Ρωμανό.  Προφανώς  για τους «νομιμόφρονες»  η ληστεία ολόκληρης της Τράπεζας  για να τα χώσεις στην τσέπη σου είναι αδίκημα μικρότερο από την ληστεία του υποκαταστήματος της Αγροτικής στο Βελβεντό.
     Η Εξουσία είναι σκληρή και το Κράτος αυτό. Απ΄την εποχή του… Προμηθέα.
Αλλά πια έχουν τα πάντα αποκαλυφθεί.  



   Ο Βασιλιάς είναι γυμνός.. ¨Ένα σύστημα καταναλωτικής αποχαύνωσης και μια κοινωνία που το αποδέχονταν δεν είναι επαρκής λόγος ζωής για τους πιτσιρικάδες- τα παιδιά μας δηλαδή, αυτά που δεν είναι ..μέσος όρος- που θέλουν κάτι παραπάνω.  Δεν είναι όλα , δεν είναι το δείγμα των δελτίων ειδήσεων , ούτε το λαϊφ- σταϊλ.  
      Αλλά είναι άγγελοι του μέλλοντος , μέσα στα σκατά του παρόντος. Κι αν δεν τα κάνουν όλα σωστά (οι τελευταίοι που μπορούν να τα κατηγορήσουν γι αυτό είμαστε εμείς, εξ΄αλλου το αξιακό μας σύστημα το χουν από καιρό χεσμένο). 
    Είναι οι πιτσιρικάδες που εξεγείρονται, που αμφισβητούν, που συγκροτούν συλλογικότητες, που παρεμβαίνουν στην ποιότητα σπουδών, στον πολιτισμό, στις τέχνες, στο περιβάλλον. Που δοκιμάζουν εναλλακτικές μορφές συντροφικότητας, αλληλεγγύης, συνεργασίας.   
    Η Εξουσία το ξέρει καλά. Ο Βαραββάς δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ο Αμνός. ..Το πρόβλημά τους δεν είναι η «ληστεία» ή η υποτιθέμενη τρομοκρατία του Ρωμανού. Η Αυτοπαράδωση κι η αναιτιότητα των πράξεων των Ρωμανών είναι  καρφί στο μάτι  των ισχυρών.  
     Η Ζωντάνια μιας ερχόμενης γενιάς «πιτσιρικάδων» ζήλεια κι αιτία εκδίκησης των ήδη πεθαμένων.


 Ηλίας Γεωργαλής  και  Νίκος Σκάντζας



13 σχόλια:

  1. Ο κ Ναούμης εκθέτει λογικά επιχειρήματα ακόμα και εάν πιστεύω ότι εκτός από τη μεροληψία που υπάρχει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες όλα τα άλλα που που αναφέρει έχουν και έναν αντίλογο. Ανεξάρτητα όμως από αυτό το παραπάνω κείμενο σας είναι μια ρηχή προσωπική επίθεση, που δεν αρμόζει σε ανθρώπους που έχουν αναλάβει να μας πάνε παραπέρα σε ότι αφορά το δημόσιο διάλογο. Το τι πιστεύει ο καθένας για το τι είναι πραγματικά επανάσταση είναι μια δύσκολη υπόθεση πχ για μένα επανάσταση είναι να μπορείς να φτιάξεις ακόμα ένα σκαλοπάτι και όχι να γκρεμίσεις την σκάλα έτσι ώστε η κοινωνία να μη θρέφει εξ ορισμού κανένα Κορκονέα. Και τελικά πέρα από τα λόγια όλοι κρινόμαστε από τα έργα μας είτε είμαστε 20 χρονών είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνειδητή επιλογή θανάτου θα ήταν αν ο Ρωμανός, δεν έπινε ούτε νεράκι... τοτε θα μιλούσαμε για συνειδητή επιλογή θανάτου... από εκει κ περα, "απεργία πείνας" για τόσο χρονικό διάστημα, ειναι απλα ένα μέσο πίεσης για να περάσει το δικό του... πάντως μπορεί να λειτουργήσει θετικά.. ποιος ξέρει.. μετά από λιγο καιρο, ολοι οι φυλακισμένοι για ληστείες, απαγωγες θα δίνουν πανελλήνιες για να εισάγονται σε κανενα ΤΕΙ κλωστουφαντουργιας για να παίρνουν φοιτητικές άδειες... ναι εχει δικιο ο Ρωμανός, ο αγώνας του θα συντελέσει κ στον σωφρονισμό των εγκληματιων.... Καλές γιορτές να έχουμε1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1.συγχαρητήρια στον κύριο Ναούμη για το
    τοσο πλήρες κειμενό του
    2.για τον κύριο Σκάντζα τι να πω;
    ο κύριοςΤΙΠΟΤΑ
    3.Τι να μας πεί ο κύριος Γεωργαλης
    συνεχίζειτο ιδιο βιολί μετά από
    τόσες σφαλιάρες πουέφαγε από τους
    συγχωριανούς του,στόν πολιτικό,και
    στον επαγγελματικό του βίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αξίξει σχολιασμό το κείμενο των συμπαθών κατά άλλα κυρίων, γιατί όταν πολιτεύεσαι και ζητάς την ψήφο του λαού πρέπει νάσαι πολύ δυνατή προσωπικότητα για να αποφύγεις να λαϊκίζεις και να είσαι νηφάλιος αντικειμενικός σοβαρός και υπεύθυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΕΟΣ ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ,ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΣΟΥΙΤΑ,ΟΛΟΙ ΣΕ ΧΡΕΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ,Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΔ ΠΑΣΟΚ Σ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΛΛΗΝΑ,ΚΑΙ ΣΥ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕΧΑ 20ΧΡΟΝΟ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ 5ΧΡΟΝΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΑΤΣΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΝ ΚΟΛΗΤΟ ΤΟΥ..ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΝ ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΕΞΕΛΕΞΕ ΤΝ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΓΕΤΗ ΓΑΛΟΥΝΗ..ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΑΥΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάσαμε το μέτρο κ Γεωργαλή. Το μέτρο των καλάσνικοφ. Τρέλλα για τα καλά παιδάκια με τα καλάσνικοφ. Στη χω΄ρα της τρέλλας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητέ επαναστάτη κύριε Σκαντζα κ αγαπητέ εν χρηστο αδερφέ Ηλία σεβομενος το δράμα αυτού του νέου ανθρώπου κ τησ οικογένειας του δεν θ αναφερθώ καθόλου σε αυτόν. θα κάνω μια πρόταση σε εσάς κ το κόμμα σας.αφου με το καλό ο παραπάνω νεαρός περατωσει τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων να προσεγιστει από εσάς κ το κόμμα σας έτσι ώστε να αποτελέσει βασικό όπλο στο μεγαλειώδη αγώνα σας για την ανατροπή του συστήματος . Όσο για το κύριο ναουμη που δεν έχει ανοίξει το στόμα του ούτε μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο θέλω ν τον συγχαρώ που επέλεξε ένα τόσο λεπτό ζήτημα για να δείξει τον πραγματικά υπέροχο εαυτό του. θέλει η π... να κρυφτεί κ η χαρά δεν την αφήνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγαπητέ επαναστάτη κύριε Σκαντζα κ αγαπητέ εν χρηστο αδερφέ Ηλία σεβομενος το δράμα αυτού του νέου ανθρώπου κ τησ οικογένειας του δεν θ αναφερθώ καθόλου σε αυτόν. θα κάνω μια πρόταση σε εσάς κ το κόμμα σας.αφου με το καλό ο παραπάνω νεαρός περατωσει τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων να προσεγιστει από εσάς κ το κόμμα σας έτσι ώστε να αποτελέσει βασικό όπλο στο μεγαλειώδη αγώνα σας για την ανατροπή του συστήματος . Όσο για το κύριο ναουμη που δεν έχει ανοίξει το στόμα του ούτε μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο θέλω ν τον συγχαρώ που επέλεξε ένα τόσο λεπτό ζήτημα για να δείξει τον πραγματικά υπέροχο εαυτό του. θέλει η π... να κρυφτεί κ η χαρά δεν την αφήνει. παρακαλώ μην κόψετε το σχόλιο μου δεν είναι υβριστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. επαναστάτη Σκαντζα κ αγαπητέ εν χρηστο αδερφέ Ηλία σεβομενος το δράμα αυτού του νέου ανθρώπου κ τησ οικογένειας του δεν θ αναφερθώ καθόλου σε αυτόν. θα κάνω μια πρόταση σε εσάς κ το κόμμα σας.αφου με το καλό ο παραπάνω νεαρός περατωσει τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων να προσεγιστει από εσάς κ το κόμμα σας έτσι ώστε να αποτελέσει βασικό όπλο στο μεγαλειώδη αγώνα σας για την ανατροπή του συστήματος . Όσο για το κύριο ναουμη που δεν έχει ανοίξει το στόμα του ούτε μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο θέλω ν τον συγχαρώ που επέλεξε ένα τόσο λεπτό ζήτημα για να δείξει τον πραγματικά υπέροχο εαυτό του. κ σύμφωνα με τη παροιμία θελει η π... ν κρυφτι κ η χαρα δεν την αφηνει.πουλημενοι ξηρομερο νεως γιατί δε βάζεις το σχόλιο μου δεν βρίζω κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι εγώ αγαπητέ Ηλία και κ. Σκάντζα διαφωνώ πλήρως με τον κ. Ναούμη. Μάλλον του διαφεύγει το γεγονός ότι ο εγκλεισμός σε φυλακές και ο περιορισμός της ελευθερίας αποτελούν μέρος, μόνο, μιας δέσμης μέτρων που η κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να λαμβάνει στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός αποτελεσματικού σωφρωνιστικού συστήματος. Είμαι σίγουρος ότι αν σκεφθεί περισσότερο και πιό ψύχραιμα θα καταλάβει το λάθος του και θα αναγνωρίσει ως μέτρο σωφρωνισμού την εκπαίδευση και τη συνακόλουθη επιμόρφωση του κάθε κρατουμένου στις φυλακές.
    Και το δικό σας κείμενο όμως αγαπητέ Ηλία περιορίζεται στην κριτική, αρκετά οξεία θα έλεγα, προς τον κ. Ναούμη. Νομίζω ότι δικαιως περίμενα από εσας μια συγκεκριμένη πρόταση πάνω στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα, που δυστυχώς έπρεπε να γίνει η απεργία πείνας του Ρωμανού για να αναδειχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλά τον τελευταιο καιρο είναι αντιδημοκρατικά, ομως έλεος με τον καθε ψευτοεπαναστατη που μολις τον συλλαμβανουν αρχιζει και κλαψουριζει, ενω οι φιλοι του σπανε βιτρινες αθώων ανθρώπων ταχα μου μεσα σε ενα ιδεολογικο πλαισιο. Μην ξεχναμε οτι τυποι σαν τον Ρωμανο εκαψαν ζωντανους 3 υπαλληλους και 1 αγεννητο παιδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι ο Συριζα ,ειναι το μονο κομα που εδωσε και δινει τοση μεγαλη βαρυτητα στο θεμα του ρωμανου ; Είναι αραγε θεμα ευαισθησίας απέναντι στο αιτημα που βαζει για να του επιτραπει να σπουδασει ; Είναι ένα ωραιο και μεγαλο θεμα για αντιπαραθεση με την κυβερνηση για να τραβηξει καποιες συλλογικότητες που δεν τις ελεγχει ;η ειναι η (αυταποδεικτη)ταυτιση με τέτοιους χωρους.Προχθες το σαββατο όταν η αστυνομια εκανε εκτεταμένες συλληψεις(νομιμες και παρανομες),στην ΓΑΔΑ οπου μεταφερθηκαν οι συλληφθέντες ,αμεσως προσηλθαν 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ που ζητησαν να αποφυλακισθουν ολοι διοτι η αστυνομια προεβη σε μη νομιμες προσαγωγες Ερωτω Ποιος είναι αρμόδιος να απελευθερωνει η να προυφλακιζει καποιους συλληφθέντες ; Τα πολιτικα κομματα ; αυτό τον ρολο εχουν ; και γιατι πηγαν μονο βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι και απο αλλα κομματα(και για να προλαβω καποιους μην υπολογίζεται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που τα θεωρείται κομματα του κατεστημενου) . .Βεβαια ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνει με την δομη και τον ρολο της αστυνομιας(ετσι οπως υπαρχει) που σε ένα πολύ μεγαλο ποσοστο με βρισκει συμφωνο αλλα η λυση ποια είναι ; Το ερωτημα που τίθεται είναι Αν αυριο η κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ(που εινια κατά 99% βεβαιη ,οποτε και να γινουν οι εκλογες) βρεθει προς ενός τετοιου γεγονότος τη λυση θα δωσει(και εννοω και με το ζητημα ρωμανου αλλα και με το ζητημα των επεισοδιων σε διαδηλώσεις ; θα αφησει τον κάθε χουλιγκανο να παιρνει ένα ροπαλο και μια μολοτωφ και να καιει την περιουσια του μικρομεσαιου, που τον θελει συμμαχο για την υλοποιηση του κυβερνητικου του προγράμματος ; και αν προκληθει ένα τετοιο γεγονος και δεν προλαβει να το περιορισει η να το σταματησει εν την γεννεση του θα αποζημιωσει ολους αυτους τους φουκαριάρηδες που του εδωσαν ψηφο για να κυβερνηση;βεβαια σε ένα χωρο τοσο περιορισμενο δεν μπορεις να μεταφερεις ολες τις σκεψεις σου , τις αποψεις σου αλλα και τις διαφωνιες σου με τους υπάρχοντες θεσμούς(ρολος αστυνομιας, ρολος δικαιοσυνης, ρολος κυβερνησης, ρολος κομματων ρολος συνδικάτων κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην περίπτωση Ρωμανού η άδεια δεν δόθηκε, το οποίο είναι απόλυτα λογικό για κάποιον που κατηγορείται για ληστεία, έχει και άλλες εκκρεμείς κατηγορίες, και για τον οποίο η "αντίσταση κατά της αρχής" αποτελεί μέρος της ιδεολογίας του, κάτι που φυσικά τον καθιστά επικίνδυνο φυγής. Κανείς δε θα του έδινε άδεια στη συγκεκριμένη περίπτωση και φυσικά και ο ίδιος θα το γνωρίζει και θα έχει ενημερωθεί από το δικηγόρο του ότι άδεια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι ότι η απεργία πείνας γίνεται για ιδεολογικούς και μόνο λόγους. Προσπαθεί να ξεσηκώσει τον κόσμο ενάντια στην κυβέρνηση, την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, λίγο απ'όλα, γιατί πιστεύει ότι η λύση είναι αυτή. Το σέβομαι. Αυτό που δε σέβομαι είναι να με αντιμετωπίζει σαν ηλίθιο (κι αυτός και κυρίως ο δικηγόρος του) με π..αριές του τύπου "εγώ απλά να σπουδάσω θέλω, με δολοφονούν" και λοιπές ανοησίες. Όχι, δεν θες να σπουδάσεις. Και όχι, δεν σε δολοφονεί κανείς. Από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι επαναστάτες, sorry αλλά απαιτώ πλήρη ειλικρίνεια. Όχι λαϊκισμό για απόφοιτους δημοτικού. Πες μου ότι πιστεύεις ότι ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί για τον Α και Β λόγο, και κάνεις απεργία πείνας για να δείξεις πόσο αποφασισμένος είσαι και πόσο πιστεύεις σε αυτά που λες. Άμα αρχίζουν κι οι φερόμενοι ως επαναστάτες να λαϊκίζουν, καήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο