Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΝΟΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εκδήλωση για την ενημέρωση των αγροτών για τη ΝΕΑ ΚΑΠ, τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση για τους αγρότες καθώς και για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τη Γραμματεία Αγροτικού στη Δημοτική Ενότητα Οινιάδων της Ι.Π. Μεσολογγίου.....

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
·Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος & Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Καραγκούνης,
· Οι  Δήμαρχοι,  Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνος, Θέρμου κ. Κωσταντάρας  και Ξηρομέρου κ. Γαλούνης,
· ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Καζαντζής,
·  η Πολιτευτής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Μπόκα,
·  ο Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού κ. Βλαγκούλης,
·ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασιλόπουλος και
·ο Πρόεδρος των Νέων Αγροτών Αιτωλοακαρνανίας κ. Μετάνοιας.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Σύρρος, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους:
·                     κ. Ανέστη, Γραμματέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας,
·                     κ. Καλογρηά, στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και
·                     κ. Αναστάσιο Τσίνα, Κτηνίατρο και Αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου.

Στη συνέχεια, σημείωσε τη σημαντικότητα παρόμοιων εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην πληροφόρηση των αγροτών και κτηνοτρόφων, προκειμένου να κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους στο να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους παρέχει η νέα προγραμματική περίοδος.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, ο οποίος ζήτησε το ενδιαφέρον του Υπουργείου όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ενώ έκανε αναφορά και στις καταστροφές που έπληξαν τον τελευταίο καιρό τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ανέστης, παρουσίασε τα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης λέγοντας ότι πρόκειται για αναπτυξιακά εργαλεία αναβάθμισης της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα παρότρυνε το σύνολο των αγροτών να χρησιμοποιήσουν τα νέα προγράμματα εξηγώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά. Επίσης παρουσίασε και τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση για τους αγρότες.
Ο κ. Καλογρηάς ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας της νέας ΚΑΠ, ποιοι θα είναι οι αποδέκτες του προγράμματος και ειδικότερα τις νέες δράσεις από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Επίσης  ανέφερε ότι με τους νέους κανόνες γίνεται πιο δίκαιη η κατανομή των πόρων και πως εξασφαλίζεται η ένταξη στα προγράμματα περισσότερων  νέων αγροτών.
            Για τις νόσους που απειλούν την κτηνοτροφία και κατ΄ επέκταση την υγεία των κτηνοτρόφων έκανε λόγο ο κ. Τσίνας, υποδεικνύοντας τρόπους προστασίας και αντιμετώπισής τους.
            Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με τους αγρότες που εξέφρασαν την αγωνία  τους για το μέλλον των αγροτικών προϊόντων, ενώ ζήτησαν την αρωγή του κράτους για τις αλλεπάλληλες καταστροφές των τελευταίων μηνών. Όλοι οι ομιλητές  κατέγραψαν τις παρατηρήσεις και δεσμεύτηκαν να κρατήσουν ανοιχτή επικοινωνία προκειμένου να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις σε  ζητήματα που αφορούν συνολικά το Νομό.
            Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις από το Γραμματέα Αγροτικού κ. Ανέστη στο συσκευαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΔΕΛΤΑ ΟΙΝΙΑΔΩΝ στην Κατοχή και στην επιχείρηση Northland στη Γουριά. Μετά από συζήτηση με τους υπεύθυνους κατέγραψαν τα προβλήματα των εξαγωγών καθώς και οι προτάσεις τους για την καλύτερη διάθεση των προϊόντων στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο