Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΣΝΑ: Ζητά την αντικατάσταση της Επιτροπής Διαιτησίας η Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση

      Η Διοικούσα Επιτροπή της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης για την Αναγέννηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή τα ζητήματα που έχουν ανακύψει προσφάτως με τη διαιτησία, επισημαίνοντας παράλληλα και άλλα ζητήματα ως προς τη λειτουργία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού.
Αναλυτικά:

    «Ήταν αναμενόμενο για ‘μας, τόσο σύντομα από την έναρξη του πρωταθλήματος, να αναγκασθούμε να αναφερθούμε στα ίδια θέματα που είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν, όπως η προηγούμενη έτσι και η σημερινή ίδια Διοίκηση της ΕΠΣΑ Αιτωλ/νίας, δεν μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο της.
1.Στο πρώτο και κυρίαρχο θέμα της διαιτησίας η συμπεριφορά της κατά την προεκλογική διαδικασία και η εμπλοκή της Επιτροπής Διαιτησίας, όπως είχαμε καταγγείλει, έδειξε τα πρώτα σημάδια. Πολλές ομάδες έχουν «άρει» την εμπιστοσύνη τους στην επιτροπή και πολλές διαμαρτυρίες (ενίοτε έντονες) έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το ανθρώπινο λάθος τώρα μπαίνει στα εισαγωγικά και κανείς δε γνωρίζει τις καλές ή κακές προθέσεις.  Σε παιχνίδια που κρίνονται ή θα κριθούν οι πρώτες και οι τελευταίες θέσεις, το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ο κίνδυνος να υπάρχουν ημέτεροι και υμέτεροι είναι μεγάλος. Στο ίδιο θέμα είναι ηθικά ανεπίτρεπτο για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΑ να έχει χορηγία με διαφήμιση στη φανέλα συγκεκριμένης ομάδας και διαφημιστική πινακίδα σε γήπεδο..............



2.Η μη ουσιαστική τροποποίηση του καταστατικού αφαιρεί την δυνατότητα από ένα μεγάλο μέρος των σωματείων (34 στα 88), να εκπροσωπούνται στη διοίκηση και έχει ως αποτέλεσμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΑ να μη δίνει λογαριασμό σε κανένας απολύτως, γνωρίζοντας ότι τα σωματεία από μόνα τους δε θέλουν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση.
3.Η προεκλογική υπόσχεση της Διοίκησης (μέσω της Επιτροπής Διαιτησίας) για δωρεάν διαιτησία στα παιδικά πρωταθλήματα, όπως ήταν αναμενόμενο δεν τηρήθηκε και αποδεικνύεται πως ήταν ψεύτικη προεκλογική εξαγγελία όπως και τόσες άλλες.
4.Αντί της εύρεσης χορηγιών για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων ιδίως αυτών που βρίσκονται σε μακρινές περιοχές με αυθαίρετη και νομικά αστήρικτη απόφαση του Δ.Σ., επιβαρύνθηκαν όλα τα σωματεία με αύξηση στο εξοδολόγιο της Διαιτησίας.
5.Παρά την εμπειρία τους υποτίθεται από την πρώτη διοίκηση και τις εξαγγελίες για αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου, η ίδια τελματική κατάσταση συνεχίζεται και εξακολουθούν με την προσφιλή τους τακτική, παρότι χειρίζονται δημόσια πράγματα, να λειτουργούν με σιωπή και αδιαφάνεια.

Για τους λόγους αυτούς,
·Ζητάμε την αντικατάσταση της Επιτροπής Διαιτησίας και την σταδιακή αποκατάσταση του κύρους και της εικόνας των διαιτητών μέσα στο γήπεδο
και
·Καλούμε τα σωματεία σε συσπείρωση με την Κίνηση για να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση.»

http://www.agriniopress.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο