Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Διαπιστώσεις και ερωτήματα για το ΦοΔΣΑ-Χ.Υ.Τ.Α Παλαίρου (Δήμου Ακτίου Βόνιτσας)

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ  ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ



-Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης σε συνέντευξη του δήλωσε:
“ Μεγάλο ποσό που δεν το περίμενα”
-Για το 2013 και το 2014 το χρωστούμενο ποσό είναι 500.000 ευρώ  περίπου.!!!!!!
-Κύριε Σολδάτο και Κύριε Φερεντίνο τι παραδώσατε;
-Κύριε Αποστολάκη τι ακριβώς παραλάβατε;

      Προς το ΦοΔΣΑ - Χ.Υ.Τ.Α  3ης Γεωγραφικής Ενότητας ΠΕ Αι/νιας (όχι Χ.Υ.Τ.Α Παλαίρου) ο Δήμος μας χρωστά το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου για το 2013 και το 2014. 
    “Μεγάλο ποσό που δεν το περίμενα δήλωσε ο κ. Αποστολάκης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ακαρνανικά Νέα» του Δεκεμβρίου 2014 που κυκλοφορεί προσφάτως. Και συνεχίζει «Παρ’ ολίγο η ΔΕΗ να κόψει και το ρεύμα, για οφειλή 56.000 ευρώ. Γενικά δε, ο προϋπολογισμός του Δήμου μέχρι τον Αύγουστο 2014 παρουσίαζε υπερβάσεις κατά τρίμηνο, παρά τα καθοριζόμενα».
        Ως αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αποστολάκη οφείλετε όχι μόνο να γνωρίζετε όλες τις οικονομικές διαχειρίσεις του Δήμου, αλλά με την Δημοτική σας ομάδα  έπρεπε να είστε ανάχωμα στην  καταστρεπτική ακολουθούμενη οικονομική πολιτική του αποτυχημένου πρώην Δημάρχου
     Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής από την παράταξη σας δεν σας ενημέρωναν; Όλα  τα γνωρίζατε κ. Αποστολάκη. 
  Το θέμα έπρεπε να το φέρετε στο ΔΣ, και να ενημερώστε τους Δημότες. Για τις υπερβάσεις στον προϋπολογισμό γιατί δεν πράξατε τα πρέποντα; Γι’ αυτό λέμε ότι η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση.......



     Ο πακτωλός χρημάτων που πήγε σε απευθείας αναθέσεις σε προμήθειες και έργα το 2013 και το 2014 φανερώνει ότι χρήματα υπήρχαν
-Γιατί κ. Σολδάτο και κ. Φερεντίνο δεν πληρώσατε τα χρήματα στο ΦοΔΣΑ-Χ.Υ.Τ.Α; 
   Πρόσφατα σε συνεδρίαση του ΔΣ  ο κ. Φερεντίνος χαρακτήρισε τον Χ.Υ.Τ.Α ως γάγγραινα για το Δήμο; 
  Γιατί τα  μεταφέρατε στις πλάτες των Δημοτών και ταυτόχρονα πολλά, μα παρά πολλά χρήματα (αν προκληθούμε θα γίνουμε αναλυτικοί) με την μέθοδο της κατάτμησης έργων και προμηθειών και χωρίς διαγωνισμό πήγαν σε προμηθευτές και εργολάβους μέσα στα όρια του Δήμου και ανά την επικράτεια. Με αυτό τον τρόπο τονώνατε την τοπική αγορά; Γι’ αυτό λέμε ότι η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση.

         Μεγάλο μέρος της Δημοτικής Ομάδας (κυρίως για πρώτη φορά Δημοτικοί Σύμβουλοι) του κ. Αποστολάκη ψήφισε τον απολογισμό-απολογισμό του 2013 που περιλάμβανε την διαχείριση αυτή και άλλες που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα (αγορά  χωραφιού στη Κατούνα, κοινόχρηστα ποδήλατα).
       Οι τρείς Αντιδήμαρχοι (κ. Στούπας, κ. Τσακάλης, κ. Σώζος δημοτικοί σύμβουλοι το 2013 και το 2014) απουσίαζαν από το ΔΣ. 
-Μήπως γνώριζαν για το χρέος; 
-Μήπως δεν είχαν το πολιτικό ανάστημα και θάρρος να ψηφίσουν όχι στον απολογισμό-απολογισμό; 
-Τι θέση έχουν για τα παραπάνω; 
-Ο κ. Αποστολάκης τους κρατά ακόμη στη θέση τους; 
-Καταλάβατε τώρα τι ψηφίσατε για το 2013 κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας; 
      Ολόκληρη η Δημοτική Ομάδα του κ. Αποστολάκη ψήφισε τις τεράστιες και προκλητικές αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη. Δεν λέει κουβέντα για τα πάνω από 5.000.000 ευρώ που οφείλουν οι Δημότες προς το Δήμο.  
      Πάντως την πολιτική ευθύνη εκτός των συμβούλων έχει ο κ Αποστολάκης. Γι’ αυτό λέμε ότι η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση.


Αγαπητοί Δημότες
    Μέσα από την φιλόξενη τούτη ιστοσελίδα πήραμε θέση για τον Χ.Υ.Τ.Α. Είμαστε αντίθετοι στο Χ.Υ.Τ.Α. Η δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης και η μεταφορά  ήταν η πιο συμφέρουσα λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών.
       Κοντόμυαλες πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στα όρια του πρώην Δήμου Κεκροπίας-Παλαίρου ο Χ.Υ.Τ.Α της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αι/νιας.  
     Δυστυχώς  αυτό έγινε με απόφαση –υπόδειξη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποιες υποκριτικές κινήσεις -εναντιώσεις που εξυπηρετούσουν προεκλογικές ανάγκες της εποχής σταμάτησαν κατά την περίοδο της κατασκευής του. 
   Οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Κεκροπίας-Παλαίρου  και όλοι οι Δημότες ξέρουν και αντιλαμβάνονται  τι εννοώ.

 Καλούμε το Δήμαρχο κ Αποστολάκη, τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων και τους Δημοτικούς Συμβούλους να φέρουν  προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Χ.Υ.Τ.Α . 
   Πέραν της συζήτησης για το χρέος που επιβάλλεται να γίνει υπάρχουν δύο θέματα που χρειάζονται αντιμετώπιση.
       Το ένα είναι η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α και το άλλο είναι η αποφυγή μετατροπής του, σε Χ.ΥΤΑ μεγάλου μέρους της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Στην προοπτική αυτή θα μας βρουν κάθετα αντίθετους.

Με αίσθημα ευθύνης  δεν ανοίγω άλλο το θέμα. Στο μέλλον θα πούμε πολύ περισσότερα για το θέμα. Με κατηγορηματικό τρόπο όμως σας διαβεβαιώνω ότι ξέρω τι λέω. Οι αρμόδιοι ας ακούσουν τη κραυγή αγωνίας μου  που δεν είναι μόνο δική μου.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
 Εύχομαι  σε όλους καλές γιορτές, υγεία, προκοπή  και χρόνια πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο