Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μπεσίνης Παναγιώτης ΄΄ ΔΥΟ λόγοι για ΜΙΑ παραίτηση ΄΄

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Λόγος 1ος

Πάγιο, διαχρονικό, επικαιροποιημένο πρόσφατα από την Γενική μας Συνέλευση αλλά και δημόσια κατατεθειμένο (χωρίς ΄΄ αστερίσκους ΄΄, ΄΄ υποσημειώσεις ΄΄ , ΄΄ αλλά ΄΄ ή ΄΄ μήπως ΄΄……) ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ μας αίτημα είναι η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ και η απαίτηση για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ κατοχύρωση της.
Διαχρονικός και Διαρκής είναι επίσης ο αγώνας μας για ανθρώπινο ΄΄ ωράριο ΄΄, συμβατό με τις δυνατότητες των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειακών επιχειρήσεων. Ωράριο δηλαδή στη βάση του κλαδικού συμφέροντος αυτών που συνδικαλιστικά εκπροσωπούμε αλλά και των πραγματικών αναγκών της αγοράς......

Τα μέλη μας στο σύνολό τους – αλλά προς τιμήν τους και τα μη μέλη του Συλλόγου μας – τα αιτήματά μας αυτά, όπως και κάθε πρωτοβουλία που το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έπαιρνε για την υπεράσπισή τους, τα υιοθέτησαν και τα στήριξαν με τη στάση τους και στην ΠΡΑΞΗ.
Δυστυχώς η τελευταία απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή 28/12 ήταν ανακόλουθη με τις πάγιες θέσεις μας, αναντίστοιχη με τα κλαδικά και συνδικαλιστικά μας αιτήματα, ανομιμοποίητη σε σχέση με την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης……………….

Λόγος 2ος   

Η πρότασή μου στο τελευταίο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε στις 23-12-2014 προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα που προέκυπτε από την τροπολογία της τελευταίας στιγμής ( νύχτα την ψήφισαν μαζί με άλλες 158 αν δεν κάνω λάθος ) και έδινε την δυνατότητα για προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 28/12 ( ως 8η Κυριακή στις 7 που προβλέπονταν εκ του Νόμου ) ήταν η εξής απλή, ρεαλιστική και κατά την γνώμη μου άμεσα υλοποιήσιμη.
Την αμέσως επόμενη μέρα ( 24-12-2014) το πρωί, με το άνοιγμα της αγοράς οι 2 γραμματείς που απασχολούνται στον Σύλλογο και την Ομοσπονδία μας, με την αρωγή και των μελών του Δ.Σ., να απευθυνθούμε στο σύνολο των συναδέλφων εμπόρων με το απλό και ξεκάθαρο ερώτημα:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

ΕΡΩΤΗΜΑ

« Θεωρείτε ότι το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην πόλη μας πρέπει να ΑΛΛΑΞΕΙ  ανοίγοντας και την 2η Κυριακή 28-12-2014 ή να παραμείνει ΩΣ ΕΧΕΙ με μια μόνο Κυριακή ανοιχτή , αυτή στις 21-12-2014 ; » 

        ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ/ΣΦΡΑΓΙΔΑ                     ΑΠΑΝΤΗΣΗ








Ο κάθε συνάδελφος εκφράζει την άποψή του γραπτά και ενυπόγραφα και η άποψή που θα πλειοψηφούσε θα μπορούσε να είναι η απόφαση του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο ζήτημα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή!!!
Η διαδικασία θα απαιτούσε λιγότερο από το χρόνο μιας διανομής ενημερωτικού εντύπου που συχνά κάνουμε, το Δ.Σ. θα είχε απτή και καταγεγραμμένη τη γνώμη του συνόλου των συναδέλφων ( για το συγκεκριμένο θέμα, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή επαναλαμβάνω ) και η γνώμη της πλειοψηφίας θα μπορούσε να είναι και απόφαση του Δ.Σ.
Ταυτόχρονα η διαδικασία αυτή θα μπορούσε ίσως να προσφέρει ( εάν η πλειοψηφία των συναδέλφων αποφάσιζε άνοιγμα την Κυριακή 28/12 ) μια ηθική και πιθανώς ουσιαστική νομιμοποίηση της ΑΚΥΡΩΣΗΣ της ήδη ειλημμένης απόφασης από την τελευταία Γενική Συνέλευση που προέβλεπε άνοιγμα μόνο την Κυριακή 21-12-2014.
Η πρότασή μου αυτή δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.
Κάποιοι από τους συναδέλφους ή δεν το μέτρησαν καλά ή κάποιοι άλλοι ίσως και να φοβήθηκαν την απόφαση που θα προέκυπτε από μια μαζική, δημόσια και άμεση διαδικασία………

Παραίτηση …..μια      
     
Δυστυχώς κατόπιν αυτών δεν μπορώ – και δεν νομιμοποιούμαι θεωρώ – νε συνεχίζω να εκπροσωπώ τον Σύλλογό μας από την θέση του Προέδρου.
Αν ένας – έστω κι ένας – συνάδελφος με σταματήσει στο δρόμο και με ρωτήσει.. ΄΄ με ποιο δικαίωμα Πρόεδρε αγνόησες και καταστρατήγησες απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ;΄΄ δεν έχω καμία απάντηση να δώσω…
Ευτυχώς ο Σύλλογός μας γράφει την υπερεκατονταετή ιστορία του σε λευκό χαρτί και με καθαρή γραφή, μέσα από τις αποφάσεις των μαζικών του Συνελεύσεων και κυρίως μέσα από την πρωτόγνωρα συμπαγή, ομόθυμη και καθολική στάση των μελών σε σχέση με αυτές τις αποφάσεις…….
Ο Πρόεδρος όπως και τα μέλη των Δ.Σ. διαχρονικά, μικρότερο ρόλο έπαιζαν στην εξέλιξη της ιστορίας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και κυρίως ρόλο διεκπεραιωτικό ……………..
Η τελευταία αυτή απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου όπως και ο τρόπος που πάρθηκε κατά τη γνώμη μου αποτελούν συνδικαλιστικό ατόπημα αλλά και ουσιαστικό πισωγύρισμα για το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας.
Παραιτούμαι από Πρόεδρος του Ε.Σ.Α. αλλά θα παραμείνω μέλος του Δ.Σ. και θα προσπαθήσω μέσα από τις διαδικασίες που το καταστατικό μας προβλέπει, ο Σύλλογός μας να αφήσει στην άκρη ως μια απλή  ΄΄ αστοχία ΄΄ και μικρή ΄΄ παρένθεση ΄΄ την τελευταία αυτή απόφαση.
Σύντομα και μέσα από μια νέα μαζική Γενική Συνέλευση ο Σύλλογός μας οφείλει να επαναδιατυπώσει ένα νέο πλαίσιο της συνδικαλιστικής του πορείας και όχι μόνο για το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας

Αγρίνιο 29-12-2014
Μετά τιμής
Μπεσίνης Παναγιώτης

Μέλος Δ.Σ. Ε.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο