Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΝΤΙΝΑ ΣΑΜΑΡΑ: Φίμωση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό συμβούλιο και καταγγελία κατά του δημάρχου Γαλούνη για προαναγγελία απόρριψης προσφυγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΕΙΖΩΝΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 

        Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/11/2014 η παράταξη μας «Το Ξηρόμερο αλλάζει» αντιμετωπίσαμε την προκλητική και αλαζονική συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίου Λυμπεράτου.
      Δεν πρέπει να φιμώνεται η φωνή της αντιπολίτευσης. Κάτι που επαναλήφθηκε πολλάκις στην τελευταία συνεδρίαση εκ μέρους του.   
       Ως  Πρόεδρος οφείλει να τηρεί τον κανονισμό για όλους και να μην προβαίνει στην αφαίρεση του δημόσιου λόγου επειδή αυτό δεν συμφέρει την παράταξη στην οποία ανήκει.  Στη θέση την οποία εκλέχθηκε, τοποθετήθηκε και με τη δική μας   στήριξη. Και σαν δεύτερος πολίτης του Δήμου έχει την υποχρέωση να τηρεί ισότιμη στάση...........




     Στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  με θέμα τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου, και στο άρθρο 4 με τίτλο «Λειτουργία δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται επί λέξη: 
   Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, εφόσον παρίσταται στησυνεδρίαση, μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενημέρωση ή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Μετά το Δήμαρχο, εκφράζουν τις απόψεις τους κατά προτεραιότητα έναντι των λοιπών δημοτικών συμβούλων οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, σύμφωνα με τη σειρά του αριθμού των εδρών που διαθέτει κάθε παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
     Στη συνέχεια λαμβάνουν το λόγο οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι και οι συμμετέχοντες πρόεδροι των Δημοτικών ή Τοπικών κοινοτήτων ή Εκπρόσωποι Τοπικής Κοινότητας (όταν συζητούνται θέματα της αντίστοιχης Δημοτικής ή Τοπικής κοινότητας), προκειμένου να προβούν σε ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή να απευθύνουν ερωτήσεις ή να ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία, χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων τους, από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Οικονομική Επιτροπή ή την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

    Η επαναλαμβάνουσα συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να προσπαθήσει να αφαιρέσει το λόγο από τη μείζονα αντιπολίτευση να τοποθετηθεί αποτελεί παράβαση του κανονισμού. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί η συμπεριφορά αυτή διότι θα πράξουμε τα νόμιμα. 

        Επίσης στην συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου γίναμε μάρτυρες και ενός γεγονότος που πρώτη φορά συμβαίνει στα χρονικά από τη σύσταση του Δήμου Ξηρομέρου.
       Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ενώπιον όλου του σώματος των δημοτικών συμβούλων ότι απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της  121/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την Αναμόρφωση Προϋπολογισμού.
     Αλήθεια από πότε ο δήμαρχος είναι πάνω από τον ελεγκτή νομιμότητας και τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης?
     Πώς εξηγείτε το γεγονός αγαπητοί δημότες και δημότισσες ότι ενώ  ακόμη δεν έχει αναρτηθεί η εξέταση της προσφυγής στο πρόγραμμα Διαύγεια, ο δήμαρχος μπορεί και γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα?
       Άραγε τι έχει να πει για αυτό ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες επ’ αυτού?

Τα συμπεράσματα δικά σας.  

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης 
Κουμανδράκη-Σαμαρά 
Κωστούλα


Οι ΦΩΤΟ είναι από την επίμαχη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/11/2014 και τραβήχτηκαν απο την Τζένη Παπαδημητρίου. 

11 σχόλια:

  1. Ηρθε η κυρία Κουμανδρακη να μαθει στον κυριο Λυμπερατο τη δουλεια του; Κυρια Κουμανδρακη επειδη ετυχε να βρισκομαι στο συμβουλιο δεν σας αφαιρεσε κανεις το λογο! Απλως κανατε τοποθετησεις εκτος θεματος! Μην γινομαστε υπερβολικοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ..Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.ΕΧΕΙ.ΚΑΝΕΙ.ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.ΛΑΘΗ
    Η ΔΙΚΗ.ΣΑΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λυμπερατος ξέχασε μάλλον με ποιο ήταν τ προηγούμενα χρόνια δύο φορεσ ήταν σύμβουλος στο πλευρό του σαμαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επαγγελματίες πολιτικοί που πήδαν από παράταξη σε παράταξη κ προσπαθούν από το 1983 να σώσουν την αστακό . ήρθε η ώρα ν πάρουν σύνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τι έγινε που ήταν σύμβουλος του Σαμαρά; Είναι λόγος αυτός να μην εκτελεί σωστά τώρα τον ρόλο του; Άλλοι ήταν αυτοί που είχαν ξεχάσει αυτά που υποσχέθηκαν να υλοποιήσουν για τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να θυμούνται τι έργα είχαν γίνει την τετραετία 1983 - 1986.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ αυτο που ξέρω ειναι ότι εχει ο καιρός γυρίσματα! Και να μην ξεχνά ο κύριος αυτός ότι ο σαμαράς και η ντινα βάλανε το παιδι του για δουλειά! Και τρώει ενα κομμάτι ψωμί ! Σε αντίθεση με εμάς που έχουμε τα πτυχία μας για την κορνίζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μια παρεουλα εισασαταν και ειστε ολοι,παιδια τις σχολης Σαμαρα .προεδρος δημοτικου συμβουλιου,αντιδημαρχος,αρκετοι δημοτικοι συμβουλοι,τα ιδια ατομα περιφερονται χρονια τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Εγώ αυτο που ξέρω ειναι ότι εχει ο καιρός γυρίσματα! Και να μην ξεχνά ο κύριος αυτός ότι ο σαμαράς και η ντινα βάλανε το παιδι του για δουλειά! Και τρώει ενα κομμάτι ψωμί ! Σε αντίθεση με εμάς που έχουμε τα πτυχία μας για την κορνίζα

    2 Δεκεμβρίου 2014 - 6:21 μ.μ.


    1ον το παιδι του Λυμπερατου δε τρωει ενα κομματι ψωμι καθοντας σε ενα υπολπγιστη οπως γινόταν επι δημαρχιας Σαμαρα οπου υπηρχαν 50 ατομα προσωπικο ατο Δημο και δουλευαν οι 10 με αποτελεσματα. Ειναι ενας και τρεχει μια επιχειρηση μόνος του...... ρωτα να ενημερωθεις και μετα ριξε λασπη..

    2ον Έχεις καποιον καλυτερον?? Αν ναι ποιον και προτεινε τον!!

    3ον Για την προσληψη του ειχε συμφωνησει και η αντιπολιτευση

    4ον Αυτο που εχει αναλαβει το παιδι του λυμπερατου, με την επαγγελματικη του ιδιοτητα, εχει καταφερει σε 3 χρονια οσα δεν ειχαν καταφερει οι προκατοχοι του απο τα προηγουμενα 10. Πως το εξηγεις αυτο??? Το ψωμι δε το τρωι με ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΑ ΛΕΦΤΑ!!!! Και για αυτο ακομα συνεχιζει να εργαζεται. Χρέος 70.000 ( προηγουμενα 10 σε ικα ) και βρηκε τροπο ανεξοφλητο υπολοιπο 20.000. Για ποιο λογω Χρεος κυριε Ανωνυμε.... μηπως διοτι δεν ηξεραν... ή δεν υπηρχε τιποτα σε ταξη.... δεν εκανε κανεις κατι για αυτο και ειχαμε μηνυσεις απο ΙΚΑ και τρεχανε...

    6ον Άλλο ανικανότητα, άλλο αδιαφορία και ΑΛΛΟ ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΑΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ....................................


    Υ.Γ. ΔΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

    Υ.Γ.2 ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣΒ ΔΗΜΟΥΣ.........

    Υ.Γ.3 ΠΡΑΓΑΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΛΙΑΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ......

    Υ.Γ. 4 ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΠΤ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ?? ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.... ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ 3.52 κανεις ενα λάθος! Δεν τα έβαλε κανεις με το παιδι και δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του που απο ότι περιγράφεις πρόκειται για ενα ικανότατο άτομο! Το θέμα ειναι ότι έναντι άλλων παιδιών του δόθηκε αυτή η ευκαιρία ! Και άλλοι θα ήθελαν να ειναι στη θέση του! Σωστά αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία απλά δεν θα πρέπει να λησμονείται ποιος την έδωσε αυτή την ευκαιρία! Αυτο ειναι όλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και θα δινονταν κι αλλες ευκαιριες... καποιοι απεδειξαν την αξια τους και εσωσαν καταστασεις, κι αλλοι ετρωγαν λεφτα χρονια ολοκληρα απο το δημο... σνα ενοχλησε τωρα το παιδι του λυμπερατου, η γυναικα του πανταζη, η κορη του πλουμη.. κι ως εκει..
    ας δουλευε καποιος απο εμας που σχολιαζουμε σωστα στην εργασια του, κι ας μην ψαχναμε απο την 1η του ετους τις επομενες αργιες για να κατσουμε και τοτε θα βλεπατε πως θα αξιοποιουνταν αυτο ο τοπος.. αλλα κατα βαθος ολοι ειμαστε βολεψακηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο