Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Παναγιώτης Στάϊκος: Το ΠΟΤΑΜΙ έχει όχι μία αλλά 99 θέσεις.

  Το ΠΟΤΑΜΙ έχει θέσεις. Αρκεί κάποιοι να έχουν αυτιά και μάτια.
    Θα ήταν μεγάλη μου  χαρά  τα 12 σχόλια να ήταν 112, αλλά σχόλια με επιχειρήματα και όχι κουτσομπολιά και επιθέσεις.
    Κατ’ αρχήν εμείς  στο  ΠΟΤΑΜΙ δεν  βρεθήκαμε από παρθενογένεση. Είμαστε άνθρωποι από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες. Είχα πει ότι στο ΠΟΤΑΜΙ χωράνε μεταρρυθμιστές Αριστεροί και προοδευτικοί Φιλελεύθεροι.  
    Εγώ αισθάνομαι ότι ανήκω στην πρώτη ομάδα και κάποιοι άλλοι στην δεύτερη. Και  αυτό μαζί με την βασική θέση για αλλαγές στην Χώρα, χωρίς να γκρεμιστεί η Χώρα και βούληση για  συνεργασίες  επί τη  βάσει προγραμματικών θέσεων και  συγκλίσεων και όχι  για τα λάφυρα της εξουσίας,  ήταν που  έκανε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες  να το αγκαλιάσουν, να το ακολουθούν  και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις να το φέρνουν τρίτο κόμμα.....



Εμείς  μένουμε πιστοί στη θέση –πρόταση που κάναμε από το καλοκαίρι:
Πρώτον:
 Εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, με ταυτόχρονη δέσμευση για εκλογές τον Νοέμβριο.
Δεύτερο:
Αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή και αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών.
Τρίτον:
Αλλαγή  του εκλογικού νόμου  με  μπόνους στο πρώτο κόμμα όχι 50 εδρών όπως ισχύει σήμερα, αλλά  για  κάθε 1%  που θα παίρνει ένα κόμμα  να παίρνει  και  μία έδρα ως μπόνους.
Και τέταρτον:
Εθνική   ομάδα διαπραγμάτευσης  για το χρέος.

     Αυτή  είναι η πρόταση την οποία κάναμε και ασφαλώς δεν φοβόμαστε τις  εκλογές, όποτε και να γίνουν, αφού κάθε  μέρα βλέπουμε  νέους ανθρώπους να μας στηρίζουν  και υπάρχει πλέον η βεβαιότητα σε πολλούς, ότι  θα είμαστε τρίτο κόμμα. Εμείς κέρδος έχουμε από την επίσπευση των εκλογών!!!!

   Το ΠΟΤΑΜΙ  είναι αλήθεια  ότι πανικοβάλει το παλιό Πολιτικό Σύστημα, αφού   εκφράζει το νέο. Από τους 400 περίπου υποψήφιους, λιγότεροι  από 10 είναι  εκείνοι, οι οποίοι  είναι  Βουλευτές ή έχουν κατέβει και άλλη φορά ως υποψήφιοι Βουλευτές  δηλαδή το 98% των υποψηφίων του θα είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά.!!!
     Σε ότι με αφορά ποτέ δεν υπήρξα υποψήφιος Βουλευτής  σε κανένα κόμμα, δεν  ήμουν ποτέ Διοικητής του ΙΚΑ , του ΟΓΑ, του ΟΔΔΥ, Νοσοκομείου ή Πρόεδρος των Αλυκών  ή μέλος Δ.Σ οποιουδήποτε φορέα  ή οργανισμό και δεν πήρα ποτέ  χρίσμα και τις τρεις φορές που εκλέχτηκα σαν Πρόεδρος και Δήμαρχος!!!! 
   Και κάποιοι όταν διαβάζουν, θα πρέπει να διαβάζουν σωστά. Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα σε αυτούς που ψηφίζουν σήμερα ή και στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ, με πολλούς από τους οποίους με συνδέουν κοινοί αγώνες και δυνατές φιλίες.

   Αναφέρθηκα σ’ εκείνα τα στελέχη  του παλιού ΠΑΣΟΚ, τα οποία θέλουν να μπουκάρουν στο ΠΟΤΑΜΙ και  να είναι υποψήφιοι Βουλευτές, τονίζοντας ότι το υπόλοιπο  75%  από αυτούς έπιασε ήδη στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ.

      Όσο για τις θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι σίγουρο, πως εάν ήθελαν, πατούσαν στο Google  και θα εύρισκαν τις 21 θέσεις, τις οποίες έχει ανακοινώσει  από καιρό το ΠΟΤΑΜΙ ή ακόμη πιο εξειδικευμένες  ως 99 θέσεις, τις ο οποίες στέλνω  και παρακαλώ το αγαπητό Blog να τις αναρτήσει ως pdf , για όποιον  πραγματικά ενδιαφέρετε για τις θέσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Είναι λογικό τα άλλα κόμματα ή πολίτες να διαφωνούν ή να έχουν αντιρρήσεις . 

    Εγώ είμαι πρόθυμος να συζητήσω με όποιον διαφωνεί, αλλά προς θεού με ονοματεπώνυμο, εμείς δεν δαγκώνουμε.!!!! 

 Για παράδειγμα  θα αναφέρω δύο θέσεις:
   Εμείς προτείνουμε την  ίδρυση μη Κρατικών μη Κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, όπως συμβαίνει στις περισσότερες Δυτικές Χώρες, με την οποία φαίνεται να συμφωνούν η Νέα Δημοκρατία και το  σημερινό ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να λυθούν και τα όποια Συνταγματικά εμπόδια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  διαφωνεί, παρά το γεγονός ότι  η ίδρυση  τέτοιων Πανεπιστημίων  πέραν του οφέλους να μη ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται χιλιάδες   νέοι για σπουδές στο Εξωτερικό, θα υπάρχει λόγω του ανταγωνισμού και αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και έρευνας  και των Δημόσιων Πανεπιστημίων, το οποίο σήμερα είναι δυστυχώς πολύ χαμηλό. Επιπλέον αυτά τα πανεπιστήμια επειδή χρηματοδοτούνται από  φορείς, έχουν και το πλεονέκτημα , να είναι συνδεδεμένες οι γνώσεις με την παραγωγική διαδικασία και την η εύρεση εργασίας.
     Επίσης προτείνουμε την αξιολόγηση  στα Πανεπιστήμια, την Υγεία, την Δημόσια Διοίκηση, γιατί διαφορετικά όταν δεν υπάρχει  αξιολόγηση, οι παρεχόμενες γνώσεις  και  υπηρεσίες προς τους πολίτες  είναι χαμηλού επιπέδου, ευοδώνοντας την αναξιοκρατία, την διαφθορά και την γραφειοκρατία, η οποίες είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη  και την δημιουργία  θέσεων εργασίας.

    Αυτές μας οι θέσεις και άλλες ακόμη θα είναι εκείνες, τις  οποίες θα συζητήσουμε για τον σχηματισμό Κυβέρνησης Συνεργασίας, εάν ο Λαός μας δώσει την δύναμη να είμαστε το τρίτο κόμμα, που όλα έτσι δείχνουν. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η Χώρα πρέπει να  Κυβερνηθεί με συναίνεση και προγραμματικές συγκλίσεις  και όχι να παρακολουθεί ο λαός κοκορομαχίες και λασπομαχίες. Εμείς για να συμμετέχουμε σε Κυβέρνηση Συνεργασίας  δεν πρόκειται να ζητήσουμε Υπουργεία και Προέδρους Οργανισμών και ΔΕΚΟ. Εμείς απλά θέλουμε Υπουργοί να είναι οι Άριστοι που υπάρχουν στην Χώρα. Ο  Σταύρος Θεοδωράκης δεν πρόκειται  να ζητήσει Αντιπροεδρίες ή Υπουργείο για να στηρίξει Κυβέρνηση Συνεργασίας. Και σε εμάς είπε: Θέλω να μπουν στην Βουλή άνθρωποι  με φρέσκιες ιδέες  με ικανότητες και εμπειρίες, άνθρωποι οι οποίοι θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι Βουλευτές, όπως και εκείνος, αλλά   μην περιμένετε να γίνετε και Υπουργοί. Καθαρές κουβέντες.  

    Αυτό για μας είναι το νέο και το επαναστατικό. Η "συνομωσία του καλού" όπως είπε  ο Επικεφαλής μας  Σταύρος Θεοδωράκης , που μπορεί  να  αλλάξει την χώρα χωρίς να την γκρεμίσει.
   Διαφωνεί κανένας σε αυτά; Εάν διαφωνεί το συζητάμε. Άλλα με ονοματεπώνυμο.!!!!

Υ.Γ:  
      Σήμερα που είχα πάει στην γιορτή τσιγαρίδας   στην Κατούνα, παρά το χιονόνερο που έριχνε, τα παιδιά του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους  και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, όπως και στα άλλα παιδιά των συλλόγων, Φυτειών, Βλυζιανών και  Παπαδάτου, όπου είχα επίσης πάει, συναντήθηκα και με τους Βουλευτές κύριο Γιώργο Βαρεμένο και  Νίκη Φούντα, όπου ανταλλάξαμε   θερμές και  εγκάρδιες ευχές. 
    Μάλιστα εκείνη την στιγμή της  συνάντησης με την κυρία Φούντα μια κυρία από τον Σύλλογο μας ζήτησε  να μας φωτογραφίσει και παρά το χιονόνερο που έριχνε η φωτογραφία βγήκε μάλλον καλή. 
   Με την κυρία Φούντα ήταν η δεύτερη φορά που συναντιόμαστε. Η προηγούμενη ήταν, όταν πριν από ένα μήνα η κυρία Φούντα είχε έλθει και είχε παρακολουθήσει την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Πάτρα, όπου είχε βρεθεί με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ανδρέα. 
   Στην σημερινή συνάντηση που ασφαλώς δεν ήταν προγραμματισμένη, άδραξα την ευκαιρία και της είπα ότι εμείς στο ΠΟΤΑΜΙ στηρίζουμε την πρόταση να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή. Εάν η κυρία Φούντα έχει αποφασίσει να συμπορευτεί με το ΠΟΤΑΜΙ,  εγώ λέω καλοδεχούμενη όπως είπα και για τον Σπύρο Λυκούδη, όμως εάν δεν ψηφίσει για Πρόεδρο θα το χρεωθεί, πράγμα το οποίο θα τονίσω και προεκλογικά, εάν πάμε σε εκλογές τώρα, που όλα έτσι δείχνουν.

Αστακός 28/12/214
Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΤΑΪΚΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ  στο ΠΟΤΑΜΙ για τον ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


4 σχόλια:

  1. Ποταμι,κομμα Μπαλτακου,Νεο πασοκ παπανδρεου κτλ,προσπαθουν τα τρωκτικα του συστηματος να σωθουν,δεν τους σωνει τιποτα,ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Η ψευδής εικόνα που στέλεχος του Ποταμιού παρουσίασε ως σκηνή από "άδεια ράφια στη Ρωσία που πεινάει"! - Τόσο πουλημένοι;


    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%89%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο