Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΡΙΝΙΟ: Καταλήψεις με φόντο την 6η Δεκέμβρη-συγκεντρώσεις το Σάββατο και επιφυλακή από την Αστυνομία

        Δέκα  σχολεία του Αγρινίου τελούν σήμερα υπό κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και μνήμης για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, από Ειδικό Φρουρό σε δρόμο των Εξαρχείων.
     Οι μαθητές τιμούν κάθε χρόνο με καταλήψεις και πορείες τη μνήμη του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου, ωστόσο φέτος τα αίματα έχουν ανάψει ακόμη λόγω της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού, του φίλου του Γρηγορόπουλου και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του πρώτου, που καταδικάστηκε για συμμετοχή σε ληστείες και που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, που συνεχίζει για 26η μέρα την απεργία πείνας, διεκδικώντας  εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής στην οποία εισήχθη, στο ΤΕΙ Αθηνών.
      Υπο κατάληψη τελεί το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, το ΕΠΑΛ Καινουρίου, τα 1ο, 2ο, 3ο και 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, το 2ο, 6ο και 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου.............

 
   Οι μαθητές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα ενώ για αύριο Σάββατο είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι στην πλατεία Δημοκρατίας
    Στις έξι το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στην πλατεία Ειρήνης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, μέλη εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.
     Την ίδια στιγμή εξαιτίας του ηλεκτρισμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί με την υπόθεση Ρωμανού, η Αστυνομία από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων. Να θυμίσουμε πως και πέρυσι και πρόπερσι υπήρχαν επεισόδια στο κέντρο του Αγρινίου, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο