Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τοποθέτηση του Ν. Μωραΐτη για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων (VIDEO)

      Οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης κατά την διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων.
    Ο Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε στη μείωση του εισοδήματος που έχουν υποστεί οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής, της μείωσης των τιμών που παίρνουν για τα προϊόντα τους, της βαριάς φορολογίας και του πετσοκόμματος της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω του τον αποχαρακτηρισμού βοσκοτόπων..........


  
      Όπως εξήγησε, στόχος της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι το ξεκλήρισμα των μικρών και η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στις εγκληματικές ευθύνες που έχει η συγκυβέρνηση για τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς αποψίλωσε τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.
       Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε την προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει «λάδι» την ΕΕ, με το να εστιάζει το πρόβλημα της κτηνοτροφίας αποκλειστικά σε κακούς χειρισμούς των κυβερνήσεων. Ακόμη στηλίτευσε τις αυταπάτες που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, καθώς και το γεγονός ότι στήριξε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των αγροτών.
      Αναδεικνύοντας τη διέξοδο τόνισε ότι ο ένας δρόμος είναι αυτός που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι σήμερα, και ο άλλος δρόμος είναι αυτός που θα στηριχθεί στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των κτηνοτρόφων, στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν λαϊκή περιουσία. Όπως είπε, μόνο στα πλαίσια του άλλου δρόμου ανάπτυξης μπορεί να αναπτυχθεί η κτηνοτροφία, με βασικούς στόχους την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού, την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και τη διασφάλιση βιώσιμου εισοδήματος στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο