Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΓΡΙΝΙΟ:Εντυπωσιακή η συμμετοχή σήμερα στον δημόσιο θηλασμό (video-φωτο)


      Ανταποκρίθηκαν οι Αγρινιώτισσες στο κάλεσμα για δημόσιο θηλασμό, που διοργάνωσε το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας σε περισσότερες από 54 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
    Περίπου 30 γυναίκες με τους συζύγους και τα παιδιά τους προσήλθαν στην μικρή πλατεία στο Συντριβάνι και συμμετείχαν στο δημόσιο θηλασμό για να αποδείξουν την σπουδαιότητα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με μητρικό γάλα.......


    Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Μητρικού Θηλασμού είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η επανεξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
    Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς από τη WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στις 1-7 Αυγούστου.
     Στην Ελλάδα η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα: «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!».

Σε ανακοίνωση της Ομάδας Εθελοντών αναφέρεται:
    "ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
    Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.
     Στις ομάδες αυτές, εμείς οι γυναίκες-μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μία την άλλη. Μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, να μοιράζονται τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο..."

http://cityvoice.gr/



0thilasmos2
0thilasmos3
0thilasmos4
0thilasmos5
0athilasmos5
0athilasmos7
0thilasmos7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο