Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Χάλκινο μετάλλιο για τον Χρύσανθο Χριστονίκο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TaekwonDo στην Βουλγαρία

     3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον Χριστονίκο Χρύσανθο. Μια διάκριση για τον αθλητή του Ακαρνανικού Αλυζίας στο ανοιχτό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας στο Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου.

O Χρύσανθος στο βάθρο

       Σε ένα πρωτάθλημα με άρτια οργάνωση, πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ο νεαρός αθλητής από τον Μύτικα ανταποκρίθηκε πλήρως στο επίπεδο των αγώνων και απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται ένας από τους καλύτερους αθλητές της κατηγορίας του.
      Για να φτάσει στην διάκριση ο Χρύσανθος χρειάστηκε να δώσει τρεις νικηφόρους αγώνες όπου με μεστό και ώριμο παιχνίδι επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό της κατηγορίας των -63 κιλών όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή Βουλγαρίας..........



     Εκεί σε έναν πολύ δυναμικό, θεαματικό και στην κυριολεξία συγκλονιστικό αγώνα, διαφήμιση για το ταεκβοντο, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλης της κερκίδας με την Ελληνική αποστολή να υποστηρίζει τον Έλληνα αθλητή και το Βουλγάρικο κοινό να τάσσεται υπέρ του δικού του αθλητή, ο Χρύσανθος ηττήθηκε με μόλις έναν πόντο, καθώς κέρδισε τον έναν από τους τέσσερις κριτές, ο ένας έδειξε ισοπαλία και οι δύο έδειξαν υπέρ του Βούλγαρου πρωταθλητή.
       Κέρδισε όμως τον σεβασμό και την αναγνώριση του Βούλγαρου αθλητή αλλά και όλης της κερκίδας η οποία αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο των αθλητών τους καταχειροκρότησε θερμά. 
     Ο Χρύσανθος όμως είχε εξαιρετική απόδοση και στις ομαδικές μάχες (έξι εναντίων έξι) που βοήθησε την ελληνική ομάδα να φτάσει στο χάλκινο μετάλλιο και στον ημιτελικό, όπου αντιμετώπισε την Βουλγαρία. Ηττήθηκε όμως με σκορ 3-1, με τον Χρύσανθο να σημειώνει την μοναδική νίκη της ομάδας αγωνιζόμενος μάλιστα με αθλητή της κατηγορίας των -75 κιλών.
Με τους δύο προπονητές

Ο προπονητής του Καϋμενάκης Σπύρος δήλωσε:
   «Τι να πω γι’ αυτόν τον αθλητή. Ο Χρύσανθος είναι σε χρονιά πανελληνίων εξετάσεων και καθώς είναι άριστος μαθητής και έχει υψηλούς στόχους το πρόγραμμά του είναι πολύ σφιχτό. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν τον εμποδίζει να βρίσκεται ανάμεσα στον Μύτικα, την Πάλαιρο, τα Ιωάννινα και την Θεσσαλονίκη και να προετοιμάζεται με τους καλύτερους Έλληνες αθλητές για τις μελλοντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, αποδεικνύοντας ότι όταν στην ζωή έχεις στόχους όλα συνδυάζονται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου προπονήθηκε με την ομάδα του επί χρόνια πρωταθλητή Ελλάδος και καλύτερου Έλληνα αθλητή στο τάεκβοντο ITF Ανδρέα Τάρα. Ο Χρύσανθος είναι μεγάλος αθλητής, υπέροχος άνθρωπος και του εύχομαι κάθε καλό στην ζωή του.»

Ο Γεώργιος Παπαδιώτης δήλωσε με την σειρά του:
«Ο στόχος δεν είναι ίδιος για όλους τους αθλητές. Μαγικές συνταγές στον πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν. Στον Χρύσανθο εφαρμόζουμε λόγω της συγκυρίας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης υψηλής έντασης όπου παράλληλα με τις πολλές επιλογές λόγω των υποδομών που έχουμε δημιουργήσει, δίνουν την δυνατότητα στον Χρύσανθο να προσαρμόζει το πρόγραμμά του και σε συνδυασμό με τις ψυχικές και πνευματικές ικανότητές του να παραμένει σε υψηλό επίπεδο, που αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο. Η άριστη συνεργασία που έχω με τον συνάδελφο και φίλο κ. Καϋμενάκη, αποδεικνύεται όμως μαγική συνταγή που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.»
H oμάδα με τον Grand master Kim

Το στάδιο στο Blagoevgrad

http://mytikaspress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο