Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

«Λαϊκός» παριστάνει τον μοναχό στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας: «Άγιος» με… PlayStation!

-Εγκατέλειψε σύζυγο και παιδιά και ζούσε ως «γέροντας-Σωφρόνιος» από το Άγιο Όρος

     Ένας «ψευτο-μοναχός» ζούσε τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενούμενος ιερού ναού σε χωριό κοντά στο Μεσολόγγι, εκμεταλλευόμενος την πίστη και την φιλανθρωπία των πολιτών. 
    Όπως καταγγέλλει ο ιερέας του ναού, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας, αν και από την αρχή κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον «μοναχό» που περνούσε την ώρα του… προσευχόμενος στο PlayStation και κάνοντας εξορκισμούς, μόλις πρόσφατα έφτασαν στα χέρια του στοιχεία που επιβεβαιώνουν την άποψή του πως πρόκειται για έναν κοινό απατεώνα.
    Μαθαίνοντας όμως ότι η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύφθηκε, εγκατέλειψε στα κρυφά το «κελί» του κλέβοντας και μερικά αντικείμενα, όπως υποστηρίζει ο ιερέας του ναού, συνεχίζοντας όμως να ζει ως μοναχός, αυτή τη φορά στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας......



    Η ιστορία πάει πολλά χρόνια πίσω, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν ο υποτιθέμενος μοναχός φέρεται να εγκατέλειψε την οικογένειά του στην Αθήνα, γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά, για να στραφεί στην μοναχική ζωή. Η συμπεριφορά του αυτή μάλιστα σε συνδυασμό με βιαιοπραγίες εναντίων της συζύγου του, την είχαν αναγκάσει να του στείλει εξώδικο, το οποίο και έχουμε στην διάθεσή μας, με το οποίο ζητούσε την μετοίκησή του από το σπίτι του ζευγαριού.
       Η πορεία του τα επόμενα χρόνια είναι άγνωστη, έως ότου εμφανίστηκε ξαφνικά πριν από τρία περίπου χρόνια σε εκκλησία χωριού κοντά στο Μεσολόγγι, υποστηρίζοντας ότι είναι μοναχός από το Άγιο Όρος. 
    Αν και κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς του έδειχναν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είχε σχέση με κάποιο μοναχικό σχήμα, ο ιερέας της εκκλησίας τον πήρε υπό την φροντίδα του, αναλαμβάνοντας μάλιστα να του κατασκευάσει και ένα δωμάτιο για να μένει και εξοπλίζοντάς το με ότι είναι απαραίτητο για την διαβίωσή του.
     «Τον είδα ως έναν άνθρωπο σε ανάγκη και όχι ως μοναχό», μας είπε ο ιερέας. Στη συνέχεια όμως η συμπεριφορά του ψευτο-μοναχού άρχισε να δημιουργεί προβληματισμούς, αφού τίποτα δεν προσομοίαζε σε συμπεριφορά μοναχού. 
   «Έπαιζε PlayStation και για ώρες απασχολούνταν με το laptop, δεν προσεύχονταν, δεν εκκλησιάζονταν, ούτε διάβαζε ποτέ τις Αγίες Γραφές», αναφέρει ο ιερέας του ναού. Παρακινημένος από αυτή την «περίεργη» συμπεριφορά, άρχισε να ερευνά το παρελθόν του «γέροντα-Σωφρόνιου», όπως ζητούσε να τον αποκαλούν, ανακαλύπτοντας ότι όλα όσα ισχυρίζονταν, όπως ότι δήθεν είναι άγαμος και από τα παιδικά του χρόνια μεγάλωσε στο Άγιο Όρος, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    Συγκεντρώνοντας πληροφορίες και στοιχεία, όπως φωτογραφίες και εξώδικα, ο ιερέας του ναού ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υποτιθέμενο μοναχό. Βλέποντας λοιπόν ότι το κάλυμμα του έχει ξεσκεπαστεί, έφυγε από το «κελί» του παίρνοντας μαζί του όμως και αντικείμενα που είχαν αγοραστεί με έξοδα του ναού για την διαβίωσή του, όπως μια γεννήτρια και κάποια εργαλεία, όπως τον κατηγορεί ο ιερέας.

       Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή ο «μοναχός» με την τουλάχιστον ιδιάζουσα συμπεριφορά, βρίσκεται και πάλι φιλοξενούμενος, αυτή την φορά στην περιοχή του Γαλατά. «Δεν μισούμε το πρόσωπο, μισούμε την αμαρτία, το ψεύδος και τις αντίθεες συμπεριφορές. Θέλουμε να προστατεύσουμε τον λαό αλλά και το ίδιο το πρόσωπο αν είναι δυνατόν», δήλωσε στην εφημερίδα «Σ» ο ιερέας του μικρού ναού που βρέθηκε να χρωστά ακόμη και χρήματα από την τσέπη του για χρέη που του δημιούργησε ο «γέροντας». 
     Μιας όμως και τόσα χρόνια ο «γέροντας-Σωφρόνιος» έχει μάθει καλά το «τροπάρι», δεν είναι απίθανο να πείσει και πάλι κάποιους για την «ιεροσύνη» του, συνεχίζοντας να εξαπατά κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που ώθησε τον ιερέα να γράψει κείμενο καταγγελίας, με το οποίο επιθυμεί να προφυλάξει το ποίμνιό του αλλά και να ενημερώσει τις αρχές για την δράση του «γέροντα».

Κώστας Καρακώστας

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ;
      Ίσως κάποιος να γελάσει, όμως εμείς δεν θα γελάσουμε καθόλου, διότι γεμίσαμε ψευδοκαλόγερους που παριστάνουν τους φωτισμένους του Θεού. Έχουν διαλύσει τις οικογένειές τους και έχουν παρατήσει γυναίκες και παιδιά ορφανά και παριστάνουν τους σωτήρες της κοινωνίας μας.
     Περιφέρονται την ύπαιθρο και τα χωριά εκμεταλλευόμενοι το φιλόξενο χριστιανικό χαρακτήρα του λαού μας και κάνοντας πλήθος ασχήμιες και κακίες με αμφίεση μοναχού.
    Ένας βρίσκεται σήμερα στο χωριό ΓΑΛΑΤΑΣ φιλοξενούμενος από κάποιους «τύπους». Ο οποίος, «βρώμισε» τον ποταμό ΑΧΕΛΩΟ στο ύψος της κοινότητάς μας. Είπε ψέματα, ενώ εγκατέλειψε γυναίκα και παιδιά μωρά κι έχει διαπράξει σωρεία άλλα. Έχει διαπράξει κι άλλα πολλά που μόνο χριστιανικά δεν είναι.           Παρεμπιπτόντως να τονίσουμε ότι οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι καθώς «άρπαξε» διάφορα από εξωκκλήσι στο οποίο φιλοξενείτο.
      Τον συγκεκριμένο του ΓΑΛΑΤΑ παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι πιστοί να τον αποφεύγουν διότι είναι άκρως επικίνδυνο άτομο κι υπάρχουν στοιχεία για αυτά.
     Προτρέπουμε δε τις εκεί αρχές να επιληφθούν σοβαρά του συγκεκριμένου προβλήματος με τον παρουσιαζόμενο ως καλόγερο.
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
http://sinidisi.gr/


1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο